123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led High Bay lamp

Led High Bay lampen kopen?

Bestel voordelig een Led High Bay lamp. Deze krachtige lampen met smalle, gerichte lichtbundels zijn geschikt voor de verlichting van ruimtes van 4 meter of hoger. Filter op wattage, lichtopbrengst, lichtkleur en kleurtemperatuur om de High Bay naar keuze te vinden. Bestel vandaag nog uw Led High Bay lamp en ontvang deze morgen al in huis.


Bestel Led High Bay lampen online

Led High Bay lampen kopen

Grote hoge ruimtes verlichten kan soms een moeilijke klus zijn. In dit soort ruimtes redt u het namelijk niet met een simpel lampje, maar heeft u juist krachtige lampen mét een hoge lichtopbrengst nodig. Een goede keuze voor in dit soort ruimtes zijn led High Bay lampen. Deze zijn krachtig genoeg om ruimtes van 4 meter of hoger te verlichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een loods, magazijn, sporthal of fabriek.

Waarom led High Bay lampen?

Led High Bays worden vaak opgehangen als vervanging van oude gasontladingslampen of hogedrukontladingslampen (HID-lampen). Het is dan ook een energiezuinigere en duurzamere variant. Bovendien bevatten led lampen niet de gevaarlijke stof kwik of andere giftige stoffen, waardoor het gebruik hiervan veel veiliger is.

 

Led High Bay lampen zijn dus geschikt voor de verlichting van hoge ruimtes vanaf 4 of 5 meter. Al onze High Bay lampen zijn bovendien IP65-geclassificeerd Dit betekent dat ze ook goed blijven werken in vochtige en/of stoffige ruimtes. Dit is een vereiste in industriële ruimtes, omdat de vochtigheidsgraad daar vaak vrij hoog ligt.

Wattage en lumen

Led High Bay lampen zijn dus geschikt voor de verlichting van hoge ruimtes vanaf 4 of 5 meter. Dankzij de smalle bundels wordt het licht op een krachtige manier verspreid. Het aantal lumen kan een geschikte manier zijn voor het uitkiezen van de juiste lampen. Ruimtes met een hoogte van 4 meter hebben een 100W High Bay lamp nodig van minstens 13.000 lumen. Eén High Bay lamp per 20 m2 is voldoende. Ruimtes van 6 meter hebben genoeg aan 150W lampen van 19.500 lumen (één per 30 m2), terwijl hogere ruimtes eerder behoefte hebben aan minimaal 26.000 lumen. Lampen met een hoog vermogen (boven de 200W) zijn zelfs geschikt voor ruimtes van 8 meter of hoger.

 

Weten hoeveel lampen u precies nodig heeft? Lees dan onze blog.

Kleurtemperatuur Led High Bay lampen

Een andere belangrijke factor bij deze keuze is de kleurtemperatuur van de lamp. Produceert de lamp een warme of koele tint licht? Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

  • Warm wit (3000K): Warm-witte lampen zijn ideaal voor in ontvangstruimtes of showrooms. Dit soort lampen verspreiden een warme, sfeervolle gloed, ideaal voor ruimtes waar een uitnodigende of gezellige sfeer moeten hangen.
  • Helder wit (4000K): Helder witte lampen zijn geschikt voor in kantoorruimtes, magazijnen, werkplaatsen, stallen of sporthallen. Dit licht is helderder en zorgt daarom voor een verbeterde productiviteit onder werknemers.
  • Koud wit (6000K): Koud witte lampen kunnen gebruikt worden in magazijnen, fabrieken of werkplaatsen. Dit soort licht komt het dichtst in de buurt van normaal daglicht en bevordert dus een goede concentratie. Ideaal voor in industriële werkomgevingen, omdat werknemers hiervan energie krijgen en hun prestaties zichtbaar verbeteren.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor High Bay lampen

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting, in dit geval High Bay lampen, investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus.

 

Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat betekent High Bay?

Wanneer een lamp de naam High Bay heeft betekent het dat het om een lamp gaat die geschikt is voor plaatsing in hoge plafonds, doorgaans vanaf een hoogte van 4 meter. Dit soort plafonds worden in het Engels ook wel high bay ceilings genoemd, vandaar de naam voor dit soort lamp.

Hoeveel led High Bay lampen heb ik nodig?

De hoeveelheid led High Bay lampen die u nodig heeft licht aan de ruimte maar een goede vuistregel is in een ruimte met een plafond op 4 meter hoogte één led High Bay lamp per 20 m², bij een plafond op 6 meter hoogte één led High Bay lamp per 30 m².

Voor welke ruimtes is een led High Bay lamp geschikt?

Led High Bay lampen zijn in principe geschikt voor alle ruimtes met een plafondhoogte van 4 meter of hoger. Bij een lager plafond komt het licht niet goed uit en is de lichtopbrengst eigenlijk te groot; dit kan verblindend werken. In de praktijk worden led High Bay lampen dan ook het meeste toegepast in grote hallen met zeer hoge plafonds. Denk hierbij aan loodsen, magazijnen, beurshallen en sportlampen.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over ons assortiment led high bay lampen? Of wilt u wellicht meer weten over andere led lampen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.