123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

E27 (grote fitting)

Led lampen met E27 fitting kopen?

Bestel op deze pagina een led lamp met grote fitting. Deze E27 led lampen zijn betrouwbaar, energiezuinig en hebben een lange levensduur. Maak gebruik van het zoekveld om snel en eenvoudig de juiste soort E27 led lamp te vinden. Heeft u een lamp met een kleine fitting nodig? Bekijk dan onze E14 led lampen.

Tip: Gebruik hieronder onze zoekbalk om snel uw keuze te maken.


Snel zoeken
Uitgelichte series
Helaas, uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer een ander woord

Bestel voordelig E27 led lampen

Veel armaturen zijn voorzien van een grote E27 fitting. Daarom bieden wij een ruim assortiment van E27 led lampen aan die in deze armaturen passen. Daarnaast leggen wij hier uit wat een E27 fitting precies is, of ze dimbaar zijn, wat de voordelen zijn, en wat voor soort E27 led lampen u bij ons kunt kopen.

Wat betekent E27?

E27 is een type en formaat fitting; het aansluitingspunt van een lamp. In dit geval gaat het om een schroeffitting met een diameter van 27 mm. Dit wordt doorgaans een grote fitting genoemd, in tegenstelling tot een E14 fitting, een schroeffitting met een diameter van 14 mm (een kleine fitting). Dit betekent dat als u een lamp met een E27 fitting wilt vervangen, dit vrijwel altijd kan met een andere lamp met een E27 fitting. Uiteraard moet u daarbij wel rekening houden met het formaat van de lamp zelf, zodat deze in de behuizing past.

Het verschil tussen een E27, E14 of E40 fitting

Omdat het om een zelfde soort fitting gaat, namelijk een schroeffitting, kan het lastig zijn het verschil te zien tussen een grote E27 fitting, een kleine E14 fitting of een E40 fitting. Het helpt dan ook om de fittingen naast elkaar te leggen, zodat het verschil in dikte van de fitting goed duidelijk wordt. Zoals u hieronder kunt zien is het verschil groot; wanneer u een fitting heeft die ongeveer net zo lang als breed is, gaat het in alle waarschijnlijkheid om een E27 fitting.
 

E-fittingen
E27 E14 E40

Dimbare E27 led lampen

Niet alle E27 led lampen zijn dimbaar. Wij maken we het vinden van een dimbare led lamp zo makkelijk mogelijk voor u, omdat deze apart gegroepeerd zijn onder de verschillende lampvormen. Zo vindt u bijvoorbeeld eenvoudig dimbare E27 kogellampen met led filament, of dimbare E27 reflector lampen. Hier is dan wel een geschikte led dimmer voor nodig.

De voordelen van E27 led lampen

E27 led lampen hebben een aantal voordelen ten opzichte van normale (gloei- en halogeen-) lampen met een grote fitting, en met led lampen die uitgerust zijn met een andere fitting. Zo zijn E27 led lampen energiezuiniger (al gauw 90% minder energie dan een gloeilamp) en hebben ze ook een langere levensduur, tot wel 15 jaar. Daarnaast is de grote E27 fitting de meest gebruikte lampfitting, waardoor deze in een groot aantal armaturen past.

Alle soorten E27 led lampen in ons assortiment

In ons assortiment vindt u een breed scala aan verschillende led lampen met E27 fitting. Deze vormen zetten wij hieronder voor u op en rij:

  • E27 lampen met helder glas: bij deze lampen is het filament zichtbaar. Hierdoor ogen deze lampen net als traditionele gloeilampen.
  • E27 lampen met matte coating: bij deze lampen is het filament niet zichtbaar, waardoor de verlichting zachter oogt.
  • E27 lampen met gekleurde coating: bij deze lampen is het filament niet zichtbaar. Dankzij de gekleurde coating geniet u van gekleurd led licht.
  • Dimbare E27 lampen: de lampen zijn, in combinatie met een dimmer, moeiteloos aan te passen naar de juiste sfeer.
  • Niet-dimbare E27 lampen: deze lampen blijven altijd even fel schijnen.
  • Reflector lampen: deze lampen zijn voor een deel reflecterend en daardoor hebben ze geen gebundelde lichtstraal.
  • XXL lampen: deze lampen zijn extra groot en worden vaak gebruikt zonder behuizing.
  • Led spots: deze lampen worden vaak in een led spot armatuur geplaatst. De lampen hebben een gebundelde lichtstraal.

E27 led lampen in diverse lichtkleuren

Een veelvoorkomend verschil tussen de E27 led lampen is de lichtkleur. De lichtkleur heeft een groot effect op de bedoelde functie van een lamp en op de sfeer waar een lamp voor zorgt. De lichtkleur van witlicht wordt uitgedrukt in kleurtemperatuur (Kelvin) en loopt van 1800K (flame wit) wat zeer warm gelig is tot 6500K (koud wit) dat ongeveer gelijk is aan daglicht en niet zozeer voor sfeer, maar wel voor goed zicht zorgt. Wilt u meer over kleurtemperatuur weten? Lees dan onze blog over verschillende kleurtemperaturen.

Energie besparen met een E27 led lamp

Van gloeilampen of halogeen lampen overstappen naar E27 led lampen? Daar bespaart u veel geld mee. Deze led lampen zijn tot wel 85% zuiniger dan andere lampen. Daarnaast gaan ze tot wel 15 jaar mee. 90% van de energie wordt door E27 led lampen omgezet in licht. Dit is erg veel, al helemaal in vergelijking met gloeilampen, die maar zo’n 25% aan energie omzetten in licht. U bespaart dus bij het overstappen naar E27 led verlichting zo’n 50 tot 90% aan energie. Hiermee verlaagt u direct uw energierekening, wat erg fijn is voor de portemonnee. Uw investering is hierdoor snel weer terugverdiend.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar staat E27 voor?

E27 is een type en formaat fitting van een lamp. Dit zijn schroeffittingen met een diameter van 27 mm. Een E27 fitting wordt ook wel een grote- of dikke fitting genoemd. E27 lampen kunnen vervangen worden door vrijwel alle andere lampen met een E27 fitting.

Wat is het verschil tussen een E27, E14 en E40 fitting?

Onder de schroeffittingen zijn er drie verschillende soorten fittingen, namelijk de E14, E27 en E40. Het verschil tussen de fittingen is de diameter van de fitting. De E14 fitting heeft een diameter van 14 mm, de E27 fitting heeft een diameter van 27 mm en de E40 fitting heeft een diameter van 40 mm. Door de fittingen naast elkaar te leggen, wordt vaak welk duidelijk welke fitting welke is.

Zijn E27 led lampen dimbaar?

Niet alle E27 led lampen zijn dimbaar. Vaak wordt op de verpakking, in de productomschrijving of in de specificaties aangegeven of de lamp dimbaar is. Indien een lamp dimbaar is, is het nodig om een geschikte led dimmer te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van E27 led lampen?

E27 led lampen hebben een paar voordelen ten opzichte van normale (halogeen- en gloei-) lampen met een grote fitting of led lampen met een andere fitting. De E27 led lampen zijn erg energiezuinig, deze lampen gebruiken soms al 90% minder energie dan een gloeilamp. Deze led lampen hebben vaak een langere levensduur, tot wel 15 jaar. Tot slot is de E27 de meest gebruikelijke fitting, hierdoor past deze op een groot aantal armaturen.

Welke soorten E27 led lampen kan ik kopen?

Bij het kopen van een E27 led lamp kan op de volgende aspecten worden gelet: vorm en lichtkleur. Indien het voor u van belang is, kunt u ook nog letten op of de lamp dimbaar is. E27 led lampen komen voor in verschillende vormen, zoals: kogel, buis, bol en meer. Daarnaast is kleurtemperatuur van belang. De kleurtemperatuur (K) geeft aan of het licht warmer/geliger oogt of juist koud/witter is. Er is dus keuze uit veel verschillende soorten E27 led lampen, deze vindt u allemaal op 123led.nl.
 

Uiteraard vindt u bij ons ook led lampen met andere fittingen. Zo kunt u bij 123led.nl ook led spots met een GU10 fitting of led lampen met een E14 fitting kopen. Wilt u meer weten over al deze fittingen, of heeft u vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.