123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led dimmer inbouw

Led dimmer inbouw kopen?

Bestel hoge kwaliteit inbouw dimmers van Tradim, EcoDim en ons 123led-huismerk. Deze dimmers kunt u achter een dimmerknop met afdekraam wegwerken om zo uw dimbare lampen te dimmen. In ons assortiment vindt u fase af- en aansnijding dimmers met verschillende wattages. Filter op merk, vermogen, dimtechniek en inbouwdiepte om snel en eenvoudig een passende led inbouw dimmer te vinden.


1 - 15 van 15

Bestel led inbouw dimmers online

Heeft u led lampen of hele led lichtgroepen thuis (of op de zaak) die u wilt dimmen? Dan is een inbouw led dimmer een geschikte manier om deze te dimmen, vooral als u gebruik kunt maken van huidige wandcontactdozen of schakelaars om de dimmer achter te plaatsen. Inbouw led dimmers zijn vrij eenvoudig te installeren, u moet alleen even weten hoe het moet. Om die reden hebben wij een led dimmer keuzehulp, waar u ook instructies kunt vinden voor het kiezen en het installeren van een inbouw led dimmer. Lees hieronder meer over led inbouw dimmers of bestel hierboven direct degene die u nodig heeft.

Led inbouw dimmer dimtechniek

Led inbouw dimmers beschikken over enkele specificaties waarvan het belangrijk is om goed te weten wat die betekenen, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken en daardoor een geschikte dimmer aanschaft. Een van deze specificaties is de dimtechniek.

 

De led inbouw dimmers in ons assortiment zijn te onderscheiden in twee verschillende types dimtechnieken, namelijk de fase-aansnijdende en de fase-afsnijdende dimtechnieken. Dit heeft betrekking op de manier van het schakelen van wisselspanning.

Kenmerken fase-aansnijdende en fase-afsnijdende dimtechnieken

Fase-aansnijdende dimmers hebben de letters RL op de dimmer staan. Deze dimmers zijn te gebruiken voor onder andere gloeilampen en 230 V halogeen lampen. Daarnaast zijn de dimmers in ons assortiment ook geschikt voor led dimmen. Bovendien zijn fase-afsnijdende dimmers beter voor de levensduur van een led lamp.

 

Fase-afsnijdende dimmers hebben de letters RC op de dimmer staan. U kunt deze dimmers onder andere gebruiken voor gloeilampen, 12 V of 230 V halogeenlampen en dimbare led en spaarlampen. De fase-afsnijdende techniek zorgt ervoor dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Hierdoor bespaart u dus eigenlijk energie. Dit is daarom ook de meest energiezuinige optie.

 

Een van de grootste verschillen tussen deze twee dimtechnieken, is dat bij fase-afsnijdende dimmers u een dimbereik van 100% heeft, waardoor u de lamp net zo ver kan dimmen totdat deze uit is, terwijl bij fase-aansnijdende dimmers u een dimbereik heeft van 40%. In dat geval kan een lamp dus nooit helemaal gedimd worden.

 

In ons assortiment vindt u ook dimmers die zowel fase-aansnijdend als fase-afsnijdend (RLC) zijn. Dit worden ook wel universele dimmers genoemd. Wanneer u niet weet op welke dimtechniek uw lampen werken, bent u met deze optie altijd veilig.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een gewone dimmer en een led dimmer?

Een led dimmer verschilt van een gewone dimmer in twee aspecten: (1) een led dimmer is altijd geschikt voor (dimbare) led lampen en (2) een led dimmer heeft een doorgaans een lager minimum aansluitwattage, waardoor ook zeer zuinige led lampen op de dimmer kunnen worden aangesloten.

Hoe bouw ik een led dimmer in?

U kunt de led dimmer inbouwen op een plek waar u een schakelknop heeft zitten. Verwijder eerst deze oude schakelknop(pen) en het raamwerk, en sluit de dimmer op de beschikbare draden aan; de fasedraad op de L en de schakeldraad op het golvend symbool met de pijl. Bekijk voor precieze instructies de handleiding van de dimmer of bekijk de instructies in onze led dimmer keuzehulp.

Wat voor dimmer heb ik nodig voor led lampen?

Een ‘normale’ dimmer zal in de meeste gevallen helaas niet voldoen. Hiervoor heeft u een speciale led dimmer nodig. Bij een normale dimmer is de kans op flikkeren erg groot. Die kant vervalt bij het aanschaffen van een led dimmer. Deze vindt u voordelig bij 123led.nl .
 

Wilt u meer weten over ons assortiment inbouw led dimmers, of heeft u wellicht vragen over de installatie of het gebruik van deze dimmers? Neem dan contact met ons op. Of lees de informatie in onze led dimmer keuzehulp of blog over verschillende soorten dimmers.