123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Lichtschakelaars

Lichtschakelaars kopen?

Koop voordelig en snel lichtschakelaars online en bedien uw lampen zoals u wilt. In ons assortiment vindt u in- en opbouwschakelaars van verschillende types, zoals wip- en pulsschakelaars, van merken als Busch-Jaeger, Gira en Jung. Als u vandaag nog bestelt, ontvangt u morgen al uw lichtschakelaar.

1 - 0 van 0

Lichtschakelaars

Bestel voordelig lichtschakelaars online

Heeft u lampen aangeschaft, maar zijn uw huidige schakelaars niet afdoende om deze te bedienen? Of bent u wellicht net verhuisd en moet u nieuwe lichtschakelaars hebben? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Hier vindt u een groot assortiment lichtschakelaars, van diverse merken en voor diverse bedieningsmethodes. Daarnaast leggen wij u hieronder uit welke afwegingen u kunt maken, en beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen.

Schakelmethode: een puls- of wipschakelaar?

Wanneer u een lichtschakelaar wilt aanschaffen dient u zich van te voren af te vragen of u de schakelaar gaat gebruiken voor het in-/uitschakelen van een lamp, of voor het dimmen van een lamp. Schakelen kan namelijk op twee manieren: u kunt gebruikmaken van een pulsschakelaar, of van een wipschakelaar.

 

Een wipschakelaar is de standaard schakelmethode, waarbij een knop op een bepaalde stand wordt gezet en op deze stand blijft staan tot de knop weer terug wordt geduwd. Denk aan de standaard schakelknop waarbij het licht in één stand altijd aan staat, en in de andere stand altijd uit.

 

Een pulsschakelaar daarentegen gebruikt een verende knop, die doorgaans in het midden van de schakelaar is gepositioneerd. Deze knop blijft niet ingedrukt, maar veert direct terug wanneer u knop loslaat. Wanneer dat gebeurt wordt de verbinding met het gekoppelde apparaat verbroken. Dit is het soort knop dat typisch is voor een deurbel, maar welke ook gebruikt kan worden voor het bedienen van een dimmer.

Slimme schakelaars

Maakt u gebruik van slimme lampen? Dan is het ook mogelijk om een slimme schakelaar te gebruiken. Deze schakelaars nemen de rol over van normale schakelaars en zijn, net als normale schakelaars, beschikbaar in inbouw en opbouw varianten. Een slimme schakelaar zorgt ervoor dat een slim apparaat (in veel gevallen een slimme lamp) draadloos bediend kan worden. Ook kan een slimme schakelaar in sommige gevallen als een soort afstandsbediening worden meegedragen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een slimme schakelaar? Bekijk dan ons assortiment slimme schakelaars.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een enkelpolige en dubbelpolige schakelaar?

Een enkelpolige schakelaar wordt aangesloten met een fasedraad en een schakeldraad, een dubbelpolige schakelaar daarnaast ook met een nuldraad. Dit zorgt ervoor dat wanneer een enkelpolige schakelaar wordt uitgeschakeld, er spanning op het circuit blijft, bij een dubbelpolige schakelaar niet. Dit maakt een enkelpolige schakelaar geschikt voor droge, en een dubbelpolige schakelaar geschikt voor vochtige ruimtes.

Wat is het verschil tussen een serieschakelaar en een wisselschakelaar?

Een serieschakelaar bevat twee schakelknoppen, welke u kunt gebruiken om twee lichtgroepen afzonderlijk van elkaar te bedienen. Zo kunt u met één schakelaar bijvoorbeeld de lampen in de woonkamer én die in de keuken bedienen. Een wisselschakelaar daarentegen, ook wel hotelschakelaar genoemd, worden in meervoud gebruikt om vanaf diverse plekken één groep te kunnen bedienen.
 

Mocht u nog vragen hebben over de informatie op deze pagina, of wellicht over ons assortiment lichtschakelaars, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.