123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

12 volt tuinverlichting

12 volt tuinverlichting kopen?

Op deze pagina vindt u al onze tuinlampen van Garden Lights die werken op 12 volt. Door de lage spanning is zowel de installatie als het gebruik extra veilig. Bestel hier allerlei verschillende lampen voor het verlichten van uw beplanting, buitenmuur of oprit én het benodigde aansluitmateriaal.
 

1 - 0 van 0

Lees hier alles over 12V tuinverlichting

Met de 12V tuinverlichting kunt u uw tuinpad, oprit of beplanting verlichten, verschillende onderdelen van uw tuin accentueren en zorgen dat u nooit meer in het donker staat. Alle producten bestelt u bij ons voor de beste prijs en worden morgen al bezorgd.

12 volt tuinverlichting uitgelegd

12 volt tuinverlichting heeft de volgende voordelen:


 Zeer eenvoudig zelf aan te leggen
Kabels ingraven niet nodig
Volledig veilig voor mens en dier
Makkelijk uit te breiden 
 

Maar wat is 12 volt tuinverlichting nu precies? Bij 12 volt tuinverlichting is er sprake van laagspanning. Dit betekent dat er minder spanning door de tuinlampen loopt dan bij 230 volt lampen het geval is. Het grote voordeel hiervan is dat de kabels niet 50 cm onder de grond ingegraven hoeven te worden, waardoor er geen elektricien aan te pas hoeft te komen. De lampen zijn eenvoudig zelf aan te leggen. Bovendien is het gebruik hierdoor een stuk veiliger voor mens én dier.

 

Het is wel belangrijk om te weten dat verlichting op 12 volt niet direct op het standaard stroomnet (230 volt) aangesloten kan worden. U heeft een transformator nodig die het voltage van het stopcontact omzet in een lagere wisselspanning.

12 volt tuinverlichting aansluiten

De 12V tuinverlichting van Garden Lights werkt met een handig installatiesysteem, waardoor u geen installateur hoeft in te schakelen voor het bevestigen en aansluiten hiervan. Dit komt niet alleen door de gebruikte laagspanning, waardoor dit extra veilig is, maar ook door de stevige grondstekers en bevestigingsplaatjes en de handige spatwaterdichte schroefconnectoren.

 

Er is geen extra gereedschap nodig voor de installatie. Bovendien wordt al het bevestigingsmateriaal meegeleverd. Ook hoeft u de kabels door de gebruikte laagspanning niet diep onder de grond weg te werken; netjes wegwerken is voldoende. Doordat de kabels dun zijn vallen ze niet op in uw tuin.

 

Bij het aansluiten van uw 12V tuinverlichting heeft u tenminste de volgende onderdelen nodig:

  • Armatuur: Kies aan de hand van bovenstaande punten de juiste armatuur uit. Hiervoor kunt u ook de handige filters in de groepen gebruiken, waarmee u snel de juiste kleur, de lichtkleur en het type selecteert. Alle armaturen bevatten een geïntegreerde lichtbron. Houd daarom ook rekening met het wattage en de lichtopbrengst.
  • 12V transformator: Of u nu één of meerdere lampen gaat aansluiten, er is in ieder geval een geschikte 12V transformator nodig, anders kunt u de lampen niet aansluiten aan uw 230V-stroomnet. Bij sets wordt de transformator al meegeleverd, bij de losse lampen zult u deze moeten mee bestellen. Doe dit aan de hand van het aantal lampen dat u gaat aansluiten en het gecombineerd wattage hiervan; u kunt kiezen voor een transformator van 24W, 60W of 150W.
  • Hoofdkabel: Als u meerdere lampen gaat toevoegen aan uw tuin heeft u een hoofdkabel nodig, die beschikbaar is met vier of zes aansluitingen, of juist zonder vaste aansluitpunten. Bij die laatste variant kunt u zelf de locaties van de lampen bepalen om zo uw flexibiliteit tijdens het plaatsen te verhogen. Daarvoor kunt u losse schroefconnectoren bestellen, die eenvoudig aan de kabel vast te maken zijn. Aan de hand van de locatie van de lampen kunt u ook altijd nog een verlengkabel of kabelverdeler toevoegen, bijvoorbeeld als u de lampen diep in de tuin gaat plaatsen.
  • Sensoren (optioneel): U kunt ook bewegingssensoren of schemersensoren toevoegen aan uw lampen om te zorgen dat het gebruik geautomatiseerd wordt, zodat het licht automatisch gaat branden bij beweging of als het buiten donker wordt. Deze plaatst u tussen de 12V transformator en de hoofdkabel in.

Bij ieder product vindt u een installatiepagina waarop u meer informatie kunt vinden over het aansluiten en verbinden van die specifieke tuinlamp. U kunt hiervoor ook onderstaande video bekijken:
 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar kan ik 12 volt tuinverlichting voor gebruiken?

Bij 123led.nl vindt u 12 volt tuinverlichting in de vorm van wandlampen, tuinspots, tuinpadverlichting en slimme tuinverlichting. Zo kunt u voor al deze varianten van tuinlampen een laagspanningsvariant aanschaffen, om de installatie en het gebruik zo veilig mogelijk te maken.

Hoeveel 12 volt tuinlampen heb ik nodig?

Hoeveel lampen u nodig heeft, is afhankelijk van uw doel en de toepassing van de lampen. Deze heeft u in de vorige stap bepaald. Of dit nu betekent dat u voor één nieuwe tuinlamp gaat, een hele set of een aanvulling op uw huidige assortiment, bij ons vindt u altijd de juiste producten.

Welke lichtkleur 12 volt tuinverlichting?

Alle tuinlampen stralen (extra) warm witte verlichting uit; perfect voor het creëren van een uitnodigende en aangename sfeer in de tuin. Liever meer mogelijkheden en ook kunnen overschakelen naar gekleurde verlichting? Dan kunt u het beste kiezen voor slimme 12V tuinverlichting. Hiermee kunt u namelijk niet alleen schakelen tussen veel meer wittinten (2.700K tot 6.500K), maar ook kiezen voor heel veel andere kleuren, zoals rood, groen, paars of oranje.
 

Wij bieden dus een ruime collectie van Garden Lights lampen die werken op 12 volt, zodat u bij ons altijd vindt wat u zoekt. Weet u niet welke lampen of accessoires u het beste kunt aanschaffen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.