123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Bluetooth

De goedkoopste bluetooth producten voor Smart Home bij 123led

Bekijk en bestel goedkoop onze Smart Home producten die op het bluetooth protocol werken. U vindt bij ons diverse slimme apparaten die via bluetooth werken, zoals slimme deursloten, hubs en bluetooth trackers. Gebruikt u een ander communicatieprotocol dan bluetooth? Bekijk dan ons Smart Home Protocol overzicht met bijbehorende Smart Home producten. Vandaag besteld, is morgen in huis.

1 - 0 van 0

Smart Home producten via bluetooth

Op onze webshop vindt u diverse slimme apparaten die via bluetooth werken. Bluetooth is iets wat bijna iedereen wel tot zijn beschikking heeft en daarom eenvoudig te gebruiken is. Bovendien heeft u met Smart Home producten die op bluetooth werken over het algemeen geen aparte bridge nodig. Lees hieronder meer over het bluetooth protocol of bestel hierboven direct een slim apparaat dat op bluetooth werkt.

Wat is Bluetooth?

Bluetooth is een communicatieprotocol. Dat is een verzameling regels omtrent de verbinding tussen twee of meerdere apparaten. Het is te vergelijken met een taal. Mensen die dezelfde taal spreken hebben een grote kans elkaar te begrijpen, en dat is ook het geval met apparaten die hetzelfde protocol gebruiken. Bluetooth is als protocol ontwikkeld om een kleinschalige verbinding op korte afstand te maken. Bijvoorbeeld tussen uw telefoon en een smartwatch, of uw telefoon en een draadloze koptelefoon.

Verschil tussen bluetooth versies

Er zijn veel verschillende bluetooth versies die allemaal technisch van elkaar verschillen maar in de praktijk over het algemeen alleen in enkele prestaties anders zijn, bijvoorbeeld door een kleine verhoging in de datasnelheid of het bereik. Het grootste verschil bestaat tussen voorgaande versies en bluetooth 5.0. Deze versie is aangepast om het geschikt te maken voor domotica gebruik.

Verschil tussen bluetooth en andere protocollen

Bluetooth maakt net als wifi (Tuya) en Zigbee gebruikt van de 2,4 GHz frequentie. Hierbij ligt de datasnelheid hoger dan die van Zigbee maar lager dan die van wifi (Tuya). Bluetooth is een direct netwerk, waarbij verbinding wordt gemaakt tussen het apparaat van de gebruiker (zoals de smartphone of afstandsbediening) en het te bedienen apparaat (zoals de tv). Het voordeel hiervan is dat een bluetooth verbinding over het algemeen geen hub nodig heeft. Het nadeel is dat het bereik kleiner is, en dat deze ook snel last heeft van obstakels zoals muren en plafonds.

Welke slimme apparaten zijn met bluetooth te gebruiken?

Dit verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er Smart Home producenten die hun producten voornamelijk met één of een aantal protocollen laten werken. Er zijn ook producten die altijd maar met één protocol te gebruiken zijn. In het geval van bluetooth kunt u hierbij denken aan de bluetooth trackers. Deze maken binnen een bepaalde straal verbinding met uw telefoon voor het versturen van de locatie, wat een kleine hoeveelheid data is. Hiervoor is bluetooth uitermate geschikt als protocol.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen wifi en bluetooth?

Er zijn een aantal verschillen. Zo heeft u met wifi een router nodig en werkt het apparaat rechtstreeks via internet. Een bluetooth apparaat werkt via de bluetooth verbinding met uw smartphone. Daarnaast verbruikt wifi meer energie dan bluetooth, maar heeft wifi een groter bereik.

Wat is bluetooth?

Bluetooth is een communicatieprotocol dat apparaten met elkaar kan verbinden, waardoor u deze kunt bedienen via bijvoorbeeld uw smartphone. Bluetooth is geschikt voor het bedienen van apparaten op korte afstand.

Wat is het maximale bereik van Bluetooth?

Het maximale bereik van Bluetooth is ongeveer 10 meter. Dit is dus handig voor apparaten waarvan u ze alleen hoeft te bedienen wanneer u thuis bent of in de buurt bent.
 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw smart home aankoop. Heeft u vragen over ons aanbod producten dat op het bluetooth protocol werkt? Neem dan contact met ons op.