123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Slimme rookmelder

De goedkoopste slimme rookmelders bij 123led

Bestel goedkoop slimme rookmelders uit ons ruime assortiment. Met een slimme rookmelder ontvangt u waar en wanneer dan ook meldingen op uw smartphone als er rookontwikkeling plaatsvindt bij u thuis. Zo beschermt u uzelf en uw dierbaren tegen de gevaren van brand.

Let op: Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook in alle bestaande bouw verplicht. Wilt u zeker weten dat de brandweer in een noodsituatie makkelijk uw woning binnen kan? Kijk dan ook naar onze slimme deursloten.


1 - 15 van 15

Koop een slimme rookmelder online

Wilt u uw huis ook zo goed mogelijk beschermen tegen brand en vroegtijdig een melding ontvangen van eventuele rookontwikkeling, ook wanneer u niet thuis bent? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment aan slimme rookmelders aan van diverse A-merken, zoals FIBARO, Heatit, Netatmo en meer. Al onze slimme rookmelders zijn voorzien van de nodige EN 14604 certificatie. Lees hieronder meer over slimme rookmelders of bestel hierboven direct het artikel waar u naar op zoek bent.

Wat is een slimme rookmelder?

Een slimme rookmelder is een rookmelder die vergaand is geautomatiseerd, en op afstand te gebruiken en te beheren is. De voornaamste functie is het controleren van rookontwikkeling door het gebruik van verschillende sensoren en u daarover te waarschuwen via een app op uw telefoon. Daarnaast zijn er ook rookmelders die behalve rookontwikkeling ook de temperatuur bijhouden, waardoor er nog meer kans is op de vroegtijdige ontdekking van een brand.

Waarom een slimme rookmelder aanschaffen?

Door de verregaande automatisering en het feit dat een slimme rookmelder op afstand kan worden gebruikt, is een slimme rookmelder een stuk effectiever dan een traditionele optische rookmelder. Zo kunt u ook waarschuwingen over rookontwikkelingen ontvangen als u zelf niet thuis bent, maar bijvoorbeeld uw huisdieren of familie wel.

 

Daarnaast zijn per 1 juli 2022 rookmelders verplicht in alle verdiepingen van bestaande bouw (deze verplichting geldt al voor nieuwbouw). Wij raden u aan om uw veiligheid te vergroten door direct in een slimme rookmelder te investeren. Alle slimme rookmelders in ons assortiment voldoen aan de eisen: de werking is optisch, en de rookmelders hebben de juiste keurmerken.

Een slimme rookmelder gebruiken

Gebruik van een slimme rookmelder gaat volledig met een merk-specifieke app. Deze kan gebruikt worden om opdrachten te geven of om instellingen te wijzigen. Zo is het bij sommige slimme rookmelders mogelijk om de gevoeligheid van de rookmelder aan te passen, bijvoorbeeld als uw deze wilt monteren in een ruimte waar standaard sprake is van een bepaalde mate rook- of stoomontwikkeling. Daarnaast waarschuwt een slimme rookmelder u door middel van een app. Zo weet u ook of er thuis rookontwikkeling is als u weg bent.

Zeker weten of uw slimme rookmelder werkt

Slimme rookmelders controleren zichzelf op een juiste werking. Er wordt onder andere gekeken naar de verbinding met het netwerk en de status van de batterij. Zo heeft u geen gedoe meer met het uitvoeren van een controle van een rookmelder, die ook makkelijk te vergeten is. Een geluidstest wordt óf gedaan door de slimme rookmelder zelf, óf u krijgt hier een melding van.

Het verschil zien tussen rook en stoom

Er zijn rookmelders die het verschil kunnen zien tussen rook en stoom, zodat het alarm alleen afgaat wanneer er echt brand is. Dit is echter wel afhankelijk van het product. Deze rookmelders zijn ideaal om bijvoorbeeld in de badkamer te monteren. Andere slimme rookmelders kunnen dit niet en daarvan moet de gevoeligheid worden ingesteld aan de hand van de locatie waar deze komen te hangen. Bij deze slimme rookmelders is het van belang om te bedenken in welke ruimte u ze wilt plaatsen.

Gaat bij een beetje rookontwikkeling ook direct het alarm af?

Ook dit is productafhankelijk. Over het algemeen geldt wel dat u zelf in de hand heeft in welke mate het alarm te horen is. Ook zijn er slimme rookmelders die onderscheid kunnen maken tussen geringe rookontwikkeling zoals bij aanbranden tijdens het koken en serieuze rookontwikkeling.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een slimme rookmelder?

Het aanschaffen van een slimme rookmelder brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo krijgt u een melding op uw smartphone wanneer er rookontwikkeling ontstaat in uw huis, waardoor u op tijd de hulpdiensten kunt bellen als u niet thuis bent. Bestel bij ons vandaag nog een slimme rookmelder en ontvang deze morgen al in huis.

Hoe gevoelig zijn slimme rookmelders?

Dit verschilt per product. Vaak kunt u zelf via een app de instellingen aanpassen van de slimme rookmelder en dus ook de gevoeligheid waarin de rookmelder rook detecteert. Houd hier rekening mee wanneer u aan het overwegen bent op welke plaats de rookmelder moet komen te hangen.

Welke rookmelder adviseert de brandweer?

Of u nou slimme of geen slimme rookmelders koopt, ze dienen beiden een EN 14604 certificatie te hebben. In ons assortiment vindt u verschillende rookmelders, maar 1 ding hebben ze gemeen: de EN 14604 certificatie. Zo bent u ervan verzekerd dat u bij ons aan het juiste adres bent voor het brandveilig maken van uw huis. Vandaag besteld, is morgen in huis.
 

Slimme rookmelders zijn een waardevolle toevoeging in uw huis en zijn een belangrijke stap in het veiliger maken van uw leefomgeving. Daarom bieden wij u alleen de beste slimme rookmelders. Wij helpen u graag bij de aankoop van een slimme rookmelder. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.