123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led Batten

Goedkoop led batten kopen

Koop een robuuste en energiezuinige led batten; een kunststof armatuur die goed tegen een stootje kan en veel licht verspreidt. Op deze pagina komt u deze robuuste armaturen tegen in uiteenlopende lengtes van 60 tot 120 cm. Bovendien heeft u de keuze uit een led batten die u binnen óf buiten kunt gebruiken. Vandaag besteld, is morgen in huis.

 

1 - 20 van 20

Bestel voordelig led batten

Een led batten komt goed van pas in onder andere ruimtes waar u bijvoorbeeld werkzaamheden uitvoert of in opslagruimtes. Dit zijn namelijk plekken waarin het handig is om een lamp te hebben die tegen een stootje kan. Dat is wanneer een led batten van pas komt.

 

Deze lichtbron bestaat uit een stevig kunststof armatuur met daarin een geïntegreerde led lichtbron. Een batten is niet alleen steviger dan een led buis, maar ook platter, waardoor het minder verticale ruimte inneemt. Dit maakt een batten ideaal voor ruimtes als schuren, garages, werkplaatsen en magazijnen. Daarnaast heeft een led batten een zeer goede lichtopbrengst. Dat maakt dit soort lampen ideaal voor in werkkamers.

Wat is een led batten?

Een led batten is een armatuur dat lijkt op een traditioneel TL armatuur. Het verschil hierbij is alleen dat de armatuur van de batten al is voorzien van verlichting, waardoor u niet met losse TL buizen zit. Daarnaast werkt een led batten op netstroom en is de armatuur minder hoog, waardoor het makkelijk en strak weg te werken is op een plafond.

Waar op letten bij het kopen van led batten

Led batten kunnen op veel manieren van elkaar verschillen. Bij het kiezen van de juiste led batten voor uw ruimte is het daarom van belang om op een aantal specificaties te letten. Er zijn veel specificaties, maar voor de juiste keuze zijn er gelukkig een beperkt aantal echt belangrijk. Deze lichten wij hieronder toe:

 • Lumen per watt: de hoeveelheid lichtopbrengst die per watt wordt geproduceerd. Dit is een handige manier om de energie-efficiëntie van verschillende lampen te vergelijken. Zo weet u zeker dat de led batten die u uitkiest ook op een efficiënte manier licht creëert.
 • Lichtopbrengst: de totale hoeveelheid lichtopbrengst in lumen. Des te meer lumen, des te meer licht, des te minder led batten u per ruimte nodig heeft.
 • Lichtkleur/kleurtemperatuur: lichtkleur is de kleur van het licht omschreven in beeldende termen als ‘helder wit’ of ‘warm wit’. Dit staat in verband met de meer wetenschappelijke term kleurtemperatuur, waarbij de kleur wordt geduid in Kelvin (K).
 • Beschermingsniveau: het beschermingsniveau  geeft aan in welke mate een led batten tegen water kan. Led batten zijn beschikbaar als IP20 en IP65. IP20 is niet waterdicht en daarmee alleen voor gebruik binnenshuis geschikt. IP65 is wel waterdicht en kan dus ook buiten gebruikt worden.

Bekijk dus goed de bovenstaande specificaties om zo de geschikte led batten te vinden voor u en uw ruimte.

Voordelen en nadelen van led batten

Een led batten is een slimme investering om zo een bepaalde ruimte te verlichten. Vervang daarom uw traditionele/ouderwetse verlichting door led batten. Een aantal voordelen bij het gebruiken van dit soort verlichting, zijn:

 • Energiezuinig: omdat led batten gebruik maken van led technologie, verbruiken ze veel minder stroom dan bijvoorbeeld de ouderwetse gloeilampen.
 • Langere levensduur: daarnaast gaan ze veel langer mee dan bijvoorbeeld een traditionele TL buis. De led batten in ons assortiment gaan tot 35.000 branduren mee, waar traditionele TL buizen vaak maar tot 10.000 branduren meegaan. 35.000 branduren staat gelijk aan ongeveer 16 jaar wanneer er uitgegaan wordt van 6 branduren per dag.
 • Minder opvallend: een led batten is een stuk dunner dan een TL armatuur (met buis), waardoor het minder opvalt en dus beter weg te werken is.
 • Koppelbaar: sommige led batten kunnen gekoppeld worden aan een andere led batten. Zo bepaalt u zelf de uiteindelijke lengte van de gekoppelde batten.
 • Makkelijke installatie: een led batten werkt op netstroom. U hoeft het dus alleen aan te sluiten op een stopcontact.
 • Meerdere lengtes: u kunt bij ons een led batten in verschillende lengtes kopen. Zo heeft u de keuze uit bijvoorbeeld een led batten van 150 cm lang, maar ook uit een led batten van 120 cm, 90 of 60 cm.

Met bovenstaande benoemde voordelen wordt het duidelijk dat een led batten een erg goede verlichtingsoptie is. Toch heeft ook een led batten zo zijn nadelen, zoals:

 • De lichtbron zit in de armatuur. Als die kapot gaat moet de hele armatuur vervangen worden.
 • Een led batten is niet dimbaar.

Ondanks deze nadelen, zijn er meer voordelen en dus meer redenen om wél een led batten te kopen. Doe dit vandaag nog en krijg deze morgen al thuisbezorgd.

Toepassingen led batten

Led batten kunnen in veel verschillende ruimtes gebruikt worden. Daarnaast beschikken ze ook over diverse kleurtemperaturen. Zo vindt u bij ons led batten met de volgende kleurtemperaturen: 3000K, 4000K, 6000K en 6500K. Elke kleurtemperatuur komt weer goed tot zijn recht in andere ruimtes. Om u hier een beeld van te geven kunt u onderstaand tabel bekijken voor meer informatie.
 

Kleurtemperatuur Lichtkleur Geschikte ruimtes
3000K Warm wit Keuken, gangkast, kelder, zolder, kledingkast
4000K Helder wit Garage, schuur, kelder, magazijn, zolder, keuken, kantoor
6000K Koud wit Magazijn, garage, boven de werkbank
6500K Koud wit Magazijn, medische ruimtes, boven de werkbank

Led batten installeren

Het installeren van een led batten is vrij eenvoudig. Het gaat als volgt:

 1. Schakel de stroom uit voordat u begint.
 2. Boor daarna 2 gaten in het plafond voor de montagebeugels/-clips.
 3. Schroef vervolgens de clips aan het plafond en klik de armatuur aan de montageclips.
 4. Sluit daarna de 230 V voedingskabel aan op de armatuur en schakel de stroom weer in.

Eenvoudiger dan dit wordt het bijna niet. Mocht u toch ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben, neem dan vooral contact met ons op.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een led batten?

Een led batten is een stevige armatuur die uit kunststof vervaardigd is met daarbinnen een geïntegreerde led lichtbron. In die zin is het een armatuur met led TL buis, maar zijn het in dit geval niet twee losse delen, maar is het één geheel. Daardoor is een led batten vlakker en door deze vorm robuuster.

Hoeveel led batten heb ik nodig voor mijn ruimte?

Dit is afhankelijk van de ruimte en de grootte, maar houd ongeveer 600 tot 800 lumen per m² aan. Led batten worden door de robuustheid vooral gebruikt in praktische ruimtes waar een lichtbron tegen een stootje moet kunnen. Denk aan een schuur, garage, werkplaats of magazijn.

Is voor het aansluiten van een led batten een trafo nodig?

Nee, voor het aansluiten van een led batten is geen transformator (trafo) nodig. Een led batten is voorzien van een ingebouwde trafo, of eigenlijk een led driver, waardoor een led batten direct op de 230 volt netstroom kan worden aangesloten. Daardoor is een led batten makkelijk te installeren.
 

Heeft u vragen over ons assortiment led batten of wilt u meer weten over de andere producten in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.