123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

G9 led capsules

G9 led capsules kopen?

Bestel voordelig G9 led capsules. Deze energiezuinige led lampjes hebben een klein formaat waardoor ze geschikt zijn voor kleinere armaturen. Deze capsules worden ook wel steeklampjes genoemd, en zijn beschikbaar in veel variaties qua merk, wattage, lichtopbrengst, dimbaarheid en de lichtkleur van het licht dat ze verspreiden.

1 - 0 van 0

Bestel G9 led spots voordelig

G9 led spots zijn ideale vervangers voor ouderwetse G9 capsules. De fitting is namelijk identiek en heeft vergelijkbare afmetingen. Ze zijn beschikbaar met matte of heldere afwerking. Lees hieronder meer over G9 led spots of kies hierboven direct voor het artikel waar u naar op zoek bent.

Wat is een G9 led spot?

Dit is een led spot met twee steekvoet pinnen, hierdoor wordt de lamp ook wel een steekfitting genoemd. Deze twee pinnen staan 9 mm uit elkaar, vandaar de aanduiding G9. De pinnen kunnen recht zijn of een spleetje in het midden hebben. Dit soort fittingen worden ook wel Bi-Pin of Mini-Bipin voet genoemd. De led spots hebben vaak een kogelvorm of kaarsvorm.

 

De G9-fitting wordt gebruikt voor 230 volt led lampen. Hierdoor zijn led spots met een G9-fitting zeer geschikt voor in kleine binnen- en buitenarmaturen. Deze led spots kunnen diverse wattages hebben, vaak tussen de 1 en 5 Watt.

G9 led spot vergeleken met andere led spots

Er zijn diverse led spots en capsules die in sommige gevallen veel op elkaar lijken. Een G9 spot heeft wel een paar onderscheidende kenmerken. Allereerst hebben G9 led spots twee pinnen die 9 mm uit elkaar staan. Deze pinnen kunnen rechte steekpinnen zijn of hebben een klein spleetje. Daarnaast zijn de G9 led spots geschikt voor 230 volt led lampen met verschillende wattages.

 

Het is begrijpelijk dat het verschil tussen verschillende led spots toch lastig te zien is. In onderstaand overzicht ziet u een vergelijking van diverse led spots met fittingen die hier sterk op lijken.
 

G9-fitting en andere fittingen
G9 G4 GY6.35 GU4

Wilt u meer weten over de verschillende fittingen die de lampen in ons assortiment kunnen hebben? Bekijk dan onze volledige uitleg over lampfittingen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is G9?

G9 is een type steekfitting voor (led)spots. De naam van de fitting komt door de twee pinnen die 9 mm uit elkaar staan. Deze steekfittingen kunnen recht zijn of een spleetje in het midden hebben. Dankzij het kleine formaat zijn de lampjes ideaal in kleine binnen- en buiten armaturen. Op zoek naar een G9-fitting? Deze vindt u voordelig op 123led.nl.

Wat is het verschil tussen G4 en G9?

Het verschil zijn de pinnetjes van de fitting en de spanning waarop de lichtjes werken. Bij een G9-fitting staan de pinnen 9 mm uit elkaar. G9 pinnetjes zijn breder en zijn platte dichte pinnen of hebben een kleine opening in het midden. Bij een G4 lamp staan de pinnen 4 mm uit elkaar. G4 pinnen hebben alleen twee dunne pinnetjes. Daarnaast werken G4 lampen op 12V en G9 lampen op 230V.

Hoeveel Watt is G9?

Led spots met een G9-fitting kunnen verschillende wattages hebben. Led spots met een G9-fitting hebben vaak een vermogen tussen de 1 en 5 Watt.
 

Wilt u meer weten over onze G9 led spots, of heeft u vragen over andere producten uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.