123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
bijna 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

GU10 led spots

Bestel led spots met GU10 fitting op 123led.nl

Bent u op zoek naar een led lamp met GU10 fitting? Bekijk dan ons ruime assortiment. Wij verkopen verschillende soorten, die onder andere van elkaar afwijken op het gebied van wattage, dimbaarheid en kleurtemperatuur. Alle led spots bestelt u in onze webshop voor de beste prijs en ontvangt u morgen al in huis.

Wat is een GU10 led spot?

Led spots met een GU10 fitting hebben een afstand van 10 mm tussen de twee pinnen. Dit is de standaardfitting voor led spots, waardoor deze lampen in veel armaturen passen. De GU10 fitting is daarnaast een steekfitting met bajonetsluiting, die u eerst in de armatuur moet klikken en vervolgens moet vastdraaien.

Hoe vervang ik een GU10 halogeenspot?

Led spots zijn geschikte vervangers voor 230V halogeenspots, die sinds 2018 al niet meer verkocht mogen worden. Gelukkig kunt u deze spots een op een vervangen door de variant met led verlichting, mits de lampen natuurlijk een overeenkomende fitting hebben. [1]

 

Nadat u de oude GU10 halogeenspot verwijderd heeft, hoeft u alleen maar de nieuwe GU10 led spot in de fitting te klikken en een kwartslag te draaien, zodat de spot vastklikt. Zeer eenvoudige installatie dus. Doordat de meeste led spots bovendien direct op de 230V aan te sluiten zijn is het gebruik van een trafo (transformator) niet nodig. Zit er op dit moment een 12V halogeenspot in de armatuur die u gaat vervangen door een 230V led spot? Dan dient u wel de trafo te verwijderen. Veel 12V halogeenspots kunt u vaak ook vervangen door GU5.3 led spots, alleen dan moet uw armatuur hiervoor wel de juiste fitting hebben.

 

Waar u ook op moet letten bij het vervangen van halogeenspots is de dimmer. Halogeendimmers kunnen namelijk niet gebruikt worden in combinatie met led spots, omdat dit kan zorgen van storingen, bijvoorbeeld van de internetverbinding of de televisie. Ook kan de led lamp zelf gaan flikkeren. Schaf daarom altijd een speciale led dimmer aan.

Soorten GU10 led spots

Ons ruime assortiment bestaat uit diverse GU10 led spots die van elkaar verschillen op de volgende gebieden:

  • Dimbaarheid: Wij verkopen dimbare en niet-dimbare GU10 led lampen. Daarnaast verkopen wij ook dimbare lampen met speciale dimtechnieken. Philips WarmGlow-lampen krijgen een warmere kleurtemperatuur als ze gedimd worden en Philips SceneSwitch-lampen kunnen gedimd worden zonder dimmer.
  • Kleur verlichting: Kies voor de beste kleurtemperatuur bij iedere situatie. Wij verkopen led spots in meerdere kleurtemperaturen, zoals warm wit (3000K) en koud wit (4000K). Daarnaast bestelt u op 123led.nl ook gekleurde led spots, die verlichting verspreiden in een rode, blauwe, groene of gele kleur.
  • Doorsnede spot: GU10 led spots zijn beschikbaar in de standaard MR16-versie (met een doorsnede van 50 mm), maar ook in een MR11-versie (met een doorsnede van 35 mm). Ook bestelt u bij ons ES111 led spots, die een breedte hebben van meer dan 100 mm. Let op: De afstand tussen de pinnen is dus hetzelfde (10 mm). De breedte van de spot is wel verschillend.  

Andere led spots kopen?

Naast de standaard GU10 spots koopt u in onze webshop ook diverse andere spots. Zo hebben wij bijvoorbeeld een ruim aanbod aan inbouwspots. Dit zijn spots die zijn in te bouwen in het plafond of de wand en die worden geleverd inclusief of exclusief lichtbron. Wij verkopen ronde inbouwspots en vierkante inbouwspots. Ook bestelt u bij ons speciale spots voor diverse ruimtes, zoals badkamer spotjes, die bestand zijn tegen vocht.

 

Bron:

[1] European Commission: Phase-out of inefficient lamps postponed to 1 September 2018
 

Wilt u graag geholpen geworden bij het kiezen van de juiste GU10 led spot? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten