123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

G9 led capsules

G9 led capsules kopen?

Bestel voordelig G9 led capsules. Deze energiezuinige led lampjes hebben een klein formaat waardoor ze geschikt zijn voor kleinere armaturen. Deze capsules worden ook wel steeklampjes genoemd, en zijn beschikbaar in veel variaties qua merk, wattage, lichtopbrengst, dimbaarheid en de lichtkleur van het licht dat ze verspreiden.

Bestel G9 led capsules online

Zo energiezuinig mogelijk uw woonruimte verlichting doet u met G9 led capsules. Deze led varianten van de ouderwetse G9 halogeenlampjes hebben niet veel vermogen (ook wel wattage) nodig om toch veel licht te verspreiden, en passen dankzij hun geringe formaat in kleinere armaturen en lamphouders. Denk bijvoorbeeld een kroonluchters. Let wel op dat het formaat van de led variant wat kan afwijken van de halogeen variant; de fitting is echter identiek.

 

In ons assortiment vindt u twee soorten G9 led capsules; de gewone niet dimbare variant, en de dimbare G9 led capsules. Hieronder lichten wij kort de beide varianten toe.

  • G9 led capsules: Hier vindt u onze standaard G9 led capsules. Deze zijn niet dimbaar. Hier vindt u onder andere G9 led capsules van Philips en van ons 123led-huismerk, variërend in de hoeveelheid licht die ze verspreiden, welke lichtkleur dat licht heeft, en hoeveel vermogen (wattage) ze verbruiken.
  • Dimbare G9 led capsules: Deze led capsules kunnen worden gedimd. Dit houdt in dat de lichtsterkte kan worden aangepast. Dat is niet alleen goed voor de energierekening (gedimde lampen hebben minder wattage nodig) maar kan ook wat toevoegen aan de sfeer. Gedimde lampen creëren vaak een wat intiemere setting.

De G9 led capsule uitgelegd

Wat maakt een G9 led capsule een G9 led capsule? Ten eerste beschikt deze led capsule over een steekfitting. Dit is een type fitting dat letterlijk in de armatuur wordt gestoken of geprikt om de lamp aan te sluiten. Dit is dus geen schroeffitting die moet worden gedraaid, of een bajonetfitting die eerst moet worden geprikt en dan moeten worden gedraaid. Dat maakt dit type led capsule ook heel makkelijk te vervangen.

 

Ten tweede is de grootte van deze fitting van belang. Het cijfer in de benaming G9 staat namelijk voor de hartafstand tussen de twee pinnen. Deze bedraagt bij een G9 led capsule 9 mm. Dat maakt deze lamp bijvoorbeeld een stuk groter dan een G4 led capsule, waarbij de pinafstand 4 mm bedraagt.

 

Overigens zijn de pinnen bij een G9 fitting herkenbaar aan het feit dat dit kleine boogjes zijn in plaats van rechte pinnen. Zo is de G9 te onderscheiden van bijvoorbeeld een GU5.3 of G4 fitting. Om het makkelijker te maken om het verschil te zien tussen verschillende fittingen vindt u hieronder een kleine vergelijking tussen verschillende sterk op elkaar lijkende spots en capsules.

 
G9 fitting en andere fittingen
G9 G4 GY6.35 GU4

Wilt u meer weten over verschillende fittingen? Bekijk dan onze volledige uitleg over lampen en hun fittingen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een G4 en een G9 led capsule?

Er zijn drie verschillen tussen een G4 en een G9 led capsule. Een G9 led capsule is groter, heeft een grotere afstand tussen de pinnen van de steekfitting, en werkt op 230 V. Een G4 led capsule is relatief klein, heeft een pinafstand van 4 mm, en werkt op 12 V, waardoor er een led driver nodig is om deze aan te sluiten.

Werkt een G9 led capsule op 12 V of 230 V?

Een G9 led capsule werkt altijd op 230 volt. Dit betekent dat een G9 led capsule rechtstreeks op de netstroom verbinding kan worden aangesloten, zonder dat hier een driver of transformator (trafo) voor nodig is.

Kan ik een G9 led capsule dimmen?

Niet alle G9 led capsules zijn dimbaar. Deze bestaan wel. Zo vindt u in ons assortiment ook diverse dimbare led capsules. Kijk bij de aanschaf van een G9 led capsule altijd eerst goed of deze wel of niet dimbaar is. Uiteraard heeft u voor het dimmen van een dimbare G9 led capsule ook een geschikte led dimmer nodig.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over de G9 led capsules? Of heeft u misschien vragen over andere spots of led capsules in ons assortiment? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten