123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

G4 led capsules

G4 led capsules kopen?

Bestel voor een voordelige prijs G4 led capsules. Deze kleine lampjes met een G4 fitting zijn de energiezuinige vervangers van de kleine G4 halogeenlampjes, en passen doorgaans in kleine decoratieve armaturen, zoals kroonluchters. Bij ons koopt u G4 led capsules van onder andere Philips en ons 123led-huismerk.

1 - 0 van 0

Bestel G4 led capsules online

Wanneer u op zoek bent naar een energiezuinige vervanger voor uw kleine halogeenlampjes zijn G4 led lampjes de ideale oplossing. Deze zogenoemde capsulelampjes creëren namelijk met een stuk minder energie dezelfde hoeveelheid licht, waardoor u onder aan de streep minder kosten aan de G4 lampjes kwijt bent. Maar wat zijn G4 led capsules precies?

 

Een G4 led capsule is een kleine lamp die werkt met led-technieken, die voorzien is van een steekfitting. Deze steekfitting bestaat uit twee pinnen die 4 mm uit elkaar staan. Vandaar de naam G4. De lampjes verspreiden witlicht en diverse kleurtemperaturen. Zo zijn er lampjes die bijvoorbeeld warm wit verspreiden, maar ook lampjes die helder wit licht verspreiden. In ons assortiment vind u dimbare en niet-dimbare led capsules.

 

G4 led capsules werken net als de halogeen capsules op 12 V. Dit betekent wel dat er een geschikte led driver (ook wel transformator of trafo) nodig is, om de spanning van de netstroom aansluiting om te zetten in een geschikte spanning voor de capsule.

Verschil tussen G4 halogeen en G4 led capsules

Naast de eerdergenoemde energiezuinigheid zijn er een paar andere verschillen (en overeenkomsten). Zo is de aansluiting (de fitting) exact hetzelfde, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het prikken van een G4 led capsule in een fitting. Het kan echter wel zijn dat de afmetingen van het lampje zelf iets verschillen met de afmetingen van het halogeenlampje; G4 led capsules zijn doorgaans iets breder en langer. Het is dan ook handig om even te kijken of het lampje in de armatuur zou passen voordat u tot een aankoop overgaat.

De G4 fitting uitgelegd

Zoals we al hebben aangehaald betreft een G4 fitting een steekfitting (of eigenlijk pinfitting) met twee pinnen die 4 mm uit elkaar staan. Vandaar de letter-/cijfercombinatie, G4. Een steekfitting betekent dat u de lamp aansluit door deze in de aansluiting van de armatuur te prikken of steken. U hoeft dus geen draaiende of schroevende beweging te maken; zo kunt u zelfs iets forceren. Dat maakt dit soort lampjes dan ook eenvoudig om aan te sluiten en weer te verwijderen.

 

Let altijd goed op of u wel een armatuur heeft dat een G4 capsule bevat of daar geschikt voor is. Het is namelijk zo dat een G4 lampje op een ander lampje kan lijken. Zo lijkt de capsule zelf sterk op een G9 led capsule (hier is de fitting anders) en lijkt de fitting juist weer op die van een GU4 led spot, terwijl dit een heel ander type lamp is. Vandaar dat wij hieronder een overzicht hebben van schematische weergaves van zowel de G4 led capsule als andere soorten spots en capsules die hier sterk op lijken.

 
G4 fitting en andere fittingen
G4 G9 GY6.35 GU4

Wilt u meer weten over de diverse fittingen van de lampen die u in ons assortiment kunt aantreffen? Bekijk dan ons volledig fittingen overzicht.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen G4 en GU4?

Een G4 lamp is een kleine led capsule, GU4 betreft een led spot. De enige overeenkomst tussen deze twee soorten lampen is de afstand tussen de pinnen van de aansluiting, die in beide gevallen 4 mm is. De lampen zijn dus niet uitwisselbaar of voor dezelfde armatuur te gebruiken.

Kan ik G4 halogeen vervangen met een G4 led capsule?

Ja dit kan en raden wij ook aan. Een G4 led capsule is namelijk een stuk energie-efficiënter, waardoor u op den duur minder geld kwijt bent aan deze lamp. Ook werken zowel de halogeen als de led uitvoering op 12 V spanning, waardoor de lampen eenvoudig te verwisselen zijn.

Op hoeveel volt werkt een G4 capsule?

Op 12 V. Dit is een andere spanning of voltage dan uit het stopcontact komt. Dit betekent dat er een led driver (of transformator/trafo) aan te pas moet komen om de spanning die uit het stopcontact komt om te zetten naar een spanning die geschikt is voor de led capsule.
 

Heeft u vragen over ons assortiment G4 led capsules? Of wilt u misschien meer weten over de andere led capsules en led spots in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.