123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
bijna 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Led dimmers

Bestel snel en goedkoop led dimmers

Bestel alles wat u nodig heeft om de verlichting in uw woning te kunnen dimmen. In ons assortiment vindt u niet alleen dimmers; zowel verschillende soorten inbouw dimmer als snoer-, vloer- en stekkerdimmers. U koopt bij ons ook dimmerknoppen, inclusief of exclusief afdekraam. Zo heeft u alleen nog een geschikte lamp en driver nodig.

Dimmers voor uw (led-)lampen kopen

Op 123led.nl vindt u verschillende soorten led dimmers. Door lampen feller of juist minder fel te laten branden kunt u de sfeer in een kamer helemaal bepalen. Tijdens een gezellig etentje zorgt u ervoor dat de lampen een zachter licht verspreiden, terwijl ze tijdens het doen van uw administratie juist wel weer op volle sterkte branden. Zo kunt u altijd alle taken uitvoeren in het daarvoor perfecte licht. Lees verder voor alle belangrijke informatie hierover.

Twee type led dimmers: fase-aansnijdend en fase-afsnijdend

U kunt uw (led)lampen niet zomaar op iedere type dimmer aansluiten. Er zijn bijvoorbeeld twee verschillende dimtechnieken, waar u zeker rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een led dimmer. De twee dimtechnieken worden fase-aansnijdend en fase-afsnijdend genoemd.

 

Fase-aansnijdende dimmers zijn zeer bekend bij het grote publiek. Dit type dimmer werd vroeger namelijk vaak gebruikt en is nog steeds zeer populair voor halogeen- en gloeilampen. Voor led-lampen zijn deze dimmers echter minder geschikt. Dit komt omdat de dimmers werken door middel van pulssignalen, wat betekent dat de stroom meerdere keren per seconde doorgelaten wordt. Deze (soms hoge) spanningspieken zijn niet goed voor led-lampen, terwijl halogeen- en gloeilampen hier beter tegen kunnen. Het resultaat is dat de led-lampen slecht of helemaal niet dimmen of zelfs gaan knipperen en zoemen. Dit verkort de levensduur van de led-lampen aanzienlijk.

 

Fase-afsnijdende dimmers zijn dus een betere keuze voor led-lampen. Dit soort dimmers geven namelijk meer geleidelijke stroom door. Hierdoor is er geen sprake van hoge spanningspieken en dus ook niet van alle bovenstaande, soms vervelende gevolgen. Ook gaat er nauwelijks energie verloren wanneer de led-verlichting gedimd wordt met een van deze dimmers. De perfecte keuze voor led-lampen dus.

Wattage en voltage

Heel belangrijk bij het aanschaffen van een led dimmer is het wattage van de (led-)lamp die u hierop wilt aansluiten. Het aansluiten van een led-lamp met een te laag of te hoog vermogen kan ervoor zorgen dat de dimmer namelijk niet goed zijn werk kan doen. Zorg er daarom altijd voor dat het maximale gecombineerde wattage van de lampen die u wilt gaan dimmen gelijk of lager is aan het maximale wattage dat de dimmer aankan. U kunt voor de zekerheid ook altijd een marge van 80 of 90% van het aangegeven maximale wattage aanhouden.

Ook het voltage is belangrijk. Lampen van 230V zijn direct dimbaar en lampen van 12V niet. Dit betekent niet dat 12V-lampen helemaal niet gedimd kunnen worden, maar wel dat u hiervoor een dimbare driver nodig heeft om op uw stroomnetwerk te plaatsen. Deze zet u tussen uw dimmer en lamp in, waarna de driver de 230V van het stopcontact omzet in de 12V van de lamp.

Verschillende soorten (led)dimmers

Op 123led.nl vindt u verschillende soorten (led)dimmers. Deze werken allemaal op een andere manier. Hieronder zetten we ze voor u op een rijtje:

  • Inbouwdimmer: Een inbouwdimmer kunt u, zoals de naam ook al aangeeft, inbouwen in de wandcontactdoos. Deze dimmers werken met een draaiknop, waarmee de lamp volledig uitgezet of gedimd kan worden.
  • Duo inbouwdimmer: Een duo led inbouwdimmer werkt hetzelfde als een normale inbouwdimmer, maar is geschikt voor twee lampen.
  • Pulsdimmer: Een pulsdimmer werkt met een drukknop. Wanneer u deze kort indrukt gaat de lamp aan en wanneer u de dimmer langdurig indrukt wordt het licht naar uw wensen ingesteld.
  • Slimme dimmer: Met deze dimmer kunt u uw lampen dimmen via een app op uw smartphone. Zo hoeft u niet eens uit uw stoel te komen om de perfecte sfeer te creëren. 
  • Snoerdimmer: Een snoerdimmer is tussen uw stopcontact en de lamp te plaatsen. Er zijn verschillende varianten, waarbij de dimmers bijvoorbeeld soms direct op het snoer van de lamp gemonteerd moeten worden.
  • Vloerdimmer: Een vloerdimmer werkt hetzelfde als een snoerdimmer. Echter is de vloerdimmer vaak wat groter en ligt op de grond.
Naast de verschillende soorten dimmers, is het ook mogelijk om te kiezen uit twee van onze meest verkochte merken: EcoDim en Tradim. Als u vervolgens een led dimmer heeft uitgekozen kunt u ook nog een dimmerknop uitkiezen. Het is ook altijd mogelijk om een losse muurdimmer te kopen, zodat u uw eigen afdekraam gewoon kunt (her)gebruiken.

Checklist voor het aanschaffen van een led dimmer

 Check of de lampen dimbaar zijn.
 Bepaal of er sprake is van een halogeenlamp / gloeilamp of een led-lamp en kies voor fase-aansnijdende dimmers in het eerste geval en fase-afsnijdende dimmers in het tweede geval.
 Bekijk wat het maximale aantal wattage is van de dimmer en de lamp en of deze bij elkaar passen.
 Check of u een 230V-lamp heeft of een 12V-lamp. In het laatste geval is een dimbare driver nodig.
 Bepaal wat voor soort dimmer u wilt.
 Schaf een afdekraam aan (tenzij u uw eigen afdekraam wilt hergebruiken).

Lees voor meer informatie over dimmers onze blog.
 

Heeft u vragen over onze (led)dimmers of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten