123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Led dimmer keuzehulp

Keuzehulp: led dimmers

Op deze pagina vindt u onze keuzehulp voor led dimmers. Bekijk de onderliggende pagina's voor meer informatie over de verschillende soorten dimmers. Ook ziet u op deze pagina's direct welke dimmers aan uw wensen en benodigdheden voldoen. Zo kunt u geïnformeerd tot een aankoop overgaan.

Informatie over het kiezen en installeren van een dimmer

In de led dimmer keuzehulp vindt u alle informatie die u nodig heeft om op een goed geïnformeerde manier een dimmer te kiezen en deze te kunnen installeren. Bovenaan deze pagina kiest u voor een soort dimmer. Vervolgens komt u op een pagina terecht waar alle nodige informatie voor dit type dimmer is weergegeven. 

Wij geven voor elk soort dimmer aan hoe deze werkt, wanneer dit type dimmer van toegevoegde waarde is, en wat een gebruikelijke manier is om deze soort dimmer te installeren. Maar op basis waarvan kiest u voor een bepaalde soort dimmer?

Welke dimmer voor welke soort lamp?

Wanneer u een tafellamp, staande lamp of een ander armatuur heeft waarvan de lamp met een los snoer op de netstroom zit, kunt u het beste gebruikmaken van stekkerdimmers, snoerdimmers of vloerdimmers. Dit soort dimmers zijn vooral goed te gebruiken voor het dimmen van een losse lamp. Hiervan zijn stekkerdimmers het makkelijkste te installeren, deze hoeven enkel in het stopcontact gestoken te worden. Snoer- en vloerdimmers moeten aangesloten worden op de draad van de lamp.

Heeft u een plafonnière of een andere vorm van een hangende lamp waarbij de aansluitingen in de muur of het plafond zitten weggewerkt? Dan is een inbouw dimmer (ook wel muurdimmer genoemd) het handigst. Inbouwdimmers kunnen doorgaans hogere wattages aan en kunnen daarom meer lampen dimmen, bijvoorbeeld een hele groep in een ruimte.

Tevens zijn er inbouwdimmers waarbij twee groepen lampen afzonderlijk kunnen worden bediend (duo dimmers), dimmers die voorzien zijn van een puls schakelaar in plaats van een draaiknop (pulsdimmers) en dimmers die op afstand kunnen worden bediend (smart dimmers).

Welke dimmer voor welk (gecombineerd) wattage?

Alhoewel stekkerdimmers, snoerdimmers en vloerdimmers vaak geschikt zijn voor enkele lichtbronnen hebben de meeste inbouw dimmers de mogelijkheid om een groot aantal lampen te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht met de gebruikelijk maximale wattages waar verschillende soorten dimmers voor ontworpen zijn.
 
Type Gebruikelijke max. wattages
Snoer 50W
Vloer 50W
Stekker 100W, 200W
Inbouw 70W, 100W, 150W, 200W, 250W, 300W, 500W
Inbouw (Duo) 100W (2x, 200W totaal)

Meer achtergrondinformatie over dimmers?

Bekijk dan onze dimmer blog. In deze blog geven wij meer details over de verschillende dimtechnieken, hoe deze werken in combinatie met verschillende soorten lampen, en andere achtergrondinformatie.

Heeft u vragen over onze led dimmer keuzehulp, over de verschillende soorten dimmers, of over het installeren of gebruiken van een specifieke dimmer uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten