123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Smart Home

Smart Home producten kopen?

Op deze pagina vindt u onze ruime collectie van smart home producten. Wij hebben onze producten ingedeeld aan de hand van de verschillende soorten domotica, beschikbare merken, compatibele voice assistants en meest gebruikte protocollen, zodat u altijd kunt vinden wat u zoekt.

Tip: Gebruik hieronder onze zoekbalk om snel uw keuze te maken.

Helaas, uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer een ander woord

Wat is een smart home?

Een smart home is letterlijk vertaald een slimme woning. In een slimme woning zijn niet alleen de apparaten vérgaand gedigitaliseerd maar zijn deze ook met elkaar verbonden. Zo ontstaat er een netwerk van slimme apparaten dat eenvoudig op afstand te gebruiken is. Deze slimme apparaten worden ook wel domotica genoemd.

 

Domotica zijn er in vele soorten en maten. Van slimme rookmelders tot slimme deurbellen en van slimme verlichting tot slimme camera's. Deze slimme apparaten kunt u ook verbinden met een hub, een soort centraal basisstation. Deze hub communiceert met al uw domotica. Ook zijn er mogelijkheden om gewone apparaten slim te maken door het toevoegen van bepaalde domotica. Zo kunt u uw radiatoren slim maken door een slimme thermostaat te gebruiken. Voor bijna elke toepassing in uw woning is wel een slimme variant te bedenken.

Wat een Smart Home voor u kan betekenen

Het gebruik van slimme producten is om een groot aantal redenen een goede keuze, wat uw wens ook is. Uiteraard zijn de precieze mogelijkheden afhankelijk van uw woning, maar domotica bieden onder andere de volgende voordelen:

 Comfort: met het gebruik van domotica vergroot u het comfort van uw woning. Slimme apparaten maken deel uit van een netwerk dat door u op afstand is te gebruiken. Dat scheelt een hoop inspanning. Zo hoeft u niet meer naar een apparaat toe te lopen om het aan of uit te schakelen.

 Veiligheid: een groot aantal slimme producten is in staat om de veiligheid van uw woning te vergroten. Denk aan slimme rookmelders die u waar u zich ook bevindt waarschuwen, en slimme camera's die u laat weten wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

 Energiezuinigheid: domotica zijn slim genoeg om voor u op ingestelde tijden aan en uit te gaan. Zo weet u zeker dat ze geen energie verspillen. Daarnaast kunt u met behulp van apps ook inzicht krijgen in uw energieverbruik.

 Milieuvriendelijkheid: Minder verbruik van energie leidt niet alleen tot een kleinere impact op het klimaat. Ook het inzicht dat slimme apparaten u kunnen geven in uw energieverbruik kunt u gebruiken om milieuvriendelijkere keuzes te maken wat betreft het gebruik van uw domotica.

Kan ik Smart Home producten van verschillende merken combineren?

Het combineren van smart home producten van verschillende merken is vaak mogelijk, maar de precieze compatibiliteit verschilt van product tot product. Het is hierbij bijvoorbeeld van belang welk protocol door een slim product wordt gebruikt en, als u een hub wilt gebruiken, met welke protocollen uw hub overweg kan. Let wel, sommige versies van protocollen zijn niet altijd in staat om met oudere of nieuwere versies van hetzelfde protocol te communiceren. Door de vele omstandigheden die invloed hebben op de combinatiemogelijkheden is het belangrijk om altijd de richtlijnen van de producent te volgen en goed de productinformatie te lezen.

Smart Home veiligheid

Een slimme woning is een veilige woning. Twijfelt u over de veiligheid? Het gaat tenslotte om een netwerk van verbonden apparaten. Toch hoeft u zich geen zorgen te maken. Producenten van smart home producten doen hun uiterste best om hun producten zo veilig mogelijk te maken. Zo heeft u niet alleen bij het aanschaffen van een slim product een veilig product, maar wordt deze ook veilig gehouden door constante vernieuwingen op het gebied van software. Deze vernieuwingen worden uitgegeven in de vorm van updates die door u als gebruiker te downloaden zijn. Ook zijn er veel slimme producten die dat automatisch doen. Daarnaast maken slimme producten gebruik van bepaalde protocollen om verbinding te maken. Deze protocollen zijn goed versleuteld, waardoor het voor hackers extra moeilijk is om toegang tot uw domotica te krijgen.

Kies voor een smart home en laat ons u helpen bij het realiseren van een veilige en energiezuinige toekomst voor uw woning.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een smart home?

Slimme apparaten worden via wifi, Bluetooth of andere protocollen aan een smart home app gekoppeld. Via deze app kunt u de apparaten eenvoudig bedienen van zowel dichtbij als veraf, zelfs als u nog op kantoor zit. Ook kunt u deze apparaten in de app aan elkaar koppelen.

Welke smart home systemen zijn er?

Er zijn veel verschillende smart home systemen, zoals Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Homekit, IFTTT en Samsung SmartThings. Wanneer u meerdere apparaten heeft die via dezelfde systeem werken, kunt u ze aan elkaar koppelen en zo ‘scènes’ creëren.

Wat heeft u nodig om uw huis smart te maken?

Vanzelfsprekend heeft u slimme apparaten nodig, zoals slimme verlichting, een slimme thermostaat, slimme stekkers etc. In sommige gevallen kan het zijn dat u een hub moet aanschaffen om de producten te koppelen en tegelijkertijd te bedienen. U kunt er ook voor kiezen om slimme stekkers aan te schaffen, zodat u gewenste producten slim kunt maken.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over het slim maken van uw huis of de Smart Home producten of protocollen? Neem dan contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.