123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Opbouwspots

Opbouwspots bestellen?

Op deze pagina bestelt u snel en voordelig opbouwspots. Wij hebben een ruim aanbod aan opbouwspots in allerlei vormen en maten. De meeste van deze armaturen worden geleverd exclusief led lamp, zodat u zelf een led lamp kunt uitkiezen met de juiste wattage en kleurtemperatuur. Vandaag besteld, is morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Voordelig opbouwspots voor subtiele lichtverspreiding kopen

Met opbouwspots voegt u op een subtiele manier extra verlichting toe aan elke kamer. Opbouwspots hebben namelijk vaak een minimalistisch ontwerp en vallen hierdoor niet heel erg op. Ze zijn dan ook ideaal als u bijvoorbeeld een plafond heeft waarin u geen inbouwspots kunt verwerken, maar het liefst toch redelijk onopvallende verlichting wilt. Lees hieronder meer over opbouwspots of kies hierboven direct de opbouwspot die u zoekt.

Het kiezen van de juiste opbouwspot

Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden tijdens het aanschaffen van opbouwspots:

De vorm en kleur van de opbouwspot

De vorm van de armatuur is de eerste belangrijke keuze tijdens het uitkiezen van uw opbouwspots. Op onze website vindt u opbouwspots in allerlei vormen: rond, vierkant, rechthoekig of ovaal. Deze keuze is compleet afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Ook de kleur van de armatuur is smaakgebonden. Opbouwspots hebben vaak wel moderne en subtiele kleuren als zwart of wit, waardoor dit soort lampen meestal in elk interieur passen.

Hoeveelheid lichtpunten

Het aantal lichtpunten is van invloed op de hoeveelheid licht die er met de opbouwspot verspreid wordt. Kies uit één, twee of vier lichtpunten. Er wordt aangeraden om één spot te gebruiken per vierkante meter.

Kantelbaar of niet kantelbaar

Sommige opbouwspots zijn kantelbaar. Dit betekent dat u de spot precies zo kunt kantelen dat het licht op de plek schijnt waar u dit het meeste nodig heeft. Hierdoor kunnen opbouwspots met kantelbare spotjes dienstdoen als accentverlichting, bijvoorbeeld om een bepaalde donkere hoek of onderdeel van uw interieur extra uit te lichten.tuurlijk vindt u bij ons ook niet kantelbare led spots voor als u directioneel licht maar één kant op wilt hebben.

Downlights schijnen, zoals de naam eigenlijk al zegt, altijd naar beneden. Dit soort opbouwspots zijn daardoor per definitie niet kantelbaar en hierdoor minder geschikt als accentverlichting. Gebruik ronde opbouw downlights of vierkante opbouw downlights daarom bijvoorbeeld als basisverlichting.

Het kiezen van een lichtbron voor uw opbouwspot

Niet alle opbouwspots worden geleverd met een geïntegreerde lichtbron. Hierdoor kunt u de (led) spot zelf uitkiezen. Een belangrijke factor bij deze keuze is niet alleen de wattage, maar ook de lichtkleur. Led lampen met een warm witte kleurtemperatuur (2000 tot 3000K) verspreiden licht dat wat warmer en dus wat geler is. Dit is extra sfeervol en hierdoor perfect voor in bijvoorbeeld slaapkamers. In ruimtes waar echter hoge concentratie en productiviteit gewenst is, bijvoorbeeld op kantoor of in de keuken, is kouder licht handiger. Dit licht is energieker. Ga in dit soort ruimtes dus voor lampen met een kleurtemperatuur van bijvoorbeeld 4000K.

Downlights hebben wel al vaak een geïntegreerde lichtbron. Houd hierbij dus ook altijd rekening met de kleurtemperatuur van deze spot, met het doel van de opbouwspot als doorslaggevende factor.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een opbouwspot?

Een opbouwspot is een armatuur met (of zonder) led spot(s) die u aan het plafond kunt bevestigen in plaats van in uw plafond, zoals bij een inbouwspot. Vaak worden de opbouwspots individueel verkocht zonder verlichting. Zo kunt u zelf een led spot kopen die het beste aansluit bij uw behoeftes. Op zoek naar een led spot? Deze koopt u voordelig op 123led.nl.

Hoeveel led opbouwspotjes zijn er nodig per vierkante meter?

Per 3 vierkante meter wordt er aangeraden om een opbouwspot met 1 led spot te gebruiken. Een opbouwspot met 1 led spot is dus voldoende voor een kleine ruimte. Meerdere led spots in een opbouwarmatuur zijn handiger voor grote ruimtes, zoals de woonkamer of keuken.

Waar koop ik opbouwspots?

Opbouwspots koopt u voordelig op 123led.nl. Hier vindt u opbouwspots in verschillende vormen, met diverse hoeveelheden aan led spots en kleuren. Bovendien is vandaag besteld, morgen al in huis.
 

Heeft u vragen over opbouwspots komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.