123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bluetooth

Bluetooth producten voor Smart Home kopen?

Bij 123led.nl vindt u een grote selectie van smart home producten die op het bluetooth protocol werken. Zo vindt u op eenvoudige wijze de smart home artikelen die u zoekt. Maakt u gebruik van een ander communicatieprotocol? Kijk dan hier voor een overzicht.

Smart Home producten via bluetooth

Wat is Bluetooth?

Bluetooth is een communicatieprotocol. Dat is een verzameling regels omtrent de verbinding tussen twee of meerdere apparaten. Het is te vergelijken met een taal. Mensen die dezelfde taal spreken hebben een grote kans elkaar te begrijpen, en dat is ook het geval met apparaten die hetzelfde protocol gebruiken. Bluetooth is als protocol ontwikkelt om een kleinschalige verbinding op korte afstand te maken. Bijvoorbeeld tussen uw telefoon en een smartwatch. Of uw telefoon en een draadloze koptelefoon.

Wat is het verschil tussen bluetooth versies?

Er zijn veel verschillende bluetooth versies die allemaal technisch van elkaar verschillen maar in de praktijk over het algemeen alleen in enkele prestaties anders zijn, bijvoorbeeld door een kleine verhoging in de datasnelheid of het bereik. Het grootste verschil bestaat tussen voorgaande versies en bluetooth 5.0. Deze versie is aangepast om het geschikt te maken voor domotica gebruik.

Wat is het verschil tussen bluetooth en andere protocollen?

Bluetooth maakt net als wifi (Tuya) en Zigbee gebruikt van de 2,4 GHz frequentie. Hierbij ligt de datasnelheid hoger dan die van Zigbee maar lager dan die van wifi (Tuya). Bluetooth is een direct netwerk, waarbij verbinding wordt gemaakt tussen het apparaat van de gebruiker (zoals de smartphone of afstandsbediening) en het te bedienen apparaat (zoals de tv). Het voordeel hiervan is dat een bluetooth verbinding over het algemeen geen hub nodig heeft. Het nadeel is dat het bereik kleiner is, en dat deze ook snel last heeft van obstakels zoals muren en plafonds.

Welke slimme apparaten zijn met bluetooth te gebruiken?

Dit verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er smart home producenten die hun producten voornamelijk met één of een aantal protocollen laten werken. Er zijn ook producten die altijd maar met één protocol te gebruiken zijn. In het geval van bluetooth kunt u hierbij denken aan de bluetooth trackers. Deze maken binnen een bepaalde straal verbinding met uw telefoon voor het versturen van de locatie, wat een kleine hoeveelheid data is. Hiervoor is bluetooth uitermate geschikt als protocol.

Smart Home producten met bluetooth protocol kopen?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw smart home aankoop. Heeft u vragen over ons aanbod producten dat op het bluetooth protocol werkt? Neem dan contact met ons op.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten