123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Dimtechniek

Soorten dimmers

De meest voorkomende dimmers zijn onder te verdelen in twee types: fase-aansnijdende dimmers en fase-afsnijdende dimmers. Misschien zeggen deze 2 termen u niets. Geen zorgen, we leggen het hieronder uit.
  • Fase-aansnijdende dimmers (leading edge): dit is een wat oudere en daardoor de meest bekende dimmer. De dimmer wordt gebruikt voor halogeen- en gloeilampen. Deze lampen hebben een minimale wattage nodig om te werken. Fase-aansnijdende dimmers werken door middel van een puls signaal en hebben een minimale belasting nodig. Hierdoor kunnen echter hoge spanningspieken ontstaan die slecht zijn voor een ledlamp. Led-lampen verbruiken namelijk minder watt. Wanneer u ledlampen aansluit op deze dimmers kunnen de led-lampen slecht tot niet dimmen en zelfs gaan knipperen en zoemen. De levensduur van de ledverlichting wordt hierdoor aanzienlijk verkort.
  • Fase-afsnijdende dimmers (trailing edge): dit is de meest nieuwe dimmer. Deze dimmer geeft geleidelijk meer stroom door en is daardoor beter geschikt voor de levensduur van een led-lamp. Door met deze dimmers uw led-verlichting te dimmen gaat er nauwelijks energie verloren. Ook haalt deze dimmer het maximale uit uw led-lamp. Bijna alle dimbare led-lampen werken het beste op fase-afsnijdende dimmers.
Nog even in het kort: de techniek die de dimmers gebruiken om het licht te dimmen verschilt: de fase-aansnijdende dimmer doet dit door de stroom meerdere keren per seconden door te laten, terwijl de fase-afsnijdende dimmer dit doet door de stroom meerdere keren per seconde af te snijden. De dimbare led-lampen die 123led.nl verkoopt zijn zeer moderne varianten en werken daarom beter samen met fase-afsnijdende dimmers.

In onze blog 'Alles over dimmers' leest u meer informatie over het kiezen van de juiste dimmer.
 
 Vragen over af- en aansnijdende dimmers?
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123led.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord