123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Plafondventilator met lamp

Plafondventilator met lamp bestellen?

Koop hier voordelig een plafondventilator met lamp. Hiermee verkoelt of verwarmt u niet alleen de ruimte, maar werkt het ook direct als verlichting. Bestel vandaag nog en ontvang de plafondventilator morgen al in huis.

Voordelig een plafondventilator met lamp kopen

Met een plafondventilator met lamp slaat u twee vliegen in één klap. U verkoelt of verwarmt een kamer en verlicht de ruimte direct. Lees hieronder meer over plafondventilators met lamp of bestel hierboven direct degene die bij u past.

Waar moet u op letten bij het kopen van een plafondventilator met lamp?

Bij het aanschaffen van een plafondventilator is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten:

  • Ruimte: houdt rekening met afmeting van de ventilator en de ruimte.
  • Energieverbruik: bespaar energie door een energiezuinige optie te kiezen. Ventilatoren zijn al zeer energiezuinig in vergelijking met een airco.
  • Lichtopbrengst en lichthoek.
  • Snelheid: hoeveelheid standen.
  • Zomer- en/of winterfunctie.

Winter- en zomerstand: dit is het

De plafondventilators in ons assortiment hebben twee standen. Deze worden ook wel de winter- en de zomerstand genoemd. Dit houdt in dat de ventilatoren naar links of naar rechts kunnen draaien. Bij de zomerstand wordt lucht naar beneden geblazen. Zo wordt warme lucht uit de kamer verplaatst. Met de winterstand blaast de ventilator lucht omhoog. Zo wordt de warmte, die altijd omhoog stijgt, teruggeblazen naar beneden.

Het voordeel van een plafondventilator

Het gebruiken van een plafondventilator is een stuk energiezuiniger en voordeliger dan een airco in huis. Dit voordeel kan wel oplopen tot 50%. Hieronder lichten wij dit toe.

Plafondventilator met lamp Airco
Wattage 45W 3000W
kWh 0,045 kWh 3 kWh
Totale kosten per uur 0,849 Euro 1,59 Euro
Kosten per dag 6.80 Euro 12,72 Euro
 

De berekening hierboven is gemaakt op basis van de energiekosten per kWh van mei 2023 (53 cent).

Het installeren van een plafondventilator met lamp

De plafondventilators met lamp in ons assortiment zijn erg makkelijk te installeren. De stappen zien er als volgt uit. Deze stappen geven een globale omschrijving, volg altijd de instructies op die in de handleiding staan.

  1. Zorg voordat u begint dat u de stroom heeft uitgeschakeld.
  2. Draai het kapje dat gemonteerd moet worden aan het plafond los van de ventilator. Monteer dit kapje op het plafond met behulp van de bijgeleverde schroefjes en pluggen.
  3. Plug het koortje, dat aan de ventilator zit, aan de kap die u heeft geplaatst op het plafond.
  4. Plaats de N en L draad in de juiste ingang. Hierbij is de blauwe draad vaak N en moet dus worden vastgemaakt aan de N ingang. De bruine draad is L en moet gekoppeld worden aan de L ingang.
  5. Vervolgens kunt u de ventilator in het kapje op het plafond plaatsen en deze draaien totdat de gaatjes voor de schroeven zichtbaar worden.
  6. Draai de bijgeleverde kleine schroeven in het kapje om zo de ventilator vast te zetten.
  7. Schakel de stroom weer aan en u kunt de ventilator gebruiken!

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat kost een plafondventilator met lamp aan stroom?

De gemiddelde plafondventilator met lamp verbruikt zo een 45 tot 65 watt aan energie. Dit is zo een 0,045 tot 0,065 kWh aan stroom.

Wat kost een plafondventilator met lamp?

De gemiddelde plafondventilator met lamp verbruikt zo een 45 tot 65 watt aan energie (0,045 tot 0,065 kWh). Met een prijs van 0,53 cent per kWh aan stroom (dit is de prijs anno mei 2023) kost een plafondventilator u zo een 9 cent per uur.

Hoe lang gaat een plafondventilator met lamp mee?

Een plafondventilator kan jaren mee gaan evenals de lamp. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoe vaak u het gebruikt. Een ventilator kan tot wel 10 jaar lang mee gaan als deze goed onderhouden wordt. Op zoek naar een plafondventilator met lamp? Deze vindt u voordelig op 123led.nl.
 

Wilt u meer weten over al deze plafondventilators met lamp, of heeft u vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.