123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Afdekramen

Afdekramen kopen?

Bestel voordelig afdekramen van merken als Jung, Gira en Tradim om uw inbouwschakelaars en -dimmers op een mooie manier weg te werken. In ons assortiment vindt u onder andere afdekramen voor enkele en dubbele schakelaars, in kleuren als wit, crème en zwart.

Afdekramen

Bestel voordelig afdekramen online

Wanneer u schakelmateriaal aanschaft om uw lampen te kunnen bedienen en te dimmen, is het doorgaans ook nodig om afdekramen te kopen. Afdekramen zijn geraamtes die over en om een schakelaar of dimknop geplaatst kunnen worden, en op die manier het binnenwerk beschermen tegen invloeden van buitenaf, en ervoor zorgen dat de knoppen er mooi afgewerkt uitzien.

 

Ons assortiment afdekramen bestaat uit de populairste series van Gira en Jung, alsook een aantal Tradim afdekramen die ontworpen zijn om naadloos op de Tradim dimmers aangebracht te worden.

Gira afdekramen

Gira E2

Het Gira E2 afdekmateriaal heeft een opvallend geometrisch design met strakke lijnen en scherpe randen, waardoor het vooral goed bij een modern of industrieel interieur past. De afdekramen van deze serie zijn in een groot aantal wit, grijs en zwarttinten verkrijgbaar. Een enkel Gira E2 afdekraam heeft een grootte van 80,8 x 80,8 mm. Overigens zijn Gira E2 afdekramen te gebruiken in combinatie met basiselementen uit het 55 systeem.

Gira 55

Gira 55 is het meest gebruikte systeem van Gira en is ook bekend als Standaard 55 en Systeem 55. Gira 55 is volledig modulair wat inhoudt dat u de afdekramen en de knoppen en schakelaars uit deze serie zonder problemen kunt uitwisselen. Qua design is Gira 55 redelijk subtiel, waardoor het in een groot aantal interieurs past. Een enkel Gira 55 afdekraam heeft een grootte van 80,7 x 80,7 mm.

Jung afdekramen

Jung AS

De Jung AS serie is de standaard serie aan afdekmateriaal van Jung, met een klassiek design dat zich kenmerkt door een brede raamrand. Deze serie is beschikbaar in een alpine wit (RAL9010) en crème (RAL1013) kleur, en in 1- tot 5-voudige varianten. Een enkel Jung AS afdekraam heeft een grootte van 80,5 x 80,5 mm en een diepte van 10 mm.

Jung LS

Jung LS is een afdekmateriaal-serie van Jung dat voorzien is van een strak, modern design met zeer nauwe raamranden, waardoor vooral het basiselement (de schakelaar of dimknop) goed opvalt. Het is in die zin de Jung variant van de Gira E2 serie. Een enkel Jung LS afdekraam heeft een grootte van 81 x 81 mm en een diepte van 11 mm.

Tradim afdekramen

De afdekramen van Tradim zijn eigenlijk afdekplaten. Ze bestaan namelijk uit een raam met daarin een plaat en een dimmerknop. Deze afdekplaten zijn er in enkele en duo (met twee knoppen) varianten, voor enkel en duo dimmers. Daarnaast variëren de afdekramen in kleur; ze zijn beschikbaar in crème en wit.

Veelgestelde vragen

Wat is een afdekraam?

Een afdekraam is een kunststof geraamte dat om een schakelaar of dimmerknop geplaatst wordt om deze netjes en veilig af te werken. Zo zorgt u er niet alleen voor dat uw elektrische aansluitingen en schakelaars er mooi uitzien, maar voorkomt u ook dat er stof, voorwerpen en huisdieren en kleine kinderen bij de elektrische componenten van een schakelaar kunnen komen.

Wat is het Gira 55 systeem?

Gira 55, ook wel Gira Standaard 55, is de meest gebruikte combinatie van vorm en afmetingen van de Gira afdekramen. Het is een volledig modulair systeem, waarvan zowel het raam als de schakelaar en knoppen kunnen worden uitgewisseld, zodat u eenvoudig een combinatie kan creëren die volledig aan uw smaak en wensen is aangepast. Bij 123led.nl vindt u een uitgebreid assortiment van Gira Standard 55 afdekmateriaal.

Wat is een blindplaat?

Een blindplaat wordt gebruikt om een ongebruikt (leeg) afdekraam netjes op te vullen. Het vervangt op die plek dus een lichtschakelaar of dimmerknop. Al onze afdekramen kunnen worden afgedekt met geschikte blindplaten.
 

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina, of wilt u wellicht meer weten over ons assortiment afdekramen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.