123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Alle dimbare ledspots

Voordelig dimbare led spots bestellen

Op deze pagina vindt u ons brede assortiment aan dimbare led spots met armatuur. U heeft keuze uit verschillende merken die led spots aanbieden in verschillende vormen, maten, kleuren en kleurtemperaturen. Maak gebruik van de filters om eenvoudig uw ideale dimbare led spot te vinden. Als u vandaag nog besteld, dan ontvangt u de led spots morgen al in huis.


1 - 24 van 67

Dimbare led spots goedkoop kopen

Verlicht uw huis op een efficiënte en strakke manier met behulp van dimbare led spots met armatuur. Zo profiteert u altijd van de ideale hoeveelheid aan licht in huis. Lees hieronder meer over dimbare led spots of bestel hierboven direct de spot die u zoekt.

Het vinden van de ideale dimbare led spot

Om uw ideale dimbare led spot te kunnen vinden, kunt u gebruik maken van de filters op deze pagina. De filters bestaan uit punten waar u rekening mee kunt houden én die belangrijk kunnen zijn bij het overwegen en kopen van een dimbare led spot. De volgende punten kunnen belangrijk zijn bij het kopen van de spotjes:

  • Merk: het kan zijn dat u al een voorkeur heeft voor een merk voor uw led spots. Door dit filter te gebruiken, wordt uw zoektocht al een stuk nauwkeuriger, omdat u alleen led spots van dit merk te zien krijgt.
  • Kleurtemperatuur: als u al direct weet welke kleurtemperatuur of lichtkleur u wilt dat de spotjes verspreiden, dan kunt u gebruik maken van dit filter. Hier kunt u kiezen uit extra warm wit (2000K) tot koud wit (6500K). Met sommige led spots kunt u zelfs kiezen uit meerdere kleurtemperaturen.
  • Lichtopbrengst: u kunt bij ons ook filteren op lichtopbrengst. Ideaal als u weet hoeveel licht u verspreid wilt hebben door de kamer. Indien u niet weet hoeveel lumen u nodig heeft om de kamer goed te verlichten, kunt u gebruik maken van onze informatiepagina over lichtopbrengst.
  • Vorm: met led spots heeft u vaak keuze uit rond of vierkant.
  • CRI: in sommige gevallen kan de CRI-waarde zeer belangrijk zijn voor het kopen van een dimbare led spot. De kleurweergave-index heeft alles te maken met in hoeverre de kleuren er in het licht natuurlijk en correct uit zien. Bekijk onze blog over CRI om hierover meer te weten te komen.
  • Lichthoek: met de lichthoek kunt u bepalen hoeveel graden het licht schijnt. Zo kiest u een kleine lichthoek voor als u de led spot wilt gebruiken voor het uitlichten van objecten of een brede lichthoek voor algemene verlichting.
  • Beschermingsniveau: het beschermingsniveau komt van pas als u de dimbare led spot buiten of in vochtige ruimtes wilt gebruiken. Lees hier meer over hoe het beschermingsniveau werkt.
  • Inbouwdiepte: dit is de afstand tussen het plafondoppervlak en de achterkant van de inbouwspot. U kunt met dit filter op zoek naar de afstand die het beste uitkomt voor uw situatie.
  • Zaagmaat: als u al gaten in het plafond heeft zitten van voorgaande (led) spots, dan kunt u ook uw nieuwe led spot uitzoeken op de huidige zaagmaat.

Door rekening te houden met deze factoren, kiest u altijd de beste dimbare led spots.

Het installeren van dimbare led spots

Het gebruiken van dimbare led spots met armatuur is zeer eenvoudig. U hoeft simpelweg de led spot te plaatsen, aan te sluiten en u kunt deze gebruiken. Het plaatsen en aansluiten van een led dimmer doet u als volgt:

  1. Schakel de stroom uit en verwijder de bestaande lamp indien deze aanwezig is.
  2. Sluit de bedrading aan en volg hiervoor de stappen in de meegeleverde handleiding van de producent.
  3. Test of de lamp werkt door de stroom weer aan te zetten.
  4. Indien nodig, zaag een gat in het plafond met dezelfde zaagmaat als de nieuwe led spot.
  5. Plaats de dimbare led spot in het plafond.

Let op: voor het gebruiken van een dimbare led spot heeft u een led dimmer nodig.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hebben dimbare led spots een speciale dimmer nodig?

Ja, dimbare led spots hebben een led dimmer nodig om te kunnen werken. Een normale dimmer kan ervoor zorgen dat de lamp gaat flikkeren of niet (traploos) gedimd kan worden. Dit is niet goed voor uw led lampen.

Zijn dimbare led spots energiezuiniger dan normale led spots?

Dimbare led spots kunnen energiezuiniger zijn dan normale led spots. Als u een spotje namelijk dimt met bijvoorbeeld 25%, dan gebruikt de lamp zo’n 25% minder energie. U kunt de lamp dus niet alleen dimmen voor het creëren van een passende sfeer, maar u past deze ook aan hoe energiezuinig u de lamp wilt hebben.

Kan ik dimbare led spots gebruiken in mijn smart home systeem?

Dimbare led spots kunnen alleen in uw smart home systeem worden gebruikt als de spotjes slim zijn of als u gebruik maakt van een slimme dimmer.
 

Heeft u nog vragen over dimbare led spots of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.