123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led paneel accessoires

Accessoires voor led panelen nodig?

Met onze accessoires kunt u uw led panelen in of op ieder plafond eenvoudig monteren. Bestel direct voedingskabels, drivers, steekklemmen of opbouwframes. Wij verkopen ook de led panelen in diverse formaten en lichtkleuren als u deze nog niet heeft.


Bestel voordelig led paneel accessoires online

Om led panelen goed te monteren en goed te laten functioneren zijn in veel gevallen accessoires nodig. Met deze accessoires kunt u de led panelen inzetten zoals u dat wilt, ongeacht of u deze in een systeemplafond wilt plaatsen of op een andere locatie.

Welke led paneel accessoires zijn er?

Het assortiment led paneel accessoires van 123led.nl bestaat uit opbouwframes, ophangsets, voedingskabels, lasklemmen, led drivers en led dimmers. Opbouwframes en ophangsets kunnen gebruikt worden om led panelen te monteren, voedingskabels en steek-/lasklemmen om deze van stroom te voorzien, en led drivers en led dimmers om het lichtniveau van uw led panelen aanpasbaar te maken.

Opbouwframes en ophangsets

Wanneer u een led paneel in een ruimte wilt plaatsen waar geen systeemplafond aanwezig is, is het nodig om van een opbouwframe of ophangset gebruik te maken.

 

Een opbouwframe is als het ware een los stuk systeemplafond waarvan de plaat verwijderd is. Bij het frame worden de nodige montagematerialen geleverd, waarmee het frame veilig kan worden bevestigd. Let bij het kiezen van een opbouwframe op de afmetingen. Deze dienen overeen te komen met de afmetingen van de te plaatsen led panelen. Heeft u opbouwframes voor een groter aantal led panelen nodig? Ook voor opbouwframes kunt u, net als voor led panelen, voordeelverpakkingen aanschaffen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Een ophangset is een alternatief voor een opbouwframe. Zo een set bestaat uit vier staaldraden en de benodigde schroeven en pluggen. Hiermee wordt een zwevende constructie gemaakt, om op die manier een led paneel aan bijvoorbeeld een plafond of balk te hangen.

Voedingskabels en lasklemmen

Een led paneel dient uiteraard te worden aangesloten op de netstroom. Dit wordt gedaan door middel van een voedingskabel. Bij de 60x60 en 30x120 panelen wordt een voedingskabel van 1,5 m met een vaste aansluiting geleverd, waarmee de led panelen rechtstreeks op het stopcontact kunnen worden aangesloten. Voor het aansluiten van de 30x30, 30x60 en 60x120 panelen is het noodzakelijk om een voedingskabel en lasklemmen aan te schaffen. Deze kunnen ook met de betreffende led panelen worden meebesteld.

Led drivers en led dimmers

Wilt u een led paneel kunnen dimmen? Dan dient u deze zelf dimbaar te maken. Dit kan met behulp van een led driver en een led dimmer. Een led driver zet de hoogspanning (230 V) die uit het stopcontact komt om in laagspanning (1 tot 10 V). Dit maakt het mogelijk om met tussenkomst van een driver een led dimmer op uw led paneel aan te sluiten. De led drivers in ons assortiment zijn geschikt voor 60x60 en 30x120 panelen.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik een led paneel ook ophangen?

Normaal gesproken worden led panelen in een systeemplafond ingebouwd. Er zijn echter ook manieren om led panelen los op te hangen, waarbij ze met behulp van snoeren aan een plafond of een andere constructie hangen. Dit is handig voor plekken waar geen systeemplafond voorhanden is. Dit kan met een ophangset; een set van vier staaldraden en de benodigde schroeven en pluggen.

Hoe sluit ik een led paneel aan op netstroom?

Een led paneel dient aangesloten te worden op netstroom om te kunnen werken. Het aansluiten doet u met behulp van alleen een voedingskabel, of met behulp van een voedingskabel en lasklemmen. Lees goed de productinformatie of de handleiding van een led paneel door om te weten hoe deze precies moet worden aangesloten.

Hoe maak ik een led paneel dimbaar?

De meeste led panelen kunnen worden gedimd, maar hier zijn wel hulpmiddelen voor nodig. Ten eerste is een led dimmer vereist om het lichtniveau aan te passen. Daarnaast moet er een geschikte dimbare led driver tussen de netstroomaansluiting en de dimmer geplaatst worden. Deze driver zet de stroom om in laagspanning, waarop de dimmer kan worden aangesloten.
 

Heeft u vragen over ons assortiment led paneel accessoires? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.