123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Z-Wave (Plus)

Z-Wave producten voor Smart Home kopen?

Bij 123led.nl vindt u een grote selectie aan smart home producten die op het Z-Wave (Plus) protocol werken. Zo vindt u op eenvoudige wijze de smart home artikelen die u zoekt. Maakt u gebruik van een ander communicatieprotocol? Kijk dan hier voor een overzicht.

Smart Home producten via Z-Wave (Plus)

Wat is Z-Wave (Plus)?

Z-Wave (Plus) is een communicatieprotocol. Dat betekent dat twee of meer apparaten dit als taal gebruiken om te communiceren. Z-Wave (Plus) is ontwikkelt voor het gebruik van domotica waardoor het op een aantal vlakken verschilt van andere protocollen. Het protocol is een gesloten protocol wat inhoudt dat er geen wijzigingen mogen worden aangebracht door fabrikanten. Hierdoor werkt elk Z-Wave (Plus) apparaat met elk ander Z-Wave (Plus) apparaat.

Wat is het verschil tussen Z-Wave en Z-Wave Plus?

Z-Wave Plus is een nieuwere versie van het Z-Wave protocol. De grootste verschillen zijn een hogere datasnelheid, een groter bereik, en een langere levensduur van de batterij. Z-Wave Plus is volledig backwards compatible. Dit houdt in dat Z-Wave Plus ook te gebruiken is met producten die nog met het oudere Z-Wave werken.
 
Het verschil tussen Z-Wave en Z-Wave Plus
Specificaties Z-Wave Z-Wave Plus
Datasnelheid 100 kb/s 250 kb/s
Bereik 100 m 150 m
Energieverbruik - 67% lager

Wat is het verschil tussen Z-Wave (Plus) en andere protocollen?

Het grootste verschil zit in het gebruik van frequenties. Waar protocollen zoals wifi en bluetooth gebruik maken van een drukbezette frequentie van 2,4 GHz, ligt dit bij Z-Wave (Plus) rond de 868 MHz. Hierdoor is er vrijwel geen sprake van wederzijdse storing en kan het Z-Wave (Plus) signaal beter door obstakels zoals muren en plafonds heen. De keerzijde is een lagere datasnelheid, maar omdat Z-Wave (Plus) bedoeld is voor het versturen en ontvangen van kleine hoeveelheden data zoals opdrachten is dit meestal geen probleem en dit garandeert bovendien ook een laag energieverbruik. Daarnaast is Z-Wave (Plus) een mesh netwerk. Dit houdt in dat het signaal van apparaat naar apparaat wordt doorgegeven. Hierdoor is in de praktijk het bereik binnenshuis vaak groter.

Welke slimme apparaten zijn met Z-Wave (Plus) te gebruiken?

Dit verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er smart home producenten die hun producten voornamelijk met één of een aantal protocollen laten werken. Zo heeft Fibaro zeer veel producten dat met Z-Wave (Plus) werkt. Er zijn echter ook producten die maar met één protocol te gebruiken zijn. Denk hierbij aan slimme camera's. Deze zijn vrijwel altijd afhankelijk van wifi.

Smart Home producten met Z-Wave protocol kopen?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw smart home aankoop. Heeft u vragen over ons aanbod producten dat op het Z-Wave (Plus) protocol werkt? Neem dan contact met ons op.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten