123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Protocol

Transport Protocollen

Een transport protocol is een verzameling regels die bepaalt hoe twee apparaten met elkaar communiceren. In feite zorgt het protocol er voor dat twee apparaten dezelfde taal spreken. Wij zetten graag de verschillen tussen de meest voorkomende protocollen voor u op een rijtje.
 
Kenmerken meest voorkomende protocollen
Frequentie: 2,4 GHz 2,4 GHz 868 MHz/2,4 GHz 868 MHz
Datasnelheid: 54 mb/s 3 mb/s 250 kb/s Z-Wave 100 kb/s
Z-Wave Plus 250 kb/s
*Bereik: 100 m
 
10 m
 
70 m
 
Z-Wave 100 m
Z-Wave Plus 150 m
Aantal verbindingen: 32 8 65.000 232
Netwerktype: Ster Mesh Mesh Mesh
* De genoemde cijfers zijn het maximale bereik onder de ideale omstandigheden. Door muren, plafonds en andere apparaten kan het zo zijn dat het gemiddelde bereik lager uitvalt.
 
Frequentie
De frequentie is de regelmaat waarmee een signaal voorkomt binnen één seconde. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Over het algemeen heeft een hogere frequentie een hogere datasnelheid maar een kleiner bereik. Het omgekeerde is waar voor lagere frequenties.

Datasnelheid
De datasnelheid is de hoeveelheid bits die onder ideale omstandigheden per seconde wordt ontvangen. Let wel, de omstandigheden zijn vaak minder dan ideaal. Muren tussen kamers, plafonds tussen verdiepingen, en andere fysieke obstakels kunnen invloed uitoefenen op de datasnelheid. Ook andere signalen die gebruik maken van dezelfde frequentie hebben invloed. Hierdoor is in de praktijk de werkelijke datasnelheid (de throughput) vaak lager.

Bereik
Het bereik is de afstand die het signaal zonder verdere hulp maximaal kan afleggen. Ook hier kan het eigenlijke resultaat lager zijn dan de in de tabel aangegeven afstand. Binnenshuis zijn er in veel situaties verschillende obstakels die een belemmering vormen voor het bereik.

Aantal verbindingen
Het aantal verbindingen is de hoeveelheid apparaten die op één netwerk kan worden aangesloten. Dit verschilt van protocol tot protocol maar over het algemeen geldt dat de mesh netwerken meer verbindingen aankunnen dan de ster netwerken en directe verbindingen.

Netwerk type
Het netwerk type is de manier waarop het signaal wordt verzonden naar de bestemming. Binnen een mesh netwerk geeft elk apparaat op de route het signaal door, waardoor er vaak een groot bereik is. Binnen een ster netwerk is er een centraal apparaat, zoals de router binnen een wifi netwerk, dat het signaal direct doorgeeft aan het apparaat waar het signaal voor is. Bij een directe verbinding zoals infrarood is er sprake van een rechtstreekse verbinding van zender naar ontvanger die vrij moet zijn van blokkades.
Meer informatie over protocollen?

Heeft u vragen over de verschillende protocollen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123led.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord