123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led-spots

Led spots kopen?

Bestel energiezuinige led spots voor een voordelige prijs. Led spots zorgen voor een gerichte lichtbundel en zijn ideaal voor het verlichten van specifieke plekken en objecten. In ons assortiment vindt u led spots met verschillende fittingen zoals GU10 en GU5.3. Ook koopt u bij ons led spots met steekfittingen en led capsule lampen. Gebruik de zoekbalk om snel en eenvoudig de juiste led spot fitting te vinden.

Tip: Gebruik hieronder onze zoekbalk om snel uw keuze te maken.

Helaas, uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer een ander woord

Bestel led spots online

Wilt u uw huidige spots vervangen met led spots? Of bent u wellicht een ruimte aan het inrichten en heeft u hiervoor gerichte verlichting nodig? Dan zijn de led spots in ons assortiment een ideale oplossing. Een led spot is een lichtbron die voor gebundeld en gericht licht zorgt dat op een energiezuinige manier wordt geproduceerd. Dit betekent dat als u ouderwetse verlichting vervangt met led spots, u uw aankoop terugverdiend doormiddel van besparing in energie. Dit maakt het nóg interessanter om over te schakelen naar de moderne led verlichting uit ons assortiment.

 

Op deze pagina leggen wij uit wat voor licht led spots verspreiden, laten wij een overzicht zien van ons assortiment led spots, en hoe het zit qua energieverbruik.

Led spots: Licht

Een onderscheidend kenmerk van led spots is dat ze voor een gerichte lichtbundel zorgen. Hiermee wijken ze af van normale lichtbronnen die het licht rondom verspreiden. Dit betekent in praktische zin dat led spots specifieke plekken belichten. Ze worden daarom vaak gebruikt om bepaalde objecten of belangrijk delen van een ruimte in het licht te zetten. Deze lichthoek wordt uitgedrukt in graden, bijvoorbeeld 36°.

 

De lichtkleur en -opbrengst verschilt per led spot. Zo kan de kleur verschillen van extra warm wit tot koud wit, waarbij elk type licht met een andere sfeer en andere effecten wordt geassocieerd, en daarmee voor andere toepassingen en ruimtes geschikt is. Hieronder een klein overzicht.

Lichtkleur
Lichtkleur Extra warm wit Warm wit Helder wit Koud wit
Kleurtemperatuur 2200-2700K 2700-3200K 3200-4500K 4500-6500K
Associatie Intiem Comfortabel Neutraal Daglicht
Toepassing Horeca, slaapkamer, eetruimte Algemene verlichting in en om het huis Kantoren, klaslokalen en bedrijfsruimtes Magazijnen, parkeergarages en praktische ruimtes

Led spots: Overzicht fittingen

Led spots zijn beschikbaar in vele soorten en maten. De soorten en maten worden aangeduid met een combinatie van letters en cijfers. Een G geeft aan dat het om een bajonet- of steekfitting gaat. Het cijfer (of de cijfers) geeft de hartafstand van de twee pinnen weer. Bijvoorbeeld: een GU10 spot is een spot die over een bajonet- of steekfitting beschikt, met een hartafstand van 5,3 mm.

 
Bajonetfitting Steekfitting Schroeffitting
GU10 GU5.3 PAR
GX53 GU4
G53
G4
G9
 

Wilt u weten wat voor een fitting u moet hebben om uw huidige spot te vervangen? Haal dan de spot uit de armatuur en meet de hartafstand van de huidige fitting; dan weet u welk type fitting het betreft. Meer weten over fittingen? Lees onze volledige uitleg.

Led spots: Energieverbruik

Tot slot willen we het hebben over het energieverbruik van led spots. Er is namelijk een groot verschil met oudere spot verlichting, bijvoorbeeld op halogeen of spaar basis. Bij ouderwetse lichtbronnen gaat een groot deel van de energie verloren als warmte, omdat deze warmte nodig is om licht te produceren. Bij led verlichting gaat vrijwel alle energie naar licht toe en gaat er bijna niets verloren aan warmte. Dit maakt led verlichting zo energiezuinig en daarmee een verstandige keuze; niet alleen voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

 

Om een praktisch voorbeeld te geven. Een led spot kan met maar 4,6 W aan energie een lichtopbrengst van 390 lumen produceren. Een led spot gebruikmakend van een ouderwetse lichttechniek kan hiervoor wel 50 W aan energie nodig hebben. Dit betekent dat de led spot in dit voorbeeld bijna 11x (!) zo efficiënt is. Ook hebben led spots een langere levensduur, tot wel 15.000 branduren in vergelijking met de 3000 branduren van halogeen spots.

 

Wilt u weten wat u kunt besparen bij het overstappen naar led verlichting? Maak gebruik van onze besparingscalculator.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik een halogeen spot vervangen door led spot?

Ja dit kan, en is ook verstandig. Een led spot is namelijk een stuk energiezuiniger. Kijk wel goed op welke spanning uw huidige halogeen spot werkt. Als u een halogeen spot heeft die op 12 V werkt, dan is het belangrijk dat u een transformator/driver aanschaft om het verschil in spanning te overbruggen.

Hoe sluit ik led spots aan?

Dit is afhankelijk van de huidige lichtsituatie en het soort spot dat u aanschaft. Ouderwetse GU10 spots zijn over het algemeen direct te vervanger door een led variant, zodat u de spot direct in de armatuur kunt prikken of schroeven. Heeft u echter een huidige spot die op 12 V werkt, dan kan het zijn dat u een transformator nodig heeft om het spanningsverschil met de nieuwe led spot te overbruggen, en moet de spot op deze trafo worden aangesloten.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over ons assortiment led spots? Of wilt u misschien meer weten over de energiezuinigheid van onze led verlichting? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.