123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

E14 (kleine fitting)

Led lampen met E14 fitting bestellen?

Op deze pagina vindt u ons complete aanbod aan led lampen met een kleine fitting (E14). Selecteer de juist vorm om lampen te vinden van allerlei bekende merken, zoals Philips en Calex. Toch op zoek naar lampen met een grote fitting? Bekijk dan onze ruime collectie E27 led lampen.

Tip: Gebruik hieronder onze zoekbalk om snel uw keuze te maken.

Helaas, uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer een ander woord

Bestel voordelig E14 led lampen

Bestel bij ons verschillende led lampen met een kleine E14 fitting. Hier vindt u een ruim assortiment, waarbij de lampen verschillen qua vorm, coating en functionaliteit. Zo zijn er dimbare en niet-dimbare led lampen en lampen met of zonder zichtbare gloeidraden. Alle lampen zijn gemaakt met de energiezuinige led-technologie en leveren daarom een besparing op uw energierekening op.

Wat betekent E14?

E14 is een type en formaat van een fitting van een lamp. Dit is het aansluitingspunt van een lamp. De E14 is een schroeffitting met een diameter van 14 mm. Deze fitting wordt ook wel een kleine fitting genoemd. Dit houdt in dat als u een kleine E14 fitting wilt vervangen, dit vrijwel altijd mogelijk is met een andere lamp met een E14 fitting. Hierbij moet wel gelet worden op het formaat van de lamp, zodat deze nog wel in de behuizing past.

Het verschil tussen een E14, E27 en E40 fitting

Er zijn drie verschillende soorten schroeffittingen. Hierdoor is het soms lastig om het onderscheid tussen een E14 fitting, E27 fitting en E40 fitting te kunnen maken. Door de lampen naast elkaar te leggen, wordt al snel duidelijk dat elke fitting een andere diameter heeft en dus van elkaar verschillen. Zoals u hieronder kunt zien, is het verschil tussen de fittingen best groot. Als uw fitting ongeveer net zo lang en breed is als in onderstaande afbeelding, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een E14 fitting.
 

E-fittingen
E14 E27 E40

Verschillende soorten E14 led lampen

In onze webshop vindt u een ruim aanbod aan verschillende E14 led lampen. Deze lampen verschillen op diverse vlakken van elkaar. Hieronder een overzicht van de soorten lampen die wij verkopen:

  • E14 lampen met helder glas: bij deze lampen is het filament zichtbaar, waardoor deze lampen lijken op traditionele gloeilampen.
  • E14 lampen met matte coating: in deze lampen is het filament niet zichtbaar. Hierdoor is de verlichting vaak wat zachter en meer diffuus.
  • Dimbare E14 lampen: deze lampen zijn, in combinatie met een dimmer, makkelijk aan te passen aan de sfeer. Met deze lampen maakt u de verlichting namelijk feller of minder fel.
  • Niet-dimbare E14 lampen: omdat deze lampen niet dimbaar zijn, blijven deze altijd even fel schijnen.
  • T25 led lampen of buislampen: deze led lampen zijn door hun kleine formaat perfect voor bijvoorbeeld koelkasten, afzuigkappen en naaimachines. Deze lampen zijn daarnaast meestal bestand tegen lage temperaturen.
  • Reflectorlampen: Kleine lampen die voor een deel reflecterend zijn. Hierdoor hebben ze een gebundelde lichtstraal.

Verschillende vormen van E14 led lampen

Wij verkopen E14 led lampen in een hoop verschillende vormen. De vorm van een led lamp bepaalt hoe breed de lichtstraal is. Peertjes hebben een brede lichthoek, tot wel 360 graden. Een gerichte lichtstraal van slechts 36 graden bereikt u dan bijvoorbeeld weer met een led reflectorlamp met kleine fitting, waardoor dit soort lampen meer geschikt zijn als accentverlichting. De decoratieve E14 kaarslamp en kogellamp zitten hier tussenin.

E14 led lampen in verschillende kleurtemperaturen

Het grootste verschil tussen dezelfde gevormde lampen is de lichtkleur. De kleurtemperatuur heeft niet alleen invloed op de bedoelde functie, maar ook op de sfeer. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin en loopt van 1800K (flame wit) tot 6500 (koud wit). Flame wit is een zeer warme, gelige lichtbron. Bij een koud witte lamp is het licht te vergelijken met daglicht. Wilt u meer over kleurtemperatuur weten? Lees dan onze blog over verschillende kleurtemperaturen.

Dimbare E14 led lampen

Bij het kiezen van een led lamp met E14 fitting heeft u ook keuze uit dimbare lampen. Om deze dimbare led lampen makkelijker te vinden, hebben wij het vinden van deze lampen eenvoudiger gemaakt. De dimbare ledlampen zijn apart gegroepeerd onder de verschillende lampvormen. Voor deze led lampen zijn wel een geschikte dimmer nodig.

De voordelen van E14 led lampen

Led lampen met een E14 fitting hebben meerdere voordelen ten opzichte van reguliere (halogeen- en gloei-) lampen met een kleine fitting en met lampen met een grotere fitting. E14 led lampen zijn energiezuiger, want deze lampen verbruiken al snel 90% minder energie dan een gloeilamp. Ook hebben deze lampen een gemiddelde levensduur van 40.000 branduren (tot wel 15 jaar). De E14 led lampen gaan dus erg lang mee en zijn energiezuinig.

Bespaar energie met een E14 led lamp

Het overstappen van gloeilampen of halogeen lampen naar E14 led lampen zorgt ervoor dat u veel geld bespaart. De led lampen zijn tot wel 85% zuiniger dan andere lampen en gaan daarnaast tot wel 15 jaar mee. Een E14 led lamp zet 90% van de energie om in licht, in tegenstelling tot gloeilampen, die maar 25% energie omzetten in licht. Bij het overstappen bespaart u tussen de 50 en 90% aan energie. Zo verlaagt u met een kleine aanpassing direct uw energierekening, een goede keuze voor uw portemonnee dus. Hierdoor heeft u uw investering snel weer terugverdiend.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar staat E14 voor?

E14 staat voor een type en formaat fitting van een lamp. De fitting is het aansluitingspunt van de lamp. Bij een E14 led lamp is de fitting 14 mm in diameter. Dit wordt een kleine fitting genoemd. Indien u deze fitting wilt vervangen, kunt u dit bijna altijd wel doen met een andere lamp met een E14 fitting.

Wat is het verschil tussen een E14, E27 en E40 fitting?

Er zijn drie verschillende schroeffittingen: de E14, E27 en E40. Het verschil is het volgende; de E14 fitting heeft een diameter van 14 mm, de E40 fitting heeft een diameter van 40 mm en de E27 fitting heeft een diameter van 27 mm. Wilt u weten welke fitting welke is? Door de fittingen naast elkaar te leggen, wordt dit vaak direct duidelijk.

Zijn E14 led lampen dimbaar?

Sommige E14 led lampen zijn dimbaar. Of het artikel dimbaar is wordt vaak op de verpakking, in de specificaties of in de productomschrijving vermeld. Is de led lamp dimbaar en wilt u daar gebruik van maken? Zorg dan dat u een geschikte dimmer aanschaft.

Wat zijn de voordelen van E14 led lampen?

Het gebruiken van led lampen met een E14 fitting heeft veel voordelen als u deze vergelijkt met andere (gloei- of halogeen)lampen, of lampen met een grote fitting. De E14 led lampen zijn namelijk erg energiezuiging. De lampen gebruiken soms al 90% minder energie dan een gloeilamp. Daarnaast hebben de E14 led lampen een lange levensduur, van circa 40.000 branduren (tot wel 15 jaar).

Welke soorten E14 led lampen kan ik kopen?

Bij het kopen van een E14 led lamp kunt u letten op de volgende aspecten: vorm en lichtkleur. Als het van u van belang is, kunt u ook nog letten op of de lamp dimbaar is. De E14 led lampen zijn er in diverse vormen, zoals: kaars, kogel, reflector en meer. Naast vorm is kleurtemperatuur natuurlijk ook van belang. Kleurtemperatuur (K) indiceert of het licht warmer/geel oogt of juist koud/wit is. U heeft dus keuze uit veel verschillende E14 led lampen, deze vindt u allemaal op 123led.nl.
 

Uiteraard vindt u bij ons ook led lampen met andere fittingen. Zo kunt u bij 123led.nl ook led lampen met een E27 fitting of E40 fitting kopen. Wilt u meer weten over al deze fittingen, of heeft u vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.