123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

GU4 led spots

GU4 led spots kopen?

Bestel voor een voordelige prijs GU4 led spots. Deze energiezuinige led spots met GU4 fitting werpen een gerichte bundel van warm, helder of koud wit licht. Hiermee zorgen ze met weinig energie voor veel licht dat vooral geschikt is voor het belichten van specifieke plekken of objecten in uw woonruimte.

1 - 0 van 0

Bestel GU4 led spots online

Bent u op zoek naar een led spot met een kleine diameter en een kleine fitting? Dan is een GU4 led spot de ideale lichtbron. Deze spot werpt een gerichte bundel met relatief weinig energie. Ideaal voor het belichten van specifieke plekken en objecten in uw woonruimte. In ons assortiment vindt u dimbare en niet dimbare GU4 led spots van merken als Philips en ons 123led-huismerk.

Werking van een GU4 led spot

Een GU4 led spot werkt op een lagere spanning van 12 volt. Dit is een stuk lager dan de 230 volt spanning die op uw stopcontact staat. Het is dan ook nodig om een driver (ook wel transformator of trafo) tussen de spot en de netstroom aan te leggen, zodat de 230 volt spanning wordt omgezet in 12 volt laagspanning. Zo een driver lijkt op een klein rechthoekig kastje, en is klein genoeg om netjes in of achter een armatuur te worden weggewerkt.

 

Door de vorm van de spot wordt het licht in een hoek geworpen, doorgaans een van 36°. Dit verschilt van het licht dat een normale lamp rondom verspreidt, en zorgt voor andere lichteffecten en daarmee voor een andere sfeer. Een led spot wordt eerder gebruik om een specifieke plek in de kamer te belichten, zoals de eettafel. Het zorgt er daarmee voor dat iets meer wordt belicht dan een andere plek. Om die reden worden spots ook wel gebruikt voor het belichten van specifieke objecten, zoals schilderijen en andere kunststukken die centraal moeten staan.

GU4 led spots vergeleken met andere spots

Er zijn verschillende led spots en led capsules die in sommige gevallen sterk op elkaar lijken. Een GU4 spot heeft een aantal onderscheiden kenmerken. Ten eerste heeft een GU4 spot een steekfitting met twee pinnen. Deze pinnen staan 4 mm uit elkaar (vandaar de aanduiding GU4). De spot zelf staat bekend als een MR11 spot; een multifaceted reflector met een diameter van 35 mm.

 

Is het toch lastig te zien of een spot die u momenteel heeft een GU4 spot is? Maak dan gebruik van ons onderstaande overzicht. Hier vergelijken we een GU4 led spot met een aantal lichtbronnen en fittingen die hier sterk op lijken.

 
GU4 fitting en andere fittingen
GU4 GU5.3 GU10 G4

En wilt u meer weten de verschillende fittingen die de lampen in ons assortiment kunnen hebben? Bekijk dan onze volledige uitleg over lampfittingen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen G4 en GU4?

Ondanks de sterk op elkaar lijkende namen is er een groot verschil tussen een G4 en een GU4. Een G4 is namelijk een kleine led capsule, en een GU4 is een echte spot. Ze zijn dan ook doorgaans niet voor dezelfde armaturen te gebruiken, want ze hebben een andere manier van licht verspreiden. De overeenkomsten zijn de pinafstanden van 4 mm en de werking op laagspanning (12 V).

Wat is het verschil tussen een GU4 en een GU5.3 spot?

De GU4 en GU5.3 spots verschillen wat betreft de hartafstand tussen de pinnen. Deze is bij een GU4 spot 4 mm, en bij een GU5.3 spot 5,3 mm. Ook is de GU4 spot zelf wat kleiner qua formaat, waardoor deze in kleinere armaturen past.

Werkt een GU4 led spot altijd op 12 V?

Ja een GU4 led spot werkt altijd op een spanning (ook wel voltage) van 12 volt. Dit betekent dat u een geschikte led driver of transformator (trafo) nodig heeft om een GU4 led spot aan te sluiten op de 230 volt netstroom. Het voordeel is dat door deze spanning ouderwetse halogeen spots en de led variant met elkaar uit te wisselen zijn.

Is een GU4 spot hetzelfde als een MR11 spot?

Ja een GU4 spot en een MR11 spot zijn dezelfde lichtbron. Het gaat hier om twee andere aanduidingen. GU4 heeft betrekking op de fitting (steekfitting met pinafstand van 4 mm), MR11 op de spot zelf, namelijk een multifaceted reflector, in dit geval met een diameter van 35 mm.
 

Wilt u meer weten over onze GU4 led spots, of heeft u vragen over andere producten uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.