123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Wat is een stekkerdimmer?

Een stekkerdimmer is een dimmer die voor werking enkel in een stopcontact hoeft te worden gestoken. De dimmer werkt hierbij als een opzetstuk en treedt in werking als er vervolgens een lichtbron met stekker in de dimmer wordt gestoken.

Wanneer gebruikt u een stekkerdimmer?

Een stekkerdimmer is vooral handig als u één lamp met stekker van een dimmer wilt voorzien die makkelijk te installeren en te gebruiken is. Daarnaast kunnen stekkerdimmers over aanzienlijke maximale doorlaatbare wattages beschikken (tot wel 200W) waardoor het doorgaans mogelijk is om lampen aan te sluiten die uit meerdere lichtbronnen bestaan.

Bent u op zoek naar een dimmer waarmee meerdere lampen of zelfs hele lichtgroepen te dimmen zijn? Neem dan een kijkje bij de keuzehulp voor led inbouw dimmers.

Hoe installeert u een stekkerdimmer?

Benodigdheden voor de installatie: (eventueel) een schroevendraaier.
 

Stap 1: Verwijder de stekker van de te dimmen lamp uit het stopcontact.
 

Stap 2: Plaats de stekkerdimmer in het stopcontact.

Stap 3: Plaats de stekker van de te dimmen lamp in de stekkerdimmer.

Stap 4: Heeft u een EcoDim stekkerdimmer? Aan de achterzijde zit een MIN/COARSE-potmeter. U kunt hiermee het lichtniveau van de dimmer afstellen. Schakel de lamp in met de dimmer as, en draai vervolgens de dimmer as zover mogelijk naar links voor de minimale lichtoutput. Als u het lichtniveau bereikt waarop de lampen gaan knipperen kunt u de MIN/COARSE-potmeter met een schroevendraaier een beetje naar rechts draaien om het lichtniveau af te stellen.
 

Let op: alhoewel wij hierboven de installatieprocedure in zijn algemeenheid schetsen, is het belangrijk om voor installatie en ingebruikname van een dimmer altijd goed de handleiding en andere bijbehorende documentatie door te lezen. De precieze installatieprocedure kan per dimmer verschillen.


Bestel hieronder direct een stekkerdimmer naar keuze.