123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Stekkerdimmer

Bestel snel en goedkoop een stekkerdimmer

Op zoek naar een eenvoudige oplossing voor het dimmen van uw led verlichting? Bestel dan een stekkerdimmer. Deze hoeft enkel in de wandcontactdoos geplaatst te worden om zo een gekoppelde lichtbron te dimmen. Ook voor een Belgisch stopcontact beschikbaar.


1 - 6 van 6

Bestel voordelig een stekkerdimmer

Bij ons vindt u een ruim assortiment aan stekkerdimmers van merken zoals EcoDim en Tradim, maar ook ons 123led huismerk. U heeft hier de keuze uit normale stekkerdimmers of wifi stekkerdimmers die u via uw telefoon of via een spraaksysteem kunt bedienen. Lees hieronder meer over stekkerdimmers of bestel er direct een hierboven.

Wat zijn stekkerdimmers?

Een stekkerdimmer is een stekker die u aansluit via het stopcontact. Vervolgens pakt u de stekker van een armatuur waar een lamp in zit en die stopt u in de stekkerdimmer. Vervolgens kunt u, afhankelijk van de stekkerdimmer , aan de hand van een dimknop op de stekkerdimmer of via een app of spraaksysteem het licht dimmen.

Zo kiest u de juiste stekkerdimmer

Er zijn een aantal punten waar u rekening mee dient te houden wanneer u een stekkerdimmer gaat aanschaffen. Allereerst is het belangrijk dat u goed kijkt of de stekkerdimmer geschikt is voor de lamp die u wilt dimmen. Sommige stekkerdimmers zijn alleen geschikt voor led lampen, terwijl anderen geschikt zijn voor zowel (filament) led lampen , gloeilampen en halogeen lampen.

 

Daarnaast heeft elke stekkerdimmer een minimale wattage nodig om te kunnen dimmen, zodat het licht niet gaat flikkeren, en een maximale wattage. De maximale wattage geeft aan hoeveel wattage de dimmer aan kan.

 

Verder is het goed om af te wegen of u een stekkerdimmer wilt die u via de dimmer zelf kunt bedienen of dat u een slimme stekkerdimmer wilt die werkt op wifi . Enkele van de dimmers in ons assortiment zijn te bedienen via de Smart Life App, een Zigbee smart home systeem, Z-Wave smart home systeem of via een spraaksysteem. Daarnaast zijn enkele stekkers ook werkzaam in combinatie met Aduro Smart, Philips Hue, Homey, SmartThings, Fibaro en/of Futurehome.

Voordelen van stekkerdimmers

Het gebruiken van een stekkerdimmer heeft een paar voordelen. We hebben deze voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • De stekkerdimmers in ons assortiment zijn beschermd tegen stoorsignalen , zodat u altijd geniet van optimale verlichting. Stoorsignalen zijn signalen waardoor uw lamp kan gaan flikkeren.
  • Met stekkerdimmers is er sprake van simpele plug and play installatie, waardoor dit product erg gebruiksvriendelijk is.
  • Door het dimmen van een lamp wordt er minder energie verbruikt, waardoor u uiteindelijk geld bespaard.
  • Sommige stekkerdimmers zijn via een app en/of spraaksysteem te bedienen, waardoor u altijd en overal in huis de lampen kunt bedienen .

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een stekkerdimmer?

Een stekkerdimmer is een soort dimmer met een stopcontact. U dient deze dimmer in een stopcontact steken. Vervolgens stopt u de stekker van een armatuur waar een lamp in zit in de stekkerdimmer. U kunt dan, afhankelijk van de stekkerdimmer, het licht dimmen via een dimknop, app en/of spraaksysteem. U vindt stekkerdimmers voordelig op 123led.nl.

Waar koop ik stekkerdimmers?

Deze koopt u voordelig op 123led.nl. Hier vindt u een ruim assortiment aan stekkerdimmers van merken zoals EcoDim, Tradim en ons 123led huismerk. Daarnaast heeft u de keuze uit reguliere stekkerdimmers of stekkerdimmers die op wifi werken.

Kan ik elke soort lamp gebruiken met een stekkerdimmer?

Nee. Sommige stekkerdimmers kunnen met meerdere soorten lampen, zoals halogeenverlichting, led verlichting en gloeilampen, maar sommige stekkerdimmers kunnen alleen met led verlichting. Controleer daarom altijd eerst goed of een stekkerdimmer en een lamp compatibel zijn.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over stekkerdimmers? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.