123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Wat is een smart dimmer?

Een smart dimmer is een dimmer die samenwerkt met een smart home systeem. Zo een systeem stelt u in staat om meerdere slimme apparaten en lampen draadloos te koppelen en deze op afstand te bedienen, bijvoorbeeld met een app op uw telefoon. Smart dimmers zijn er in verschillende soorten en maten, en van vrijwel elke soort dimmers is er een smart variant beschikbaar.

Wanneer gebruikt u een smart dimmer?

Een smart dimmer is handig als u al over een smart home systeem beschikt, als u met het opzetten van een smart home systeem wilt beginnen, of als u simpelweg over de mogelijkheid wilt beschikken om uw lampen op afstand te bedienen. Deze slimme functionaliteit is het onderscheidende kenmerk van een smart dimmer; elektrische eigenschappen zoals dimbereik en maximaal vermogen zijn afhankelijk van het soort dimmer, bijvoorbeeld vloer- of stekkerdimmer.

Bent u op zoek naar gewone varianten dimmers? Neem dan een kijkje bij de keuzehulp voor de verschillende dimmer soorten die niet smart zijn, zoals led inbouw dimmers, led duo dimmers, pulsdimmers, stekkerdimmers, snoerdimmers en vloerdimmers.

Hoe installeert u een smart dimmer?

De installatieprocedure is zeer afhankelijk van het soort dimmer dat met slimme functies is uitgerust. De fysieke montage van uw smart dimmer zal dan ook sterke gelijkenissen vertonen met de normale dimmers van dezelfde soort. Kijk voor een voorbeeld installatieprocedure in de keuzehulp voor de desbetreffende groep dimmers.
 

Wat de smart dimmers wel met elkaar gemeen hebben tijdens de installatie, is de noodzaak om deze aan een smart home systeem te koppelen. De exacte procedure hangt sterk af van de exacte dimmer en het gebruikte protocol, maar houdt vaak in dat door het indrukken van een pairing-knop op de dimmer deze gevonden kan worden door een app op uw telefoon of door een gateway (een soort router die voor sommige protocollen noodzakelijk is).


Bestel hieronder direct een smart dimmer naar keuze.