123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Led panelen

Led panelen kopen met 5 jaar garantie?

Bekijk op deze pagina onze ruime collectie energiezuinige led panelen. Voor zowel inbouw- als opbouwmontage vindt u hier de juiste variant door eerst het geschikte formaat te selecteren en vervolgens de juiste kleurtemperatuur uit te kiezen. Start met besparen!

Bestel led panelen in verschillende formaten

Led panelen kopen

Wij bieden in ons assortiment vierkante en rechthoekige led panelen in diverse formaten, bijvoorbeeld een led paneel 30x30 cm of een led paneel 60x120 cm. Daarnaast variëren ook de lichtkleuren. U heeft bij 123led.nl de keuze uit verschillende kleurtemperaturen: 3000K warm wit (830), 4000K helder wit (840) of 6000K koud wit (860). Om uw lamp compleet te maken en te kunnen installeren vindt u bij ons ook allerlei accessoires zoals opbouwframes en voedingskabels.

Hoeveel led panelen moet u kopen per ruimte?

Led panelen zijn de perfecte vervangers voor uw oude TL-buizen. Ze zijn makkelijk te plaatsen in systeemplafonds ter vervanging van de TL-panelen met dezelfde afmetingen. Ook 'zwevende' (vrijhangende) installatie aan het plafond is mogelijk. Maar hoeveel panelen heeft u dan nodig? De afmeting van het paneel is een belangrijke factor bij de keuze voor de hoeveelheid. Onderstaande tabel geeft een indicatie van het aantal vierkante meters dat door de panelen van een bepaalde grootte belicht wordt (in ruimtes van 2,70 meter hoog). In een ruimte van 20 m² heeft u bijvoorbeeld vijf 30x30 panelen nodig of twee 60x120 panelen. Naast het aantal vierkante meters zijn er nog een heleboel andere factoren die meespelen in de keuze. In onze blog over het aantal led panelen dat u nodig heeft vindt u alle informatie hierover.

 

Aantal led panelen per vierkante meter

Basic High Lumen Pro High Lumen (UGR19)
Led paneel 30x30 4 m² - -
Led paneel 30x60 4 m² - -
Led paneel 30x120 6 m² 8 m² 8 m²
Led paneel 60x60 6 m² 8 m² 8 m²
Led paneel 60x120 - 10 m² -

Verschillende soorten led panelen

Op 123led.nl vindt u verschillende soorten led panelen, die allemaal andere eigenschappen hebben. Bekijk het overzicht hieronder:

  • Basic panelen: Dit is de meest eenvoudige variant. Deze panelen zijn beschikbaar in de meeste formaten, van klein (30x30 cm) tot groot (60x120 cm). De panelen hebben een zilveren rand.
  • High Lumen panelen: Deze soort heeft een extra hoge lichtopbrengst. Hierdoor verlicht u hiermee ruimtes op een effectievere wijze.
  • Pro High Lumen UGR19 panelen: Dit soort lampen hebben een UGR19-waarde, wat betekent dat er minder sprake is van lichthinder, bijvoorbeeld bij het werken op computers. Ideaal voor bijvoorbeeld kantoren dus.
  • Backlit High Lumen panelen: Deze lampen zijn voorzien van een speciale techniek, met led lampjes die niet aan de zijkant maar aan de bovenkant zitten, waardoor ze beter koelen en een langere levensduur hebben.

Voordelen van led panelen

Het gebruik van led panelen heeft de nodige voordelen ten opzichte van traditionele TL-armaturen. Zo is led verlichting energiezuiniger en heeft het een lager stroomverbruik, waardoor u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu maar ook een minder hoge rekening kunt verwachten. Led lampen verspreiden bovendien meer licht. Ook kunnen ze tot wel 50.000 uur blijven branden, zodat u met de aanschaf van een led lamp investeert in de toekomst. Zo kunt u extra lang genieten van verminderde energiekosten en bent u minder tijd kwijt aan onderhoud. Geniet tot wel 8 jaar van de voordelen!

 Energiezuinig  

 Meer licht

 Lange levensduur

 Verbeterde concentratie

 Weinig onderhoud

 Bevat geen kwik

Kleurtemperatuur van led panelen

Zodra u led lampen gaat installeren is het belangrijk dat u kiest voor de juiste kleurtemperatuur, ook wel lichtkleur genoemd. De lichtkleur die u nodig heeft is afhankelijk van de locatie van de panelen. We leggen het uit:

  • 3000K (warm wit): Lampen met een kleurtemperatuur van 3000K verspreiden licht dat 'gezellig' of 'sfeervol' genoemd kan worden. Het licht is namelijk warm en heeft een gelige gloed. Dit is perfect voor bijvoorbeeld recepties, kantines en kleedkamers.
  • 4000K (helder wit): Lampen met een kleurtemperatuur van 4000K verspreiden het meest neutrale licht. Dit licht is helder en geschikt voor het verzorgen van een goede concentratie en productiviteit bij werknemers. Hierdoor zijn helder witte panelen ideaal voor het verlichten van werkplekken.
  • 6000K (koud wit of daglicht): Als een lamp een kleurtemperatuur van 6000K heeft komt de kleur van het licht het dichtst bij de kleur die daglicht ook heeft. Dit soort lampen dienen dus opgehangen te worden in ruimtes waar goed zicht een vereiste is.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor led panelen

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting, in dit geval led panelen, investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Lees meer in onze blog over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten