123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
bijna 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

E27 (grote fitting)

Led lampen met E27 fitting kopen?

Bestel op deze pagina een led lamp met grote fitting. Deze E27 led lampen zijn betrouwbaar, energiezuinig en hebben een lange levensduur. Maak gebruik van het zoekveld om snel en eenvoudig de juiste soort E27 led lamp te vinden. Heeft u een lamp met een kleine fitting nodig? Bekijk dan onze E14 led lampen.


Snel zoeken
Uitgelichte series

Bestel voordelig E27 led lampen online

Veel armaturen zijn voorzien van een grote E27 fitting. Daarom bieden wij een ruim assortiment van E27 led lampen aan die in deze armaturen passen. Daarnaast leggen wij hier uit wat een E27 fitting precies is, of ze dimbaar zijn, wat de voordelen zijn, en wat voor soort E27 led lampen u bij ons kunt kopen.

Wat betekent E27?

E27 is een type en formaat fitting; het aansluitingspunt van een lamp. In dit geval gaat het om een schroeffitting met een diameter van 27 mm. Dit wordt doorgaans een grote fitting genoemd, in tegenstelling tot een E14 fitting, een schroeffitting met een diameter van 14 mm (een kleine fitting). Dit betekent dat als u een lamp met een E27 fitting wilt vervangen, dit vrijwel altijd kan met een andere lamp met een E27 fitting. Uiteraard moet u daarbij wel rekening houden met het formaat van de lamp zelf, zodat deze in de behuizing past.

Het verschil tussen een E27 en een E14 fitting

Omdat het om een zelfde soort fitting gaat, namelijk een schroeffitting, kan het lastig zijn het verschil te zien tussen een grote E27 fitting en een kleine E14 fitting. Het helpt dan ook om de fittingen naast elkaar te leggen, zodat het verschil in dikte van de fitting goed duidelijk wordt. Zoals u hier kunt zien is het verschil groot; wanneer u een fitting heeft die ongeveer net zo lang als breed is, gaat het in alle waarschijnlijkheid om een E27 fitting.
 

Verschil tussen E27 en E14 fittingen

Zijn E27 led lampen dimbaar?

Niet alle E27 led lampen zijn dimbaar. Bij 123led.nl maken we het vinden van een dimbare led lamp zo makkelijk mogelijk voor u, omdat deze apart gegroepeerd zijn onder de verschillende lampvormen. Zo vindt u bijvoorbeeld eenvoudig dimbare E27 kogellampen met led filament, of dimbare E27 reflector lampen. Hier is dan wel een geschikte led dimmer voor nodig.

Wat zijn de voordelen van E27 led lampen?

E27 led lampen hebben een aantal voordelen ten opzichte van normale (gloei- en halogeen-) lampen met een grote fitting, en met led lampen die uitgerust zijn met een andere fitting. Zo zijn led E27 led lampen energiezuiniger (al gauw 90% minder energie dan een gloeilamp) en hebben ze ook een langere levensduur, tot wel 15 jaar. Daarnaast is de grote E27 fitting de meest gebruikte lampfitting, waardoor deze in een groot aantal armaturen past.

Welke soorten E27 led lampen kan ik kopen?

In het assortiment van 123led.nl vindt u een breed scala aan verschillende led lampen met E27 fitting. Zo koopt u bij ons niet alleen lampen met klassieke vormen, zoals peerlampen en kogellampen, maar bijvoorbeeld ook extra grote designlampen met handgemaakt lampglas, reflectorlampen die voor indirect licht zorgen, en led E27 lampen met een vlameffect.
 

Een veelvoorkomend verschil tussen deze lampen is de lichtkleur. De lichtkleur heeft een groot effect op de bedoelde functie van een lamp, en op de sfeer waar een lamp voor zorgt. De lichtkleur van witlicht wordt uitgedrukt in kleurtemperatuur (Kelvin) en loopt van 1800K (flame wit) wat zeer warm gelig is tot 6500K (koud wit) dat ongeveer gelijk is aan daglicht en niet zozeer voor sfeer maar wel voor goed zicht zorgt.

 

Uiteraard vindt u bij ons ook led lampen met andere fittingen. Zo kunt u bij 123led.nl ook led spots met een GU10 fitting of led lampen met een E14 fitting kopen. Wilt u meer weten over al deze fittingen, of heeft u vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten