123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Schakelmateriaal

Schakelmateriaal kopen?

Bestel online voor een voordelige prijs uw schakelmateriaal. In ons assortiment vindt u afdekramen,  lichtschakelaars en wandcontactdozen van merken als Gira, Jung, Tradim en ABB. Zo voorziet u uw led verlichting van de juiste schakelaars en bijbehorende afwerking.

Bestel schakelmateriaal online

De lampen die u aanschaft moeten uiteraard bediend kunnen worden. Dat is waar schakelmateriaal van pas komt. Onder schakelmateriaal vallen de verschillende lichtschakelaars die het in- en uitschakelen van uw lampen mogelijk maken, de afdekramen om deze schakelaars mooi weg te werken, en de wandcontactdozen om stroompunten af te dekken en aansluitbaar te maken.

 

Op deze pagina leggen wij uit wat u in ons assortiment kunt vinden en waar u dit voor gebruikt. Ook geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Verschillende soorten schakelmateriaal

Afdekramen

Afdekramen zijn de frames die u om een installatieschakelaar, lichtschakelaar of dimmer heen bouwt om deze goed vast te zetten en op zo een manier af te dekken dat de schakelaar of dimmer goed bij uw interieur past. Afdekramen zijn dan ook vaak in meerdere kleuren te bestellen, waarvan wit (RAL 9010) en crème (RAL 9001) doorgaans het meest worden gebruikt.

 

In ons assortiment vindt u afdekramen van grote merken als Gira, Jung en Tradim. Kijk voordat u een afdekraam koopt altijd goed of dit het juiste type afdekraam is voor uw schakelaar of dimmer; afdekramen zijn niet altijd universeel te gebruiken.

Lichtschakelaars

Lichtschakelaars stellen u in staat om uw lampen op verschillende manieren te bedienen; door middel van een standaard wipschakelaar die op de traditionele manier werkt, of een pulsschakelaar die alleen contact maakt wanneer de pulsdrukker ook daadwerkelijk wordt ingedrukt. De wipschakelaars zijn overigens beschikbaar in enkele en dubbele varianten; de laatste twee lichtbronnen (of lichtgroepen) afzonderlijk aan te sturen.

Wandcontactdozen

De wandcontactdozen zijn de vaste stroompunten in uw woning, of eigenlijk de bedekking daarvan. De wandcontactdoos wordt aangesloten op de stroomaderen, zodat u op een veilige manier uw elektrische apparaten met stekkers van stroom kunt voorzien.

Veelgestelde vragen

Wat is een wipschakelaar?

Een wipschakelaar is een traditionele soort schakelaar. Deze bestaat uit een schakelknop die wanneer deze wordt ingedrukt één kant op blijft staan. Denk aan de standaard soort schakelaar die men bij verlichting gewend is; wanneer de schakelaar een kant op staat, staat de verlichting aan, wanneer de schakelaar de andere kant op staat, staat de verlichting uit.

Wat is een pulsschakelaar?

Een pulsschakelaar is een type schakelaar dat in plaats van een wip doorgaans één drukknop in het midden gebruikt. Deze knop veert na het contact direct weer terug in zijn oorspronkelijke stand. De knop schakelt dus alleen in wanneer u deze werkelijk indrukt. Dit is het type schakelaar dat bijvoorbeeld voor een deurbel wordt gebruikt, maar welke ook kan worden gebruikt voor het bedienen van dimmers.
 

Heeft u vragen over ons assortiment schakelmateriaal, of wilt u meer over schakelmateriaal weten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten