123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Alle led spots

Led spots bestellen?

Op deze pagina vindt u onze led spots. Selecteer op fitting of voltage om onze gehele collectie te bekijken. Zo vindt u altijd de juiste lamp. Ook voor E27 led lampen kunt u bij ons terecht.

1 - 0 van 0

Bekijk onze ruime collectie led spots

Op deze pagina vindt u al onze led spots. Filter allereerst op fitting of voltage; u kunt namelijk kiezen voor de meest bekende fittingen, GU10 led spots of GU5.3 led spots, en voor 12V of 230V spots. Zo zorgt u ervoor dat u altijd de geschikte variant in huis haalt.

Het kiezen van de juiste led spot

Er zijn een aantal verschillende manieren om de juiste led spot te vinden in onze webshop. Zo kunt u onder meer filteren op basis van fitting, voltage of meer specifieke kenmerken.

Verschillende soorten fittingen

  • GU10 fitting: deze led spots hebben pinnetjes die op 10 mm afstand van elkaar gemonteerd zijn en zijn voorzien van een steekfitting met een bajonetsluiting. Dit betekent dat u ze heel eenvoudig in de armatuur kunt klikken en kunt vastdraaien. Doordat dit verder de meest bekende led spots zijn, kunt u deze lampjes in veel verschillende armaturen gebruiken. U kunt ze ook gebruiken als vervanging van uw 230V halogeen spots.
  • GU5.3 fitting: deze spots worden ook wel MR16 lampen genoemd worden. Het gaat hierbij om een multifaceted reflector met pinnetjes die 5,3 mm uit elkaar staan en met een maximale lichthoek van 60 graden. Deze led spots zijn dus wat kleiner dan de GU10-variant en werken op 12V.
  • GU4 fitting: deze spotjes zijn vaak erg klein en stralen bijna helemaal rondom. De spots hebben ook een steekfitting en hebben twee pinnen met een afstand van 4 mm. Deze lampjes werken vaak op 12V.
  • G53 fitting: de platte spot heeft twee steekpinnen als fitting. Deze staan 53 mm van elkaar vandaan. De lamp werkt op 12V.
  • GX53 fitting: lampjes met een GX53 fitting hebben een platte schijf-fitting. Tussen de contactdelen zit een afstand van 53mm.

PAR led spots

PAR led spots bieden de voordelen van gericht licht van een led spot, maar dan met een normale, grote fitting. Deze spots hebben dus een E27 fitting. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse formaten.

Kiezen voor led capsules

In ons assortiment vindt u ook een hoop led capsules. Deze zijn een stuk compacter dan led spots. Hierdoor zijn ze ideaal voor in kleine armaturen. Hieronder zetten wij de led capsules in ons assortiment voor u op een rijtje:

  • G4 capsule: deze capsule heeft twee steekfitting-pinnen en de pinnen staan 4 mm uit elkaar. Deze kleine steeklampjes werken op 12V.
  • G9 capsule: de capsules hebben twee steekfittingen. De steekfittingen hebben een klein lusje, waardoor ze vaak ook Bi-pin worden genoemd. De afstand tussen deze lusjes is 9 mm. Ook zijn de capsules te onderscheiden van andere capsules door de unieke kogelvorm of kaarsvorm.
  • GY6.35 capsule: deze capsules hebben twee pinnen die 6,35 mm uit elkaar staan. Deze capsule is een stuk spitser dan andere capsules en is daardoor makkelijk te onderscheiden van andere led capsules.

Het kiezen van een geschikt voltage

Naast de fitting kunt u ook filteren op het voltage. Wij verkopen led spots die op 12V of op 230V werken. Uw keuze kan afhangen van de toepassing, maar ook van de oude lamp die u wilt gaan vervangen. Zo kunt u 230V halogeen spots uiteraard het beste vervangen door 230V led spots. Daarnaast geldt ook dat u voor het gebruik van een 12V led spot een transformator nodig heeft, om te zorgen dat u deze op een veilige wijze kunt aansluiten op het stroomnetwerk.

 

Let op: Als u een 12V halogeenspot gaat vervangen door een 230V led spot moet u niet vergeten om de transformator weer weg te halen. En wilt u uw dimbare halogeenlamp gaan vervangen? Dan dient u ook een speciale led dimmer aan te sluiten. Het combineren van een led lamp met een ongeschikte dimmer kan namelijk voor problemen zorgen. Zo kunnen er dan storingen ontstaan op het wifi-signaal of kan het licht gaan flikkeren.

Het filteren op andere kenmerken

Nadat u uw keuze heeft gemaakt aan de hand van de fitting of het voltage kunt u op iedere pagina ook nog filteren op verschillende andere kenmerken, zoals dimbaarheid, lichtkleur, kleurtemperatuur, aantal lumen en lichthoek. Ook kunt u het juiste vervangende wattage selecteren. Dit is handig omdat het wattage van gloeilampen en led lampen op een andere manier ontstaat. Zo kunt u heel eenvoudig hetzelfde lichteffect creëren als bij uw oude lampen het geval was.

 

De kleurtemperatuur kunt u uitkiezen op basis van de toepassing. Hierbij geldt: hoe warmer de verlichting, hoe sfeervoller men het licht over het algemeen vindt. Koud licht komt dan weer goed van pas in ruimtes waar een energieke sfeer gecreëerd moet worden. Filter op de specifieke kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin, of op helder wit, neutraal wit of warm wit licht. Met de lichthoek kunt u tot slot bepalen hoe gebundeld de lichtstraal moet zijn.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke led spots zijn er?

Er zijn diverse soorten led spots en het verschil zit voornamelijk in de soort fitting. Zo zijn er GU10, GU5.3 en GU4 led spots die verschillen in de afstand tussen de pinnen van de steekfitting. Het getal achter de G geeft de afstand tussen de pinnen aan in mm. Er zijn ook led spots met platte fittingen, zoals de GX53. Op zoek naar een led spot? Deze vindt u voordelig op 123led.nl.

Welke led capsules zijn er?

In ons assortiment vindt u G4, G9 en GY6.35 led capsules. G4 capsules zijn klein en hebben twee pinnen die 4 mm uit elkaar staan. G9 capsules hebben een lusfitting, ook wel Bi-pin genoemd, en zijn verkrijgbaar in kogelvorm of kaarsvorm. GY6.35 capsules zijn spitser dan de andere capsules en hebben een steekfitting met pinnen die 6,35 mm uit elkaar staan.
 

Komt u er niet helemaal uit of wilt u ons advies bij het bestellen van de juiste led spots? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.