123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL armatuur met buis

Led TL armatuur met buis goedkoop kopen

Bestel voordelig een led TL armatuur compleet met buis. Deze armaturen zijn dus al voorzien van een lichtbron, zodat u de armatuur alleen nog hoeft op te hangen en aan te sluiten. Filter op lengte, gebruik (binnen/buiten), lichtopbrengst en het aantal lumen per watt om snel en eenvoudig het juiste product te vinden. Vandaag besteld, is morgen in huis.

 

1 - 19 van 19

Voordelig led TL armatuur met buis kopen

Verlicht verschillende ruimtes thuis of in een professionele omgeving met een led TL buis armatuur compleet mét TL buis. Op deze pagina vindt u dus niet alleen led TL buizen, maar ook meteen een bijpassende armatuur. Lees hieronder meer over armaturen met led TL buis of bestel hierboven direct het artikel dat u nodig heeft.

Soorten armaturen met led TL buis

Bij het aanschaffen van een armatuur met led TL buis zijn er meerdere onderdelen die de armaturen en buizen van elkaar laten verschillen. Led TL buizen verschillen in wattage, kleurtemperatuur, lichtopbrengst, branduren en meer. Daarnaast zijn de armaturen ook anders in onder andere IP-waarde, lichthoek en werktemperatuur. Toch is vaak bij de aankoop van een TL armatuur een van de belangrijkste dingen om op te letten, de afmetingen van de armatuur. In ons assortiment vindt u TL armaturen met de volgende lengtes:

 • Led TL buis 60 cm
 • Led TL buis 120 cm
 • Led TL buis 150 cm

Het voordeel van deze uiteenlopende lengtes is dat de TL lampen in ons assortiment geschikt zijn voor veel verschillende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een gangkast, schuur of op een werkplaats.

Dubbele armaturen

Naast het verschil in lengte, lumen, lichtkleur etc. heeft u bij ons ook keuze uit enkele of dubbele armaturen. Deze dubbele led TL armaturen zijn voorzien van 2 led TL buizen. Hierdoor profiteert u van extra veel lichtopbrengst.

Geschikte ruimtes voor led TL armatuur met buis

U kunt een led TL armatuur met buis in diverse ruimtes gebruiken, zoals:

 • Schuur
 • Kelder
 • Garage
 • Opslagbox
 • Magazijn

Omdat er zoveel plekken zijn waar u een led TL armatuur met buis kunt gebruiken, is dit een zeer geschikte verlichting optie. Bent u meer op zoek naar een armatuur dat tegen een stootje kan? Bekijk dan ons assortiment led batten.

Toepassingen dubbele armaturen

Naast onze enkele TL armaturen met buis, vindt u bij ons ook dubbele armaturen. Deze zorgen voor extra veel lichtopbrengst en zijn daarom zeer geschikt voor in professionele omgevingen, zoals:

 • Sportscholen
 • Ziekenhuizen
 • Klaslokalen
 • Kantoorgebouwen
 • Magazijnen
 • Werkplaatsen
 • Sanitaire ruimtes
 • Showrooms

Wacht niet en bestel daarom vandaag nog een dubbele led TL armatuur met buis en voorzie een van de bovenstaande ruimtes morgen al van licht. Op zoek naar andere soort plafondverlichting? Bekijk dan ons assortiment led panelen.

De voor- en nadelen van led TL buis met armatuur

Het hebben van een armatuur met led TL buis heeft veel voordelen. Deze voordelen zetten wij hieronder voor u op een rij:

 • Zeer stevig en slagvast.
 • Water- en stofdicht.
 • Zeer energiezuinig dankzij het lage stroomverbruik.
 • Vervangen van een led TL buis is erg eenvoudig.
 • Zeer duurzaam, namelijk een levensduur van 25.000 tot 50.000 branduren (+/- 11,5 tot 23 jaar, op basis van 6 branduren per dag).
 • Komen geen schadelijke stoffen vrij en is dus erg milieuvriendelijk.

Zoals elk ander product hebben ook led TL armaturen compleet met buis zo hun nadelen. Bijvoorbeeld:

 • Led TL buizen zijn in aanschaf duurder dan traditionele TL buizen, maar dit verdient u vaak binnen een paar jaar weer terug.
 • Led TL armaturen met buis zijn gevoeliger voor extreme warmte, wat de levensduur kan verkorten of wat ervoor kan zorgen dat de led driver sneller kapot gaat.
 • Led TL armaturen met uitwisselbare buizen komen niet in aanmerking voor de EIA regeling.

Ondanks dat een led TL buis met armatuur ook nadelen heeft, heeft het gebruik van dit soort verlichting meer voordelen dan nadelen. Hierdoor is het een ideale keuze om te gaan voor een energiezuinige led TL armatuur met buis.

Het installeren van led TL buis met armatuur

Het installeren van een led TL armatuur is erg eenvoudig. U hoeft alleen de armatuur aan het plafond te bevestigen. In de connectie/aansluitbox in de armatuur kunt u de elektriciteitsdraden bevestigen. Zorg altijd dat de aansluitsnoeren niet onder spanning staan als u aan de slag gaat. Schakel de stroom dus eerst helemaal uit.

 

Het installeren van een led TL buis is ook erg makkelijk. Om de TL buis te verwijderen, hoeft u bij de meeste led TL armaturen alleen de armatuur te openen of een kapje van de armatuur te verwijderen. Vervolgens is de led TL buis moeiteloos los te draaien en te vervangen met een nieuwe buis. Volg altijd de handleiding voor de juiste installatie van de armatuur en de TL buizen.

Led TL buizen met armatuur en de EIA regeling

Led TL armaturen met uitwisselbare lichtbronnen zijn uitgesloten van de EIA regeling. Alleen led TL buizen met een externe led driver, minimaal 130 lumen per Watt aan lichtopbrengst en ten minste een powerfactor van 0,90 PF komen hier in aanmerking voor. De powerfactor is de verhouding tussen het werkelijke vermogen en schijnbare vermogen van een TL lamp. Lees onze blog over de energie-investeringsaftrek om meer te weten te komen over deze regeling.

Het kiezen van de juiste led TL buis

Naast het aanschaffen van een regulier armatuur met led TL buis, kunt u ook kiezen voor andere varianten. Zo kunt u kiezen voor een led TL armatuur met strip. Deze armaturen ogen als een reguliere TL armatuur, maar bevatten in plaats van een led TL buis, een led strip. Dit zorgt voor een egaal lichtbeeld en een langere levensduur.

 

Daarnaast kunt u ook kiezen voor led batten. Dit is een led TL armatuur dat is voorzien van verlichting. Hierdoor zit u niet met losse led TL buizen. Dit zorgt er ook voor dat deze vaak zeer strak kunnen worden weggewerkt aan het plafond.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Moet ik een nieuw armatuur kopen als ik mijn TL buis vervang voor led?

Het is niet nodig om een nieuw armatuur aan te schaffen als u een TL balk wilt vervangen met een led TL buis. Hiervoor heeft u wel wat technische kennis nodig. Het is namelijk niet alleen van belang om de TL buis te vervangen, maar de starter moet ook worden vervangen voor en led starter. Daarom is het in sommige gevallen handiger en goedkoper om direct een led TL buis met armatuur aan te schaffen. Deze vindt u goedkoop bij 123led.

Heeft een led TL buis met armatuur een starter nodig?

Nee, het is niet nodig om een starter aan te schaffen als u een led TL buis met armatuur koopt. In zijn geheel is er geen starter aanwezig in een led armatuur met led TL buis.

Is een led TL buis met armatuur energiezuiniger dan een normale TL balk?

Led TL buizen zijn energiezuiniger dan andere TL buizen. Led TL buizen branden namelijk tot wel 50.000 uur (tot 23 jaar op basis van 6 branduren per dag). Daarnaast bespaart u minimaal 50% aan energiekosten in vergelijking met een ouderwetse TL buis.
 

Heeft u vragen over onze armaturen met led TL buis of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.