123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led panelen

Bestel led panelen met 5 jaar garantie

Onze led panelen zijn verkrijgbaar in meerdere lichtkleuren en voor zowel inbouw- en opbouwmontage. Ga met led panelen voor een lange levensduur, weinig onderhoud en optimaal licht. Geniet tot wel 10 jaar van alle voordelen en bespaar zo’n 90% op de energiekosten. Als u vandaag besteld, dan wordt het morgen al geleverd.

Grote aantallen nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
1 - 0 van 0

Bestel energiezuinige led panelen in verschillende formaten

Led panelen kopen

Bij ons vindt u een ruim aanbod aan led panelen. Deze panelen zijn energiezuiniger dan ouderwetse TL-armaturen. Ook geven ze meer lichtopbrengst, bevatten geen kwik, hebben weinig onderhoud nodig en hebben een langere levensduur. Wij bieden in ons assortiment vierkante en rechthoekige led panelen aan in diverse formaten. Daarnaast variëren deze ook in lichtkleur. U kiest uit verschillende kleurtemperaturen: 3000K warm wit (830), 4000K helder wit (840) of 6500K koud wit (860). Om uw led paneel compleet te maken en te kunnen installeren, vindt u bij ons ook verschillende accessoires. Denk hierbij aan opbouwframes, ophangkettingen en voedingskabels. Lees hieronder meer over led panelen of kies hierboven direct voor het formaat paneel dat u zoekt.

Aantal led panelen per ruimte

Led panelen zijn de perfecte vervangers voor uw oude TL-buizen. Ze zijn makkelijk te plaatsen in systeemplafonds ter vervanging van de TL-buizen met dezelfde afmetingen. Ook led panelen opbouwen of 'zwevende' (vrijhangende) installatie aan het plafond is mogelijk. Nu is het wel van belang om te weten hoeveel panelen u nodig heeft om de ruimte goed te verlichten. Dit hebben wij voor u op een rijtje gezet per formaat led paneel.
 

Led paneel Hoeveel nodig? High lumen / UGR-paneel Hoeveel modig?
30 x 30 cm (1440 lumen) 1 per 4 m2 60 x 60 cm (4140 lumen) 1 per 8 m2
30 x 60 cm (1920 lumen) 1 per 4 m2 60 x 120 cm (6300 lumen) 1 per 10 m2
60 x 60 cm (3200 lumen) 1 per 6 m2 30 x 120 cm (4140 lumen) 1 per 7 m2
 

Als u meer wilt weten over hoeveel lampen u nodig heeft voor zakelijke verlichting, bekijk dan onze blog over het aantal led panelen dat u nodig heeft.

Verschillende kleurtemperaturen voor led panelen

Zodra u led panelen gaat installeren is het belangrijk dat u kiest voor de juiste kleurtemperatuur, ook wel lichtkleur genoemd. De lichtkleur die u nodig heeft, is afhankelijk van de locatie van de panelen. We leggen dit in de tabel verder voor u uit.
 
Warm wit Helder wit Koud wit RGB
Kleurtemperatuur 3000K 4000K 6500K RGB-kleuren
Associatie Comfortabel Neutraal Daglicht Accentverlichting
Toepassing voorbeelden Recepties, kantines, kleedkamers Werkplekken, kantoren, scholen Magazijnen, parkeergarages, trappenhallen Entertainment-ruimtes

Het installeren en monteren van led panelen

Het installeren van een led paneel kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen om deze in een systeemplafond te plaatsen, op te hangen aan het plafond, op te bouwen aan het plafond of in te bouwen in het plafond. Hieronder leggen wij uit hoe u dit het beste kunt doen per installatie mogelijkheid.

Led panelen monteren in een systeemplafond

Het installeren van led panelen in een systeemplafond is zeer eenvoudig. Led panelen hebben namelijk precies de juiste afmetingen om in een systeemplafond te passen. U moet bij aankoop dus alleen wel de juiste afmeting kiezen. Nadat u het paneel van stroom heeft voorzien, hoeft u alleen nog het led paneel in de plaats van de plafondplaat te klikken.

Led panelen ophangen aan het plafond

Maak gebruik van een ophangset om uw led paneel op te hangen aan het plafond. U hangt het paneel vervolgens op met behulp van de 4 stalen draden en het bevestigingsmateriaal dat wordt geleverd met de set. Het ophangen van led panelen is ideaal als u geen systeemplafond heeft en geen mogelijkheid heeft om deze op te bouwen aan het plafond.

Led panelen opbouwen aan het plafond

Voor het opbouwen van led panelen aan een plafond heeft u een opbouwframe nodig. Dit frame hangt u aan het plafond of aan de muur en het frame kunt u eenvoudig aan het paneel klikken. Zeer handig als u geen systeemplafond heeft.

Led panelen inbouwen in het plafond

Voor deze methode heeft u inbouwklemmen nodig. Hiermee kunt u het paneel vastzetten in het gat dat is geboord in het plafond. Voor het monteren is er nog wel ruimte nodig achter het plafond voor installatiemateriaal, de driver en de klemmen.

Dimbare led panelen

Naast reguliere led panelen bestaan er ook dimbare led panelen. Deze zijn ideaal voor in ruimtes waar dezelfde lichtopbrengst niet altijd nodig is. Zo kunt u het licht eenvoudig aanpassen naar de sfeer die u wilt creëren. Led panelen kunnen geheel traploos en geluidloos gedimd worden. Geen last meer van gezoem bij het dimmen dus. Hiervoor heeft u wel een led dimmer nodig.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor led panelen

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting, in dit geval led panelen, investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus.

 

Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Lees hierover meer in onze blog over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

De voordelen van led panelen

Het vervangen van ouderwetste panelen of het installeren van nieuwe led panelen heeft veel voordelen, namelijk:
 

 Zeer energiezuinig en dus financieel voordelig.
 Verschillende ophang mogelijkheden.
 Beschikbaar in meerdere kleurtemperaturen.
 Eenvoudig te installeren.
 Dimbaar en niet-dimbaar.
 Vrij van kwik.
 Weinig onderhoud nodig.
 Mogelijk aanspraak op EIA.


Met led panelen profiteert u dus van een hoop voordelen. Ervaar het nu zelf en kies hierboven direct voor de panelen die bij u past.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een led paneel?

Een led paneel is een vierkante of rechthoekige plaat waarin led verlichting zit. Deze verlichting bestaat uit een groot aantal led diodes. Door de vorm en grootte van de plaat en het soort licht dat deze verspreidt worden led panelen vooral gebruikt in systemplafonds en zijn daarom een populaire soort bedrijfsverlichting.

Hoeveel led panelen per vierkante meter?

Het aantal led panelen dat u per vierkante meter nodig heeft is afhankelijk van de ruimte en het soort led paneel. Een goede vuistregel is dat een ruimte van 20 m² vijf 30x30 panelen of twee 60x120 panelen nodig heeft voor een goede lichtopbrengst waarin geconcentreerd gewerkt kan worden.

Hoelang gaan led panelen mee?

De levensduur van led panelen wordt vaak aangegeven in branduren en aan/uitschakelingen. De meeste led panelen in het assortiment van 123led.nl gaan gemiddeld zo’n 50.000 branduren en 10.000 aan/uitschakelingen mee.

Hoe hang ik een led paneel op?

Led panelen kunnen eenvoudig in een systeemplafond worden geklikt door hier de plafondplaten uit te halen. Ook zijn er bij 123led.nl opbouwframes en ophangsets te kopen zodat u ook led panelen kunt gebruiken wanneer u niet over een systeemplafond beschikt.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment led panelen of wellicht over de EIA? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.