123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
bijna 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

12 volt tuinverlichting

12 volt tuinverlichting kopen?

Op deze pagina vindt u al onze tuinlampen van Garden Lights die werken op 12 volt. Door de lage spanning is zowel de installatie als het gebruik extra veilig. Bestel hier allerlei verschillende lampen voor het verlichten van uw beplanting, buitenmuur of oprit én het benodigde aansluitmateriaal.
 

Lees hier alles over 12V tuinverlichting

Met de 12V tuinverlichting kunt u uw tuinpad, oprit of beplanting verlichten, verschillende onderdelen van uw tuin accentueren en zorgen dat u nooit meer in het donker staat. Alle producten bestelt u bij ons voor de beste prijs en worden morgen al bezorgd. Vind snel de informatie die u zoekt door te klikken op het onderwerp dat u interessant vindt:
 

> Wat is 12V tuinverlichting?
> Waar op te letten bij een 12V tuinverlichting-systeem?
  > Toepassing
  > Hoeveelheid
  > Lichtkleur
  > Bediening
> Aansluiten van 12V tuinverlichting
> Video

Wat is 12 volt tuinverlichting?

12 volt tuinverlichting heeft de volgende voordelen:
 Zeer eenvoudig zelf aan te leggen
Kabels ingraven niet nodig
Volledig veilig voor mens en dier
Makkelijk uit te breiden 

Maar wat is 12 volt tuinverlichting nu precies? Bij 12 volt tuinverlichting is er sprake van laagspanning. Dit betekent dat er minder spanning door de tuinlampen loopt dan bij 230 volt lampen het geval is. Het grote voordeel hiervan is dat de kabels niet 50 cm onder de grond ingegraven hoeven te worden, waardoor er geen elektricien aan te pas hoeft te komen. De lampen zijn eenvoudig zelf aan te leggen. Bovendien is het gebruik hierdoor een stuk veiliger voor mens én dier. 

Het is wel belangrijk om te weten dat verlichting op 12 volt niet direct op het standaard stroomnet (230 volt) aangesloten kan worden. U heeft een transformator nodig die het voltage van het stopcontact omzet in een lagere wisselspanning. 

Waar op te letten bij een 12V tuinverlichting-systeem?

Om in onze ruime collectie van Garden Lights 12V tuinverlichting én de benodigde accessoires de juiste producten uit te kiezen zijn er een aantal aspecten, los van de kleur van de armatuur en het design, waar u rekening mee moet houden:

Wat is de toepassing?

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het uitkiezen van de geschikte tuinlampen is waar u ze wilt gaan plaatsen en voor welke toepassing u ze wilt gaan gebruiken. Omdat dit zo’n belangrijk punt is kunt u bovenaan deze pagina naast onze verschillende accessoires ook direct kiezen uit onze vier verschillende lampsoorten: wandlampen, tuinspots, tuinpadverlichting en slimme tuinverlichting. Zo gaat u eenvoudig naar de juiste categorie en kiest u voor lampen die u aan de wand monteert, met behulp van de sokkel tussen uw beplanting of naast uw tuinpad in de grond steekt of op uw vlonder of oprijlaan plaatst. Ook kunt u hier kiezen voor lampen die met een app te bedienen zijn.

Het is daarnaast ook belangrijk om na te gaan voor welke toepassing u de tuinverlichting wilt gaan gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld bepaalde onderdelen van uw tuin belichten of accentueren? Dan kunt u het beste voor een spot kiezen. Door de kantelbare lichtbronnen kunt u datgene in de spotlights zetten dat extra aandacht verdient. Een tuinpad of wand liever op een meer diffuse manier verlichten? Dan kiest u voor wandlampen of tuinpadverlichting.

Hoeveel 12V tuinlampen heeft u nodig?

Hoeveel lampen u nodig heeft, is afhankelijk van uw doel en de toepassing van de lampen. Deze heeft u in de vorige stap bepaald. Of dit nu betekent dat u voor één nieuwe tuinlamp gaat, een hele set of een aanvulling op uw huidige assortiment, bij ons vindt u altijd de juiste producten. 

Let op: Als u meerdere lampen gaat aansluiten heeft u een hoofdkabel nodig. Deze wordt in onze sets standaard meegeleverd, maar als u zelf uw eigen set wilt samenstellen met verschillende lampen moet u deze wel apart mee bestellen. Alle sets bevatten ook al een 12V transformator, alle losse producten niet. Voor de aansluiting heeft u deze altijd nodig.

Welke lichtkleur vindt u geschikt?

Alle tuinlampen stralen (extra) warm witte verlichting uit; perfect voor het creëren van een uitnodigende en aangename sfeer in de tuin. Liever meer mogelijkheden en ook kunnen overschakelen naar gekleurde verlichting? Dan kunt u het beste kiezen voor slimme 12V tuinverlichting. Hiermee kunt u namelijk niet alleen schakelen tussen veel meer wittinten (2.700K tot 6.500K), maar ook kiezen voor heel veel andere kleuren, zoals rood, groen, paars of oranje.

Hoe wilt u de lampen bedienen?

De meeste tuinlampen zijn met een schakelaar te bedienen, maar u kunt ook voor een smart-oplossing kiezen. Als u kiest voor slimme verlichting kunt u de lampen via Bluetooth koppelen aan een handige app op uw telefoon of tablet (voor iOS of Android) om ze hiermee onder meer aan of uit te zetten. Ook kunt u zo het licht dimmen, een vaste scène instellen om altijd snel de juiste lichtkleur uit te kiezen of timers gebruiken. Op deze manier kunt u het gebruik automatiseren, vanaf de bank uw verlichting bedienen én zorgen dat het licht altijd bij het moment past.

Als u slimme verlichting belangrijk vindt kunt u slimme 12V tuinlampen bestellen of een Switch Plus aan uw collectie toevoegen. Dit is een apparaatje dat tussen de hoofdkabel en de transformator in geplaatst wordt en waarmee u aangesloten ‘domme’ lampen in één klap slim maakt. Let wel dat u hiermee alleen op een slimme manier kunt schakelen en timers kunt instellen; dimmen of van lichtkleur veranderen is niet mogelijk.

Alle slimme handelingen kunnen uitgevoerd worden in een straal van 16 meter. Omdat er sprake is van een mesh-netwerk wordt het signaal wel versterkt door de lampen zelf. Dit betekent dat u dit zo kunt uitbreiden en ook lampen die dieper in de tuin staan met de app kunt bedienen.

Aansluiten van 12 volt tuinverlichting

De 12V tuinverlichting van Garden Lights werkt met een handig installatiesysteem, waardoor u geen installateur hoeft in te schakelen voor het bevestigen en aansluiten hiervan. Dit komt niet alleen door de gebruikte laagspanning, waardoor dit extra veilig is, maar ook door de stevige grondstekers en bevestigingsplaatjes en de handige spatwaterdichte schroefconnectoren. 

Er is geen extra gereedschap nodig voor de installatie. Bovendien wordt al het bevestigingsmateriaal meegeleverd. Ook hoeft u de kabels door de gebruikte laagspanning niet diep onder de grond weg te werken; netjes wegwerken is voldoende. Doordat de kabels dun zijn vallen ze niet op in uw tuin.

Bij het aansluiten van uw 12V tuinverlichting heeft u tenminste de volgende onderdelen nodig:

  • Armatuur: Kies aan de hand van bovenstaande punten de juiste armatuur uit. Hiervoor kunt u ook de handige filters in de groepen gebruiken, waarmee u snel de juiste kleur, de lichtkleur en het type selecteert. Alle armaturen bevatten een geïntegreerde lichtbron. Houd daarom ook rekening met het wattage en de lichtopbrengst.
  • 12V transformator: Of u nu één of meerdere lampen gaat aansluiten, er is in ieder geval een geschikte 12V transformator nodig, anders kunt u de lampen niet aansluiten aan uw 230V-stroomnet. Bij sets wordt de transformator al meegeleverd, bij de losse lampen zult u deze moeten mee bestellen. Doe dit aan de hand van het aantal lampen dat u gaat aansluiten en het gecombineerd wattage hiervan; u kunt kiezen voor een transformator van 24W, 60W of 150W.
  • Hoofdkabel: Als u meerdere lampen gaat toevoegen aan uw tuin heeft u een hoofdkabel nodig, die beschikbaar is met vier of zes aansluitingen, of juist zonder vaste aansluitpunten. Bij die laatste variant kunt u zelf de locaties van de lampen bepalen om zo uw flexibiliteit tijdens het plaatsen te verhogen. Daarvoor kunt u losse schroefconnectoren bestellen, die eenvoudig aan de kabel vast te maken zijn. Aan de hand van de locatie van de lampen kunt u ook altijd nog een verlengkabel of kabelverdeler toevoegen, bijvoorbeeld als u de lampen diep in de tuin gaat plaatsen.
  • Sensoren (optioneel): U kunt ook bewegingssensoren of schemersensoren toevoegen aan uw lampen om te zorgen dat het gebruik geautomatiseerd wordt, zodat het licht automatisch gaat branden bij beweging of als het buiten donker wordt. Deze plaatst u tussen de 12V transformator en de hoofdkabel in.

Bij ieder product vindt u een installatiepagina waarop u meer informatie kunt vinden over het aansluiten en verbinden van die specifieke tuinlamp. U kunt hiervoor ook onderstaande video bekijken:
 

Wij bieden dus een ruime collectie van Garden Lights lampen die werken op 12 volt, zodat u bij ons altijd vindt wat u zoekt. Weet u niet welke lampen of accessoires u het beste kunt aanschaffen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten