123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Vloerdimmer

Bestel een hoge kwaliteit vloerdimmer

Koop vloerdimmers van merken als Idinio, Tradim, EcoDim en ons huismerk. Deze dimmers zijn vooral geschikt voor het dimmen van enkele, afzonderlijke lichtbronnen zoals staande vloerlampen. U bestelt bij ons ook slimme vloerdimmers voor Z-Wave en Zigbee.


1 - 15 van 15

Bestel voordelig een vloerdimmer

Bij ons vindt u een ruim assortiment aan voordelige vloerdimmers van merken zoals Tradim en EcoDim. Vloerdimmers zijn een geschikt alternatief voor als u een lamp heeft die is aangesloten op een stopcontact in plaats van een wandschakelaar, u in bijvoorbeeld een huurwoning zit of als u simpelweg een snelle en simpele installatie prefereert. Lees hieronder meer over vloerdimmers of bestel hierboven direct degene waar u naar op zoek bent.

Wat zijn vloerdimmers?

Vloerdimmers zijn apparaten die gebruikt worden om de lichtsterkte van een lamp te bepalen. Ze worden vaak gerelateerd aan staan-/vloerlampen. Vloerdimmers zijn alleen te gebruiken in combinatie met lampen waarvan de stekker aan een stopcontact is aangesloten. Over het algemeen zijn vloerdimmers rond en zijn ze te bedienen via een drukknop of een draaiknop op de vloerdimmer.

 

Vloerdimmers zijn vaak toepasbaar op verschillende soorten verlichtingen, dus gloeilampen, halogeenlampen maar ook voor dimbare led lampen. Houd er wel rekening mee dat niet alle lampen compatibel zijn met alle vloerdimmers. Hiervoor kunt u het best de productinformatie (op de verpakking) van de vloerdimmer en lamp lezen om er zeker van te zijn dat een lamp en dimmer compatibel zijn.

 

Bovendien kunnen vloerdimmers helpen om de geschikte sfeer in huis te bepalen. Zo kunt u kiezen voor een gezellige sfeer door de lampen te dimmen of voor praktische of functionele verlichting en dan kunt u de lamp 100% aan zetten.

Energie besparen met vloerdimmers

Het gebruiken van vloerdimmers kan er verder voor zorgen dat u op de lange termijn geld bespaard op uw energiekosten. Omdat u de mogelijkheid heeft om een lamp te dimmen, zal het automatisch ook minder energie verbruiken.

Voordelen van vloerdimmers

Het gebruiken van vloerdimmers brengen meerdere voordelen met zich mee. We hebben enkele hiervan voor u op een rijtje gezet:

  • U kunt aan de hand van vloerdimmers zelf de sfeer in huis bepalen, door te spelen met lichtsterkte van de lamp waar de vloerdimmer mee verbonden is.
  • Het is een praktische oplossing voor als u geen wandschakelaars heeft of als u bijvoorbeeld in een huurhuis zit.
  • Vloerdimmers zijn relatief goedkoop als u het vergelijkt met andere soort dimmers, zoals inbouw dimmers voor in uw wand. Hiermee bespaart u geld.
  • De levensduur van uw lamp(en) kan ook verlengd worden. Wanneer u een lamp dimt, wordt er minder stroom verbruikt. Hierdoor wordt uw lamp minder belast, waardoor deze weer langer meegaat.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een vloerdimmer?

Een vloerdimmer is een apparaat dat ervoor zorgt dat u een lamp kunt dimmen, zonder dat u daarvoor in de muur hoeft te boren. Ook is een vloerdimmer handig als u een lamp heeft die niet aangesloten is aan een wandschakelaar. Daarom worden vloerdimmers vaak gebruikt voor tafel- of vloerlampen. Bestel vloerdimmers voordelig bij 123led.nl.

Kan ik een vloerdimmer gebruiken op alle lampen?

Vloerdimmers kunnen gebruikt worden op veel verschillende lampen, maar niet op alle lampen. Bekijk daarom altijd eerst goed de verpakking van een lamp en/of dimmer om te kijken of ze compatibel zijn.

Wat zijn de voordelen van een vloerdimmer?

Er zijn meerdere voordelen bij het gebruiken van een vloerdimmer. Zo kunt u eenvoudig zelf de sfeer in huis bepalen door de lichtsterkte van een lamp te bepalen. Ook bespaart u op energiekosten, het is een relatief goedkope alternatief voor een wanddimmer en u kunt de levensduur van uw lamp er mee verlengen.
 

Heeft u nog vragen over vloerdimmers of komt u ergens niet uit? Neem dan contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.