123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Inbouwspots

Kies inbouwspots voor een strakke afwerkingInbouwspots zijn ideaal voor iedereen die extra verlichting nodig heeft maar geen ruimte heeft voor grote en opvallende lampen. Of voor mensen die op een subtiele manier extra licht willen toevoegen aan een ruimte. Doordat de spots gemonteerd zijn in het plafond heeft u hier geen last van en ziet het er strak en netjes uit. Op 123led.nl vindt u inbouwspots voor iedere ruimte.

Hoe kiest u de juiste inbouwspot?

Er zijn een hoop zaken waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het aanschaffen van inbouwspots. Hieronder hebben we een aantal belangrijke keuzes voor u op een rijtje gezet.

Welke kamer?
De eerste belangrijke vraag is natuurlijk in welke kamer u de inbouwspots wilt gaan plaatsen. Als u een spotje in de woonkamer gaat plaatsen moet u met andere dingen rekening houden dan als u bezig bent met de badkamer. In de badkamer is het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat u spotjes kiest die beschermd zijn tegen vocht, anders leven de lampen niet lang. De spots moeten dan ook minstens IP44-geclassificeerd zijn . Een andere belangrijke factor is de lichtkleur. Waar gezellige warm-witte verlichting (2700K) ideaal is voor in slaapkamers, is het in de keuken niet zo gebruikelijk. Daar is meer koelere verlichting (3000K) nodig, zodat u beter zicht heeft én waarmee de productiviteit verhoogd wordt.

Plaats van de inbouwspots?
De positionering van de inbouwspots is iets wat zeer belangrijk is om op voorhand te bepalen. Achteraf is dit namelijk nog lastig te wijzigen. Bij plaatsing van de spots is ook de inbouwdiepte van belang. Er moet namelijk genoeg ruimte zijn boven het plafond, voor de warmteafvoer van de lichtbron. Bij elke inbouwspot staat daarom de gewenste inbouwdiepte weergegeven, zodat u niet snel misgrijpt.

Soort armatuur?
Qua armatuur is er deze keuze uit ronde armaturen en vierkante armaturen. De keuze hiertussen is compleet afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit verschillende kleuren armaturen, zoals chroom, nikkel, wit of zwart. Verder is de keuze niet zo spannend, omdat de armaturen uiteraard zeer minimalistisch zijn.

Wat voor lichthoek?
De lichthoek geeft de hoek aan van de lichtbundel die uit de lamp komt. Dit wordt daarom ook wel de stralingshoek genoemd. In de specificaties van de inbouwspots wordt dit uitgedrukt in het aantal graden. Bij 'normale' lampen is dit meestal 360 graden, maar omdat spots meestal alleen naar beneden schijnen is de lichthoek van spots meestal een stuk lager.

De lichthoek kan per lamp verschillen omdat een spotje wel of niet richtbaar kan zijn. Bij kantelbare spotjes kunt u zelf de stralingshoek bepalen en kunt u de lichtbundel laten schijnen waar u zelf wilt. Dit hoeft dus niet perse precies naar beneden te zijn. Op deze manier kunnen de spotjes ook gebruikt worden als accentverlichting.

Downlighters zijn, zoals de naam eigenlijk al zegt, altijd naar beneden gericht. Deze zijn dus per definitie niet richtbaar.

Dimbaar of niet?
Een andere keuze is die voor dimbare verlichting. Dimbare inbouwspots kunnen bestuurd worden, zodat u de helderheid van de lamp kunt aanpassen. Zo bepaalt u voor elke situatie altijd de juiste sfeer: bijvoorbeeld fel licht als u aan het werk bent en gedimd licht als u een gezellig etentje heeft. Door voor dimbare inbouwspots te gaan worden deze dus een stuk veelzijdiger.

Geïntegreerd of niet?
De laatste keuze is of u gaat voor een geïntegreerde led-lamp of niet. Schaft u dus alleen een armatuur aan en losse lampen, of koopt u alles in één keer? Het aanschaffen van armaturen zónder geïntegreerde lamp zorgt ervoor dat u de lamp helemaal kunt aanpassen naar uw smaak. Met de 'creëer uw eigen inbouwspot'-tool bepaalt u álles zelf: soort armatuur, lichtkleur, wattage, dimbaarheid en kleurechtheid.

De keuze voor inbouwspots is dus reuze. Zo kunt u er met het ruime assortiment van 123led.nl altijd voor zorgen dat de spot geheel naar uw smaak is. Naast inbouwspots hebben wij ook een ruim aanbod aan opbouwspots. Daarnaast verkopen wij ook plafondverlichting, wandverlichting, vloerverlichting, tafelverlichtingbadkamerverlichting, decoratieve verlichting en andere soorten lampen.

Inbouwspots kopen bij 123led.nl

Heeft u vragen over onze inbouwspots of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123led.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten