123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Wifi (Tuya)

Wifi producten voor Smart Home kopen?

Bij 123led.nl vindt u een grote selectie aan smart home producten die op het wifi (Tuya) protocol werken. Zo vindt u op eenvoudige wijze de smart home artikelen die u zoekt. Maakt u gebruik van een ander communicatieprotocol? Kijk dan hier voor een overzicht.

Smart Home producten via wifi

Wat is wifi (Tuya)?

Wifi (Tuya) is een van de bekendste communicatieprotocollen. Deze protocollen zijn de talen die apparaten gebruiken om een draadloze verbinding met elkaar te maken, en hiervan is wifi (Tuya) de meest gebruikte. Dit komt omdat wifi oorspronkelijk bedoeld is voor het opzetten van relatief grote netwerken waar hoge datasnelheden noodzakelijk zijn, zoals bij computers, smartphones, tablets en andere apparaten waar grote aantallen data wordt verbruikt.

Wat is het verschil tussen wifi en Tuya?

Eigenlijk is Tuya een programma dat gebruik maakt van wifi. Het zet het wifi protocol om in een versie die geschikt is voor het gebruik van smart home producten. Daardoor is er geen duidelijk verschil in prestaties tussen wifi en Tuya. Wel zijn er verschillende wifi versies die elk verschillend presteren. Welke versie wifi u heeft is afhankelijk van uw router. Het grootste verschil is de data snelheid. Zo maken de nieuwste wifi versies behalve de frequentie van 2,4 GHz ook gebruik van 5 GHz, waarbij hogere datasnelheden mogelijk zijn.

Wat is het verschil tussen wifi (Tuya) en andere protocollen?

Het grootste verschil zit in de datasnelheid en in de grote compatibiliteit van wifi (Tuya). Omdat vrijwel elk huishouden gebruik maakt van een wifi netwerk is er een overvloed aan apparaten dat van wifi gebruik kan maken. Dit heeft ook een nadeel. De frequentie van 2,4 GHz is zeer druk bezet, waardoor er soms storing van het signaal mogelijk is. Ook is door de hoge datasnelheid sprake van een hoger energieverbruik. Lees meer informatie over de verschillende protocollen .

Welke slimme apparaten zijn met wifi (Tuya) te gebruiken?

Dit verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er smart home producenten die hun producten voornamelijk met één of een aantal protocollen laten werken. Er zijn ook producten die altijd van wifi (Tuya) afhankelijk zijn. Denk hierbij aan slimme camera's. Deze kunnen door het belang van videobeelden niet met een ander protocol communiceren.

Smart Home producten met wifi protocol kopen?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw smart home aankoop. Heeft u vragen over ons aanbod producten dat op het wifi (Tuya) protocol werkt? Neem dan contact met ons op.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten