123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led panelen

Bestel led panelen met 5 jaar garantie

Onze led panelen zijn verkrijgbaar in meerdere lichtkleuren en voor zowel inbouw- en opbouwmontage.
Ga voor een lange levensduur, weinig onderhoud en optimaal licht. Geniet tot wel 10 jaar van alle voordelen en bespaar zo’n 90% op de energiekosten. 

Grote aantallen nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
1 - 0 van 0

Bestel energiezuinige led panelen in verschillende formaten

Led panelen kopen

Wij bieden in ons assortiment vierkante en rechthoekige led panelen in diverse formaten, bijvoorbeeld een led paneel 30x30 cm, 60x60 cm of een led paneel 30x120 cm, 60x120 cm. Daarnaast variëren ook de lichtkleuren. U heeft de keuze uit verschillende kleurtemperaturen: 3000K warm wit (830), 4000K helder wit (840) of 6500K koud wit (860). Om uw led paneel compleet te maken en te kunnen installeren vindt u bij ons ook diverse accessoires zoals opbouwframes, ophangkettingen en voedingskabels.

Aantal led panelen per ruimte

Led panelen zijn de perfecte vervangers voor uw oude TL-buizen. Ze zijn makkelijk te plaatsen in systeemplafonds ter vervanging van de TL-buizen met dezelfde afmetingen. Ook led panelen opbouwen of 'zwevende' (vrijhangende) installatie aan het plafond is mogelijk. Maar hoeveel panelen heeft u dan nodig?

 

De afmeting van het paneel is een belangrijke factor bij de keuze voor de hoeveelheid. Onderstaande tabel geeft een indicatie van het aantal vierkante meters dat door de panelen van een bepaalde grootte belicht wordt (in ruimtes van 2,70 meter hoog). In een ruimte van 20 m² heeft u bijvoorbeeld vijf 30x30 panelen nodig of twee 60x120 panelen. Naast het aantal vierkante meters zijn er nog andere factoren die meespelen in de keuze. In onze blog over het aantal led panelen dat u nodig heeft vindt u alle informatie hierover.

Verschillende soorten led panelen

In het assortiment led panelen van 123led.nl kunt u kiezen tussen led panelen uit drie verschillende segmenten. Dit is van toepassing op de 60x60 cm en de 30x120 cm led panelen. Het gaat om verschillende in het vermogen (en energieverbruik, de lichtopbrengst, het aantal lumen per watt, en de UGR-waarde.

 

In onderstaand overzicht ziet u de belangrijkste verschillen tussen deze segmenten.

 
Formaat Lichtopbrengst Lumen per watt UGR-waarde Besparing p/j*
60x60 | 40W Goed 100 <22 € 92,27
60x60 | 30W Uitstekend 130 <19 € 121,11
30x120 | 40W Goed 100 <22 € 92,27
30x120 | 30W Uitstekend 130 <19 € 121,11


*Op basis van 10 branduren per dag. Naast de energiekosten bespaart u ook op onderhoud.

De voordelen van led panelen

Het gebruik van led panelen heeft de nodige voordelen ten opzichte van conventionele TL-armaturen. Zo is led verlichting energiezuiniger en heeft het een lager stroomverbruik, waardoor u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu maar ook een minder hoge rekening kunt verwachten.

 

Led panelen verspreiden bovendien meer licht. Ook kunnen ze tot wel 50.000 uur blijven branden, zodat u met de aanschaf van een led lamp investeert in de toekomst. Zo kunt u extra lang genieten van verminderde energiekosten en bent u minder tijd kwijt aan onderhoud. Geniet tot wel 12 jaar van de voordelen!

 

 Energiezuinig  

 Meer lichtopbrengst

 Lange levensduur

 Verbeterde concentratie

 Weinig onderhoud

 Bevatten geen kwik

Kleurtemperaturen

Zodra u led lampen gaat installeren is het belangrijk dat u kiest voor de juiste kleurtemperatuur, ook wel lichtkleur genoemd. De lichtkleur die u nodig heeft is afhankelijk van de locatie van de panelen. We leggen het uit:

  • 3000K (warm wit): Lampen met een kleurtemperatuur van 3000K verspreiden licht dat 'gezellig' of 'sfeervol' genoemd kan worden. Het licht is namelijk warm en heeft een gelige gloed. Dit is perfect voor bijvoorbeeld recepties, kantines en kleedkamers.
  • 4000K (helder wit): Lampen met een kleurtemperatuur van 4000K verspreiden het meest neutrale licht. Dit licht is helder en geschikt voor het verzorgen van een goede concentratie en productiviteit bij werknemers. Hierdoor zijn helder witte panelen ideaal voor het verlichten van werkplekken in kantoren of scholen.
  • 6500K (koud wit of daglicht): Als een lamp een kleurtemperatuur van 6500K heeft komt de kleur van het licht het dichtst bij de kleur die daglicht ook heeft. Dit soort lampen dienen dus opgehangen te worden in ruimtes waar goed zicht een vereiste is.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor led panelen

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting, in dit geval led panelen, investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus.

 

Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Lees meer in onze blog over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een led paneel?

Een led paneel is een vierkante of rechthoekige plaat waarin led verlichting zit. Deze verlichting bestaat uit een groot aantal led diodes. Door de vorm en grootte van de plaat en het soort licht dat deze verspreidt worden led panelen vooral gebruikt in systemplafonds en zijn daarom een populaire soort bedrijfsverlichting.

Hoeveel led panelen per vierkante meter?

Het aantal led panelen dat u per vierkante meter nodig heeft is afhankelijk van de ruimte en het soort led paneel. Een goede vuistregel is dat een ruimte van 20 m² vijf 30x30 panelen of twee 60x120 panelen nodig heeft voor een goede lichtopbrengst waarin geconcentreerd gewerkt kan worden.

Hoe hang ik een led paneel op?

Led panelen kunnen eenvoudig in een systeemplafond worden geklikt door hier de plafondplaten uit te halen. Ook zijn er bij 123led.nl opbouwframes en ophangsets te kopen zodat u ook led panelen kunt gebruiken wanneer u niet over een systeemplafond beschikt.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment led panelen of wellicht over de EIA? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.