123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
Email: info@123led.nl
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

 
Home Projectverlichting Klantenservice Blog Over 123led.nl Contact Inloggen Klik hier voor verzendinfo naar Belgi\u00eb

Webwinkel

Zoek een product

Mijn 123led.nl

Betaalopties:

achteraf betalen met acceptgiro
veilig betalen via Bancontactonline betalen met PayPal

Verzendopties:

PostNLDPD

Officiële dealer

Beoordeling door klanten:
9.4/10 -
1.772 beoordelingen

EIA

Voordeel met Energie-investeringsaftrek (EIA)

Extra voordeel met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is er speciaal voor ondernemers. Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen.
De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. De EIA-regeling zorgt ervoor dat u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen kunt aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Hierdoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Voor wie geldt de EIA?

U komt in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek als u eigenaar bent van een onderneming en u belastingplichtig bent voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zo zijn bv's, nv's, coöperaties en sommige stichtingen en verenigingen belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting. Voor de stichtingen en verenigingen kan alleen een beroep worden gedaan op de EIA indien de investering is gedaan in het deel van de activiteiten dat als een fiscale onderneming wordt beschouwd.
Voor de inkomstenbelasting moet u denken aan de eenmanszaak of vennootschap onder firma (VOF). Bent u ZZP'er en bent u niet zeker van of u een ondernemer bent voor de inkomstenbelasting? Doe dan de Ondernemerscheck van de Belastingdienst.

Uw onderneming dient gevestigd te zijn in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Investeringen op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden moeten aan een vaste inrichting op deze eilanden worden toegerekend. Het is vereist dat het wereldinkomen in Nederland wordt belast en voldaan wordt aan de eisen in de EIA-regeling.

Particulieren, verenigingen of stichtingen die niet belastingplichtig zijn voor de vennootschapsbelasting kunnen geen gebruikmaken van de EIA. Ook Onderwijsinstellingen komen niet in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek. Voor scholen die willen bijdragen aan verduurzaming worden regelmatig vanuit gemeenten en provincies stimuleringsmaatregelen genomen zoals subsidies, fondsen en duurzaamheidsleningen. Voor eventuele subsidies of fondsen kan dus het beste navraag worden gedaan bij uw gemeente of provincie.

Hoe werkt de EIA?

Voor de EIA moet u minimaal € 2.500,- investeren in een bedrijfsmiddel dat aan de eisen voldoet van de Energielijst van de Energie-investeringsaftrek regeling. Verderop in deze blog kunt u lezen welke led bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor de EIA.

Wanneer u een investering doet, moet u dit binnen 3 maanden na de investering, digitaal melden via RVO.nl. U ontvangt vervolgens een verklaring als uw investering voor de EIA in aanmerking komt. Op deze verklaring staat ook het bedrag dat voor de EIA in aanmerking komt. Zorg dat u deze verklaring goed bewaart bij uw boekhouding. Als u de Energie-investeringsaftrek, conform de verklaring van de RVO, in uw aangifte voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting aangeeft, mag u het van de fiscale winst aftrekken. De aftrek is 45% van het investeringsbedrag waarvoor u een EIA-verklaring heeft ontvangen.
 
Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld:

De fiscale winst van uw onderneming in 2019 bedraagt € 75.000. De vennootschapsbelasting is 19% voor de eerste schijf tot € 200.000 en 25% boven € 200.000.

U doet voor € 5.000 nieuwe investeringen in energiezuinige led-lampen.
De EIA bedraagt 45% van € 5.000, dat is € 2.250.
Uw fiscale winst na aftrek van de Energie-investeringsaftrek wordt € 72.750 (€ 75.000 - 2.250).

Zonder EIA betaalt u € 14.250 vennootschapsbelasting. Met EIA betaalt u slechts € 13.822,50 vennootschapsbelasting. Uw fiscale voordeel is € 427,50.

Welke kosten mag u meenemen voor de EIA?

De EIA is van toepassing op de kosten van bedrijfsmiddelen die voldoen aan de energieprestatie-eisen. Dit geldt ook voor voorzieningen die technisch noodzakelijk zijn voor deze bedrijfsmiddelen, zoals leidingen en meet- en regelapparatuur. Voor deze bedrijfsmiddelen komen de aankoopsom, montagekosten of de arbeidskosten voor het installeren van de nieuwe bedrijfsmiddelen in aanmerking. Wanneer u de omzetbelasting niet kunt verrekenen, dan valt de gefactureerde omzetbelasting ook onder het kopje 'aankoopsom'.

Onderhoudskosten en kosten voor bedrijfsmiddelen die eerder zijn gebruikt komen niet in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek.

Ontvangt u via een andere regeling subsidie voor het investeren in het nieuwe bedrijfsmiddel? Dan moet u dat subsidiebedrag in mindering brengen op de aanschafkosten.

Via de speciale rekenhulp van het RVO kunt u snel in één oogopslag zien tot welk bedrag per bedrijfsmiddel u kunt melden bij het RVO voor de Energie-investeringsaftrek.

Welke led producten komen in aanmerking voor de EIA?

Niet alle led verlichting komt meteen in aanmerking voor de EIA. Als hoofdregel kunt u aanhouden dat led-verlichtingssystemen minimaal 100 lumen per Watt aan lichtopbrengst moeten hebben. Producten die hieronder vallen zijn High Lumen led-panelen en High Bay led-lampen. Led Tl-buizen moeten minimaal 130 lumen per Watt aan lichtopbrengst hebben. Bij de specificaties van onze producten kunt u zien of de lampen EIA conform zijn. 

Bekijk de complete Energielijst (2019) voor bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA.
 Vragen over de Energie-investeringsaftrek (EIA)?
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123led.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord
 

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!


Om 123led.nl beter en persoonlijker te maken, gebruiken wij cookies en andere technieken. Hiermee volgen wij en derden uw surfgedrag op onze site, passen we advertenties aan op uw interesses en kunt u pagina's delen via social media. Door verder te gaan, gaat u akkoord. Lees meer Sluiten