123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led downlight inbouw vierkant

Vierkante inbouw led downlight kopen?

Bestel voordelig een vierkante inbouw led downlight van onder andere ons 123led huismerk of Sylvania. Filter op lichtopbrengst, kleurtemperatuur en zaagmaat en bestel vandaag nog uw led downlight en krijg deze morgen al thuisbezorgd.


1 - 9 van 9

Inbouw downlights kopen?

Downlights zijn subtiele spots die ingebouwd kunnen worden in het plafond. Dit soort spots bestaan uit een naar beneden gerichte lichtbundel (vandaar ook de naam downlight) en zijn geschikt voor zowel woningen als professionele ruimtes zoals kantoren, supermarkten, andere winkels en werkruimtes. U kunt de led downlights voordelig bestellen in onze webshop.

Soorten inbouw downlights

Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten led downlights. De downlights zijn bijvoorbeeld beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen:
  • 3000K (warm wit): Licht met een warm witte kleurtemperatuur is sfeervol én helder. Hierdoor is dit perfect voor binnenshuis en voor professionele ruimtes die om gezellige verlichting vragen.
  • 4000K (helder wit): Licht met deze kleurtemperatuur is helderder dan de warm witte variant en is dan ook beter voor ruimtes waarin concentratie en productiviteit belangrijk zijn, zoals winkels en kantoren.
  • 6500K (koud wit): Licht met de meeste koude kleurtemperatuur doet het meeste denken aan daglicht. Perfect voor in ruimtes waarin goed zicht een vereiste is of waarin ook een hoge productiviteit en concentratie belangrijk is.
Daarnaast zijn er vierkante en ronde downlights. Bovendien zijn er downlights beschikbaar in een dimbare en een niet-dimbare variant. Bij de dimbare variant is het mogelijk om de helderheid met een dimmer te wijzigen, zodat het licht helemaal aangepast kan worden aan de sfeer van het moment.

Besparen met led downlights

De downlights uit ons assortiment zijn allemaal voorzien van led-verlichting. Led heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Zo heeft het een lager stroomverbruik, waardoor het beter is voor het milieu én voor uw portemonnee. Daarnaast hebben led-lampen een langere levensduur van ongeveer 30.000 uur, zodat u hiermee jaren vooruit kunt. Dit is goedkoper én zorgt voor een kortere onderhoudstijd.

Vierkante inbouw downlights installeren

Led downlights kunnen worden ingebouwd in het plafond. De installatie gaat heel eenvoudig:
1. Schakel de stroom uit, koppel het netsnoer los en verwijder de oude downlight.
2. Schroef vervolgens het driverkapje los en sluit het eurosnoer aan op de nieuwe downlight.
3. Sluit het netsnoer aan op de netstroom.
4. Plaats de led downlight. Dit doet u door de clips aan de zijkant volledig naar binnen te duwen en de downlight eenvoudig in het vierkante inbouwgat te duwen.
5. Schakel de stroom in.

Geschikt voor buiten

De meeste led downlights kunnen ook buitenshuis gebruikt worden. Of dit mogelijk is ziet u aan het beschermingsniveau van de lampen. Wanneer deze een IP-classificatie hebben van IP44 of hoger kunnen ze ook buiten of in vochtige ruimtes gemonteerd worden. 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke kleurtemperatuur moet een vierkante inbouw led downlight zijn in een kantoor?

Het wordt aangeraden om een kleurtemperatuur te hebben van ongeveer 4000K. Dit staat gelijk aan koel wit. Met deze kleurtemperatuur heeft u de beste verlichting voor op de werkvloer om alles goed te kunnen zien. Dit licht is fris maar wel nog gemoedelijk.

Hoeveel licht moet de vierkante inbouw led downlight produceren in een kantoor?

Op een plek waar veel wordt geschreven en getypt wordt het aangeraden om een verlichtingssterkte te hebben van minimaal 500 lux.
 

Heeft u nog vragen over inbouw led verlichting? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.