123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL armatuur met sensor

Led TL armatuur met sensor goedkoop kopen

Koop een led TL armatuur met sensor voor voordelige en energiezuinige verlichting. Op deze pagina kunt u terecht voor een led TL met bewegingssensor of een led TL lamp met lichtsensor. U vindt hier armaturen van onder andere Ledvance en ons 123led huismerk met lengtes vanaf 30 tot 150 cm. Deze armaturen worden geleverd inclusief TL buis. Vandaag besteld is morgen in huis.

 

1 - 7 van 7

Bestel led TL armatuur met sensor

Een led TL armatuur met sensor combineert de energiezuinigheid en lichtopbrengst van een led TL lamp met de mogelijkheden van een licht- en/of bewegingssensor. Zo kunt u eenvoudig en zo efficiënt mogelijk een (bedrijfs)ruimte van licht voorzien, waardoor u op lange termijn geld bespaard. Lees hieronder meer over TL lampen met sensor of bestel hierboven direct het product dat u zoekt.

De juiste led TL armatuur met sensor kiezen

Vanwege het uitgebreide assortiment helpen we u graag om de juiste led TL armatuur met sensor te kiezen. Daarom kunt u op deze pagina gebruikmaken van filters. Dit zijn specificaties die tussen verschillende led TL lampen kunnen verschillen en daardoor kunnen helpen om de gewenste armatuur met sensor te vinden. Zo is het makkelijker voor u om het juiste product te vinden en kopen. Het gaat hierbij om de volgende filters:

 • Merk: van welk merk een led TL armatuur met sensor is, kan verschillen. Zo vindt u bij ons onder andere armaturen van Ledvance en ons 123led huismerk dat kwalitatief gelijkwaardig is én goedkoper is.
 • Lengte: de lengte van de armatuur bepaalt in grote mate of een armatuur past op de plek waar u deze wilt hebben. Het gaat hierbij dus om de lengte van de behuizing; het systeem in grote zin, en niet alleen de lengte van de buis in de armatuur. U vindt hier lengtes van 30 tot 150 cm.
 • Kleurtemperatuur: het is erg belangrijk dat u de juiste kleur verlichting kiest bij de juiste situatie. Dit ligt overigens aan wat het doel is van het verlichten van de ruimte. Gaat u het bijvoorbeeld gebruiken in de keuken en wilt u zowel praktisch als sfeervol licht? Dan kunt u gaan voor een TL armatuur met sensor met instelbaar wit licht. Heeft u de TL lamp nodig om te klussen in een ruimte? Dan raden we koud wit licht aan (6500K).
 • Gebruik en beschermingsniveau: gebruik geeft aan waar een TL armatuur met sensor te gebruiken is. Of dit alleen binnen kan, of ook buiten. Deze specificatie is afhankelijk van de IP-waarde/beschermingsniveau  van het product. Als deze waarde hoog genoeg is, is het mogelijk om een lichtbron buiten te gebruiken.
 • Lichtopbrengst: de lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen (lm) en geeft aan hoeveel licht de led TL armatuur met sensor verspreidt. Hoe hoger deze waarde, des te meer licht er wordt verspreid. Hierdoor heeft u minder led armaturen met sensor nodig om een ruimte van voldoende licht te voorzien, waardoor u geld bespaart.
 • Lumen per watt: het aantal lumen per watt is een manier om de energie-efficiëntie van een lichtbron uit te drukken. Er wordt hier gekeken naar wat de lichtopbrengst per verbruik is. Hierdoor wordt het mogelijk om led TL armaturen met sensor die beschikken over een andere wattage, met elkaar te vergelijken.

Met bovenstaande filters kunt u dus eenvoudig de juiste led TL armatuur met sensor vinden. Als u de geschikte armatuur heeft gevonden, krijgt u het morgen al thuisbezorgd als u het vandaag nog besteld.

Verschillende kleurtemperaturen en geschikte ruimtes

Een lamp beschikt altijd over een bepaalde kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur is eigenlijk de lichtkleur die een lamp verspreidt. Dit kan bijvoorbeeld bijna oranje warm licht zijn of fel koud wit licht, wat bijna blauw lijkt. In onderstaande tabel kunt u de kleurtemperaturen zien, met aanbevolen ruimtes en de lichtkleuren die worden verspreid met een kleurtemperatuur.
 

Kleurtemperatuur Lichtkleur Geschikte ruimtes
1800 - 2200K Flame wit Horeca, slaapkamer
2200 - 2700K Extra warm wit Slaapkamer, tuin, horeca
2700 - 3200K Warm wit Woonkamer, slaapkamer, winkels
3200 - 4500K Helder wit Kantoren, klaslokalen
4500 - 6500K Koud wit Magazijnen, parkeergarages, in de tuin als anti-inbraak verlichting, medische ruimtes zoals laboratoria

Led TL armatuur met sensor: type sensoren

In ons assortiment vindt u led TL armaturen met verschillende sensoren. Om u hier een goed beeld van te geven, hebben we hieronder de type sensoren benoemd en uitgelegd.

Led TL armatuur met bewegingssensor

De meeste TL lampen met sensor in ons assortiment zijn voorzien van een bewegingssensor. Dit betekent dat, wanneer u in de buurt van de armatuur loopt, de sensor uw beweging zal waarnemen. Vervolgens geeft het een seintje aan de TL lamp, zodat deze direct aanspringt. Bij veel van onze TL armaturen met bewegingssensor, is het mogelijk om de sensor gevoeligheid te veranderen. Zo bepaalt u zelf hoe snel u wilt dat de sensor beweging detecteert.

Led TL armatuur met lichtsensor

Daarnaast vindt u bij ons ook led TL armaturen met een (dag)lichtsensor. Deze sensor detecteert de hoeveelheid licht die een ruimte binnenkomt. Wanneer het in een ruimte of buiten te donker wordt, zal deze automatisch aanspringen en een ruimte verlichten.

Led TL armatuur met RF sensor

Verder verkopen wij led TL armaturen met een RF sensor. Een RF sensor maakt gebruik van radiofrequentie signalen. De RF sensor stuurt een radiosignaal uit en wacht dan op het signaal om terug te kaatsen van objecten. Vervolgens meet de sensor hoe lang het duurt voordat het signaal weer terugkomt en hoe het verandert. Zo krijgt het informatie over hoe ver een object weg is, maar ook of het beweegt. Deze sensor werkt zelfs door muren heen.

 

Kortom. Een bewegingssensor zorgt ervoor dat de lamp aangaat bij beweging. Een (dag)licht sensor zorgt ervoor dat de TL buis aangaat wanneer het te donker wordt. Een RF sensor zorgt ervoor dat de led TL armatuur aangaat op basis van de radiosignalen die worden uitgezonden en teruggestuurd, waardoor duidelijk wordt hoe dichtbij een (bewegend) object is/komt.

Voordelen led TL armatuur met sensor

Het gebruiken van TL balken met sensor brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Energiezuinig en duurzaam: naast dat deze armaturen gebruik maken van led verlichting, staan ze nooit onnodig (lang) aan dankzij de sensor(en).
 • Lange levensduur: aangezien de led TL armaturen met sensor zijn voorzien van led lampen, gaan ze langer mee dan traditionele TL armaturen met sensor. Daarnaast wordt de levensduur verlengd dankzij de sensoren, aangezien ze alleen aanstaan wanneer het nodig is.
 • Breed inzetbaar: de TL armaturen met sensor zijn breed inzetbaar. U kunt onze armaturen in verschillende ruimtes gebruiken, zowel binnen als buiten.
 • Hoge lichtopbrengsten: de led TL armaturen met sensor in ons assortiment hebben allemaal hoge lichtopbrengsten (lumen), waardoor u verzekerd bent van voldoende verlichting in een ruimte.

Met deze vele voordelen zijn TL armaturen met sensor een uitstekende keuze om te gebruiken. Wacht daarom niet langer en bestel vandaag nog hierboven uw nieuwe led TL met sensor en krijg deze morgen al thuisbezorgd.

Toepassingen led TL armaturen met sensor

De led TL armaturen met sensor zijn breed inzetbaar. Hierdoor heeft u de keuze uit veel verschillende ruimtes om de armaturen op te hangen, in sommige gevallen zelfs buiten. Om u een idee te geven hebben we een paar van deze toepassingen hier onder elkaar geschreven:

 • Kantoren
 • (Openbare) gangen/hallen
 • Magazijnen
 • Opslagruimtes
 • Kelders
 • Zolders
 • Flatgebouwen
 • Garages
 • Schuren

Naast bovenstaande toepassingen zijn er nog veel meer plekken waar u onze led TL armaturen met sensor kunt gebruiken. Koop daarom bij ons direct een nieuwe led TL met sensor en verlicht uw ruimte op een energiezuinige en duurzame manier.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de sensor van een led TL armatuur?

De sensor van een led TL armatuur kan op 3 dingen reageren: licht, beweging of radiofrequentie (RF), afhankelijk van de armatuur. Bij een lichtsensor wordt de armatuur ingeschakeld wanneer er onvoldoende licht wordt gemeten. Een bewegingssensor zorgt ervoor dat de lichtbron inschakelt wanneer er een beweging wordt geregistreerd. Een RF sensor reageert op radiofrequentie signalen. Dit soort armaturen koopt u met de laagsteprijsgarantie bij 123led.nl.

Heb ik voor een led TL armatuur met sensor een starter nodig?

Nee, dit heeft u niet nodig. Omdat het om een complete armatuur met led TL buis gaat, hoeft u zelf niet met starters aan de slag te gaan. Dit is alleen van belang als u een ouderwetse TL buis in een armatuur vervangt door een led variant.

Kan een led TL lamp in een gewoon armatuur?

Nee, de lamp in een led TL armatuur is altijd een vorm van een led TL buis. De vorm en de aansluiting van deze buis is niet geschikt om gebruikt te worden in een gewoon armatuur voor bijvoorbeeld een led lamp (E14, E27) of led spot (GU10, GU5.3, etc.).

Waar koop ik led TL armaturen met sensor?

Led TL armaturen koopt u voordelig bij 123led.nl. U vindt hier armaturen in verschillende formaten, maar ook met diverse sensoren. Zo kunt u gaan voor een armatuur met een bewegingssensor, of een TL lamp met een dag-/lichtsensor of voor een armatuur met beide sensoren. Vandaag besteld, is morgen in huis.
 

Heeft u vragen over ons assortiment led TL armaturen met sensor? Of wilt u meer weten over andere lampen in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.