123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Led TL

Zuinige led TL buis of TL armatuur voor kantoor of thuis

In professionele omgevingen is goede led TL verlichting noodzakelijk. Werken in het donker kan immers niet. Goede led TL buizen aanschaffen voor op kantoor, in een winkel of showroom of in klaslokalen is dan ook de beste keuze. Op 123led.nl vindt u allerlei soorten led TL verlichting voor uw onderneming of organisatie. Ook thuis, bijvoorbeeld in de badkamer of de keuken, kunt u led TL-buizen gebruiken.

Voordelen van led TL verlichting

Het gebruik van led TL buizen heeft de nodige voordelen ten opzichte van ouderwetse TL lampen. Zo is led verlichting energiezuiniger en heeft het een lager stroomverbruik. Hierdoor draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar kunt u ook een aanzienlijk minder hoge rekening verwachten.

Led TL buizen verspreiden daarnaast meer licht. Ook kunnen ze gemiddeld 50.000 uur blijven branden, zodat u met de aanschaf van dit soort verlichting investeert in de toekomst. U geniet langer van de lagere energiekosten en ben minder tijd kwijt aan onderhoud. Geniet tot wel 15 jaar van de voordelen! En wist u dat u de investering door al deze voordelen vaak al binnen één jaar heeft terugverdiend?

Assortiment led TL buizen

Op 123led.nl schaft u dus meerdere soorten led TL buizen aan. U kunt zo bijvoorbeeld uw standaard TL buizen vervangen door led TL buizen. Er zijn meerdere soorten armaturen en TL buizen:
  • Led TL buis G13/T8, 60-150 cm. Dit is de meest standaard maat. Deze lamp wordt veel gebruikt op kantoren.
  • Led TL buis G5/T5, 60-150 cm. Dit is de meest energiezuinige TL-verlichting met een hoge lumen/watt verhouding.
  • Led TL buis S14s, 30-50 cm. Deze lamp wordt veel gebruikt in badkamers en keukens.
  • Led TL buis S14d, 30-50 cm. Deze lamp ziet u voornamelijk terug in badkamerspiegels.
De G5 en G13 TL buizen kunnen vervangen worden door een led TL buis. Als u op de betreffende pagina's klikt kunt u daar lezen hoe dit werkt.

Een G5/T5 TL buis vervangen door een led TL buis

In armaturen zonder starters zitten oude G5 TL buizen. Deze armaturen maken gebruik van hoogfrequente TL verlichting. De TL buizen in de hoogfrequente armaturen knipperen tussen de 39.000 en 60.000 keer per seconde, in tegenstelling tot normale (led)lampen die tussen de 50 en 60 keer per seconde knipperen. Het licht van hoogfrequente is hierdoor zeer constant. Dit zorgt voor een rustgevende werking, vermindert hoofdpijn en is minder vermoeiend voor uw ogen. Ook dieren reageren beter op dit licht. Dit maakt hoogfrequente led TL buizen de perfecte energiezuinige oplossing voor in een stal.

Als u voor uw nieuwe led verlichting gebruik wilt maken van de hoogfrequente armatuur van uw oude TL-buis (geen led), dan zijn er twee mogelijkheden:
  1. Een groot aantal G5 led TL buizen kunnen direct geplaatst worden zonder de elektronische ballast te verwijderen. Vervangen was nog nooit zo gemakkelijk!
  2. U haalt de ballast weg en sluit daarna de led TL aan. Het weghalen van de ballast is eenvoudiger dan het klinkt. In het armatuur zit een blok. Dit is de ballast ofwel het voorschakelapparaat. U knipt dan de draden van en naar de ballast door. Verbind deze draden dan met elkaar middels een kroonsteen of lasklem. De ballast kunt u verder laten zitten. 

Een G13/T8 TL buis vervangen door een led TL buis

Bij de meeste oude TL buizen, de G13 TL buizen, wordt in de armatuur gebruikgemaakt van een ballast (de stroomopwekker) en een starter (deze zorgt dat de lamp aan gaat). Bij led TL zijn zowel de ballast als starter niet meer nodig. Led TL buizen kunnen dus direct worden aangesloten.

Als u voor uw nieuwe led verlichting gebruik wilt maken van de armatuur van uw oude TL buis (geen led), dan zijn er twee mogelijkheden:
  1. U houdt uw huidige armatuur intact en vervangt de oude starter door een led-starter. De led-starter fungeert als een soort dummy en wordt automatisch bij uw nieuwe led TL geleverd. Starters zijn kleine knopjes die aan het eind van TL armaturen zitten. Starters kunnen gemakkelijk uitgedraaid worden.
     
  2. U vervangt de starter door een led-starter en haalt de ballast weg. Daarna sluit u de led TL aan. Hiermee bespaart u extra energie. Het weghalen van de ballast is eenvoudiger dan het klinkt. In de armatuur zit een blok. Dit is de ballast ofwel het voorschakelapparaat. U knipt dan de draden die naar de ballast leiden door en verbindt deze met elkaar doormiddel van een lasklem of kroonsteen. De ballast kunt u verder laten zitten.

Voordelen van Led TL armaturen

Voor ondergrondse ruimtes, zoals parkeergarages en kelders, zijn waterdichte TL armaturen ideaal. Deze zijn zeer stevig: slagvast, waterdicht én stofdicht. Hierdoor weet u zeker dat ze ook onder moeilijke omstandigheden overleven. Door ook nog eens een TL armatuur mét sensor aan te schaffen, zorgt u ervoor dat de lampen nooit onnodig aanstaan. Ze springen aan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Dit is perfect voor bijvoorbeeld parkeergarages waar niet continu iemand aanwezig is.

Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt extra voordeel

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led-verlichting, in dit geval led TL buizen en led TL armaturen, profiteert u niet alleen van vele voordelen, zoals een verlaagde energierekening, u kunt ook nog eens aanspraak maken op de energie-investeringsaftrek (EIA). Dit betekent dat u aanspraak maakt op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In onze blog leest u meer over de energie-investeringsaftrek.

Led TL buis kopen bij 123led.nl

Heeft u vragen over onze led TL buizen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123led.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten