123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Wat is een vloerdimmer?

Een vloerdimmer is een dimmer die niet als een snoerdimmer voor werking op de bedrading van een losse lamp met stekker aangesloten dient te worden. De dimmer neemt hierbij een positie in tussen de lamp en het uiteinde van de stekker. Vloerdimmers onderscheiden zich door een robuust ontwerp waarbij de dimmer plat op een ondergrond ligt. 

Wanneer gebruikt u een vloerdimmer?

Een vloerdimmer kan het beste gebruikt worden als u een losse lamp wilt bedienen die zich op een plek bevindt waarbij andere dimmers, zoals een stekkerdimmer, onhandig zijn. Denk aan een staande lamp in een hoek van uw kamer waar het stopcontact achter de lamp zit. 

Bent u op zoek naar een dimmer dat niet plat op de grond ligt maar bijvoorbeeld op tafel gelegd kan worden of aan de lamp kan hangen? Bekijk dan onze keuzehulp voor snoerdimmers.

Hoe installeert u een vloerdimmer?

Benodigdheden voor de installatie: een kleine schroevendraaier, een kniptang en een striptang.
 

Stap 1: Haal de stekker van het snoer waarop de vloerdimmer gemonteerd wordt uit het stopcontact. Dit is zeer belangrijk! Installatie van een vloerdimmer op een actief snoer is uitermate onveilig.
 

Stap 2: Open de behuizing van de vloerdimmer door de schroeven aan de onderzijde los te draaien. Verwijder vervolgens de dimmerknop en het raam van de dimmerknop.
 

Stap 3: Draai de schroeven bij de draadingangen los zodat de stroomaders hier onder passen. Strip vervolgens met behulp van een striptang de mantel van de aderuiteinden weg (ongeveer 5 mm) en sluit de aders van het voedende snoer (het snoer met de stekker) aan. De blauwe ader op N, de bruine ader op L.
 

Stap 4: Herhaal Stap 3 aan de zijde van de dimmer waar het snoer van de lamp op aangesloten wordt.
 

Stap 5: Draai de schroeven bij de draadingangen vast en plaats de dimmerknop en het raam van de dimmerknop terug. Schroef de behuizing ook weer vast.

Stap 6: Plaats de stekker in het stopcontact. Heeft u een EcoDim vloerdimmer? Zet dan met de dimmerknop de verlichting aan. Draai vervolgens de dimmerknop zover mogelijk naar links voor de minimale lichtoutput. Als u het lichtniveau bereikt waarop de lampen gaan knipperen kunt u de MIN-potmeter achterop de vloerdimmer met een schroevendraaier een beetje naar rechts draaien om het lichtniveau af te stellen.

Let op: alhoewel wij hierboven de installatieprocedure in zijn algemeenheid schetsen, is het belangrijk om voor installatie en ingebruikname van een dimmer altijd goed de handleiding en andere bijbehorende documentatie door te lezen. De precieze installatieprocedure kan per dimmer verschillen.


Bestel hieronder direct een vloerdimmer naar keuze.