123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Smart dimmer

Bestel snel en goedkoop een smart dimmer

Bestel een smart dimmer uit ons uitgebreide assortiment en dim uw led verlichting op afstand. Wij verkopen smart dimmers voor verschillende draadloze protocollen, waaronder wifi, Zigbee en Z-Wave. Zo vindt u een geschikte slimme dimmer voor een smart home systeem naar keuze.


1 - 22 van 22

Bestel voordelig smart dimmers

Bij ons vindt u een ruim assortiment aan smart dimmers van merken zoals iON Industries, Calex en EcoDim. Deze dimmers werken via verschillende (draadloze) protocollen, zoals wifi, Zigbee en Z-Wave. Lees hieronder meer over smart dimmers of bestel hierboven direct de geschikte smart dimmer voor u.

Ons assortiment led smart dimmers

In ons assortiment vindt u veel verschillende slimme dimmers. Deze smart dimmers werken echter met verschillende protocollen en op verschillende manieren. Zo verkopen wij slimme dimmers in een vorm van een slimme stekker die u in het stopcontact steekt, daarna de stekker van de lamp in de slimme stekker plaatst en vervolgens kunt u het licht dimmen aan de hand van draaiknop die op de stekker zit. Ook verkopen wij slimme stekkers waarmee u via uw telefoon de verlichting kunt bedienen.

 

Daarnaast verkopen wij ook slimme inbouw dimmers. Hiermee kunt ook u led lampen bedienen op afstand via uw telefoon of soms ook met uw stem.

 

Verder vindt u in ons assortiment ook slimme snoerdimmers en vloerdimmers. Snoerdimmers worden vaak gebruikt voor enkele tafel- of staande lampen gebruikt. De snoerdimmers kunnen bediend worden via wifi. De vloerdimmer kan zowel analoog als met behulp van een smarthome systeem bediend worden.

 

Het is overigens belangrijk dat u goed kijkt naar de dimmer en de productinformatie voordat u er een aanschaft. De dimmers kunnen bijvoorbeeld maar tot een bepaalde wattage lampen bedienen. Daarnaast zijn de dimmers soms ook alleen maar compatibel met 1 protocol.

 

Raadpleeg voor meer informatie onze led dimmer keuzehulp.

Op welke protocollen werken de led smart dimmers?

Dit verschilt per led dimmer. Sommige led dimmers zijn compatibel met maar één protocol en sommige zijn compatibel met wel 5 protocollen. Deze informatie vindt u in de omschrijving en/of handleiding van het product. De led smart dimmers zijn compatibel met Fibaro, Homey, Google Assistant, Alexa, Futurehome, Philips Hue, Aduro Smart, SmartThings en/of Thinka.

Waar dient u rekening mee te houden bij led smart dimmers?

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden wanneer u een led smart dimmer wilt kopen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de minimale (en maximale) belasting van de led dimmer. Wanneer u een lamp heeft die een te lage wattage heeft, zal het dimmen niet goed werken.

 

Daarnaast is het met een smart dimmer altijd belangrijk om te kijken met welke protocol de dimmer compatibel is, zodat u zeker weet of het de juiste dimmer is voor u.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een smart dimmer?

Een smart dimmer is een dimmer die werkt met behulp van een smart home systeem, zoals Alexa of Zigbee. U kunt dan op afstand via uw telefoon of soms ook via spraak uw lampen in- of uitschakelen en/of dimmen.

Kan ik een slimme lamp dimmen met een slimme led dimmer?

Nee, dat is niet mogelijk met slimme lampen. Dit komt omdat slimme lampen al een dimbare driver hebben in de fitting zelf, waarmee u de lamp direct kunt bedienen met een smarthome systeem/app.

Waar moet ik op letten bij een led dimmer?

Het is erg belangrijk dat u goed kijkt naar de minimale en maximale belasting van de led dimmer. Als de minimale belasting bijvoorbeeld 5 Watt is, maar u een lamp heeft aangesloten van 3 Watt, zal deze lamp te weinig wattage hebben om te kunnen dimmen.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment led dimmers of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.