123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Dimbare G9 led capsules

Dimbare G9 led capsules bestellen?

Koop voordelige dimbare G9 led capsules. Deze kleine led lampjes zijn zeer energiezuinig, passen in kleine armaturen, en kunnen in combinatie met een geschikte led dimmer gebruikt worden. Filter op merk, vervangen wattage, lichtopbrengst, kleurtemperatuur of lichtkleur om de juiste capsule te vinden.


1 - 10 van 10

Voordelige dimbare G9 led capsules kopen

Op deze pagina vindt u al onze dimbare G9 led capsules. Meer weten over dimbare G9 led capsules? Hieronder leest u meer over de capsules, en over de verschillende beschikbare soorten.

 

Wat is een dimbare G9 led capsule?

Een dimbare G9 led capsule is een klein formaat led lamp. De fitting bestaat uit twee pinnen, waarbij de afstand van de ene naar de andere pin slechts 9 mm is. Hierdoor passen deze capsules in kleine armaturen en houders. Dit type verlichting wordt dan ook vaak in kleine ruimtes en decoratieve lampen toegepast. De G9 led capsules op deze pagina hebben een aanpasbare lichtsterkte. Door de led capsules te gebruiken in combinatie met een dimmer kunt u zelf kiezen hoe fel u het licht wilt laten schijnen.

 

Wilt u meer weten over verschillende fittingen? Bekijk dan onze volledige uitleg over lampen en hun fittingen.

Soorten dimbare G9 led capsules

Wij bieden verschillende soorten dimbare G9 led capsules aan. Deze capsules kunnen onder andere verschillen op het gebied van energiegebruik, kleurtemperatuur en lichtopbrengst. Maar het grootste verschil zit hem in de afwerking (ook wel coating): helder of mat.

  • Helder: een heldere afwerking wil eigenlijk zeggen dat er geen coating op het lampglas zit. Met een heldere afwerking kunnen de led-diodes in de capsule goed gezien worden en is er geen laagje dat de intensiteit van het licht doet afnemen. Dat betekent dat het licht uit een heldere G9 led capsule wat feller is, maar bijvoorbeeld ook wat minder prettig voor de ogen. Daarom worden capsules met een heldere afwerking eerder in gesloten armaturen en behuizingen gebruikt.
  • Mat: de matte variant van de dimbare G9 led capsules is voorzien van een dun laagje coating. Deze coating zorgt ervoor dat de felheid van het licht wat wordt afgezwakt, waardoor het licht minder intens voor de ogen is. Dat is dan ook de reden waarom led capsules met een matte coating vaak in open armaturen worden gebruikt, zodat het licht niet te aanwezig is.

Verschil tussen dimbare halogeen en led G9 capsules

Beide soorten zijn dimbaar. Maar de led variant, die u bij ons vindt, is energiezuiniger en heeft een langere levensduur. Dit komt omdat de werking van led geheel elektronisch is; er wordt geen hitte in energie omgezet. Daarentegen combineert een halogeen capsule een ouderwets gloeidraadje (zoals in een gloeilamp) met een gas (het halogeen) dat ervoor zorgt dat het gloeidraadje minder snel opbrandt.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Is G9 led dimbaar?

Sommige G9 led capsules zijn dimbaar. Deze vindt u onder andere op 123led.nl. Om te weten of een led capsule dimbaar is, kunt u dit teruglezen in de titel of in de specificaties van het product.

Waar staat G voor bij led capsules?

De G in de naam van bijvoorbeeld G9 led capsules staat voor glas. De oorspronkelijke led lampjes hadden namelijk een glazen lamp. Inmiddels is dat bijna allemaal vervangen voor kunststof.

Wat is een G9 fitting?

Een G9 fitting is een kleine fitting waarvan de afstand tussen de twee pinnen 9 mm is. Dit maakt de fitting geschikt voor kleine armaturen. Deze pinnen hebben een lus.

Hoe vervang ik een G9 led capsule?

Haal simpelweg de oude G9 lamp uit de armatuur en plaats de nieuwe G9 led capsule ervoor terug. Dit doet u door de onderkant met lus in de lampfitting te duwen.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over de G9 led capsules? Of heeft u misschien vragen over andere spots of led capsules in ons assortiment? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.