123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

FIBARO

De goedkoopste FIBARO smart home producten bij 123led

Bestel goedkoop smart home producten van FIBARO. FIBARO is hét merk als het gaat om draadloze Smart Home producten. Start met het basisstation en breidt het daarna verder uit met bijvoorbeeld sensoren, schakelaars of dimmers. Bedien diverse apparaten in uw huis eenvoudig via de app op mobiel of tablet. Het Z-Wave protocol is energiezuinig en doordat het werkt op een andere radiofrequentie zal het uw wifi-netwerk niet verstoren. Vandaag besteld, is morgen in huis.

1 - 0 van 0

Draadloos domotica systeem

Met FIBARO creëert u snel en eenvoudig een slimme woning. Dit Smart Home-systeem maakt het namelijk mogelijk om de apparaten en lampen in uw woning te besturen vanuit een centraal systeem. De apparaten kunnen zich vervolgens aanpassen aan uw manier van wonen. Hierdoor wordt uw huis niet alleen comfortabeler, maar ook een stuk veiliger. Begint u al enthousiast te worden over het creëren van een slim huis? Op deze pagina vindt u de slimme producten van FIBARO, zodat u direct aan de slag kunt.

Wat houdt het Z-wave protocol in?

FIBARO werkt met het Z-wave protocol. Z-wave is een domotica-systeem waarmee verschillende apparaten automatisch aangestuurd kunnen worden. Het systeem werkt niet op de wifi, maar op een radiofrequentie (868,42 MHz), waardoor het uw wifi-netwerk niet verstoort. Alles wordt geregeld vanuit het basisstation. Hieraan worden verschillende sensoren en actoren (de zogenaamde Z-wave modules) gekoppeld, die door het basisstation aangestuurd worden. Dit kan gebeuren aan de hand van vooraf ingestelde scènes, maar ook automatisch.

Het voordeel van dit protocol is ook dat de aangesloten Z-wave modules met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor is het bereik zeer groot en stabiel en spelen de apparaten in op elkaar en op de situaties in uw huis. Bovendien kunnen er producten van verschillende merken aan dezelfde module verbonden worden, omdat het een merkonafhankelijk protocol is. De meeste FIBARO-apparaten zijn daarnaast ook compatibel met de Apple HomeKit-technologie.

Tegenwoordig is er naast het Z-wave protocol ook het Z-wave Plus protocol op de markt. Het Z-wave Plus protocol is een aanzienlijk verbeterde versie ten opzichte van het normale protocol, bijvoorbeeld met een groter bereik, verbeterde levensduur van de batterij en meer bandbreedte. De twee protocollen kunnen wel door elkaar in één netwerk en met één basisstation gebruikt worden. 

FIBARO bedienen via de app

Met FIBARO en het Z-wave protocol creëert u dus een slimme woning. Dit betekent dat u de apparaten in uw huis bestuurt vanuit een centraal en dus slim systeem. De bediening doet u bijvoorbeeld via een app op uw telefoon of tablet. Ook besturing met een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden. Via de app kunt u bijvoorbeeld in één klap alle apparaten die aan het basisstation gekoppeld zijn uit- of inschakelen. Dat biedt dus een enorm gemak! Ook kunt u via uw telefoon of tablet verschillende schema's of scènes instellen en zo de apparaten helemaal personaliseren. En u bestuurt de apparaten via de app waar en wanneer u maar wilt. 

Voordelen van het Z-wave protocol en FIBARO op een rijtje

 Gemak: Het protocol is niet alleen zeer eenvoudig te bedienen, via uw telefoon of tablet, maar ook nog eens makkelijk te installeren achter de bestaande schakelaars.
 Communicatie: Het basisstation communiceert niet alleen met uw telefoon, de aangesloten apparaten communiceren ook met elkaar. Hierdoor wordt u altijd overal van op de hoogte gehouden, wordt het bereik vergroot en is het systeem stabieler.
 Merkonafhankelijk: Producten van verschillende merken kunnen aan het basisstation verbonden worden.
 Veiligheid: U verhoogt de veiligheid van uw woning door hem slim te maken. Zo attenderen diverse melders en sensoren u op mogelijk gevaar. Brandpreventie en klimaatbeheersing worden zo mogelijk.
 Energiezuiniger (en dus goedkoper): Inzicht in uw energieverbruik, per apparaat gemeten, en diverse energiezuinige schema's zorgen ervoor dat uw energierekening zeker weten verlaagd wordt.

Wat heeft u nodig voor uw FIBARO smart home?

De producten van FIBARO zijn verder van hoge kwaliteit én zien er prachtig uit. Ze staan mooi in elke kamer en hoeven dus zeker niet verstopt te worden in de meterkast. Perfect om uw Smart Home mee te creëren. Er zijn verschillende producten nodig om met uw FIBARO Smart Home aan de slag te kunnen, namelijk:
  • Basisstation / Z-wave controller: Dit basisstation is nodig als basis voor uw FIBARO Smart Home. Er is keuze uit twee verschillende basisstations, namelijk de geavanceerde Home Center 2 en de wat kleinere Home Center Lite.
  • Z-wave modules: Aan het basisstation sluit u vervolgens verschillende modules aan. Dit kan bijvoorbeeld een schakelmodule met schakelaar zijn, maar ook een sensor of een dimmer. Deze apparaten communiceren vervolgens zowel met elkaar als met het basisstation.
  • Apparaten: U kunt dan de lampen of andere apparaten aan de Z-wave module verbinden. Hierdoor maakt u van deze apparaten slimme apparaten, die u kunt besturen met uw telefoon of tablet of de afstandsbediening. In het geval van rook- of watersensoren zijn er bijvoorbeeld geen andere apparaten meer nodig.
U kunt de FIBARO app eenvoudig downloaden op uw Android of iOS telefoon of tablet:

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt FIBARO?

FIBARO werkt door middel van het Z-Wave protocol. Via dit protocol kunt u FIBARO producten met elkaar laten communiceren of u kunt ze onafhankelijk van elkaar bedienen via uw smartphone of afstandsbediening. Bij 123led.nl vindt u een ruim assortiment aan FIBARO Smart Home producten. Vandaag besteld, is morgen in huis.

Waar koop ik FIBARO producten?

FIBARO Smart Home producten koopt u voordelig bij 123led.nl. Op onze webshop vindt u een ruim assortiment aan FIBARO producten, zoals dimmers, sensoren, schakelaars, wall plugs en meer. Vandaag besteld, is morgen in huis.
 

Heeft u vragen over de Smart Home producten van FIBARO of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.