123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Slimme dimmer

De goedkoopste slimme dimmers bij 123led

Bestel goedkoop slimme dimmers en bepaal de sfeer thuis met één druk op de knop op uw smartphone of op de dimmer zelf. Haal op die manier het beste uit uw gewone én uw slimme verlichting. Bij ons koopt u de beste slimme dimmer voor de voordeligste prijs. Vandaag besteld, is morgen in huis.


Koop een slimme dimmer online

Haal meer uit uw verlichting en bestel goedkoop slimme dimmers van verschillende merken, zoals Philips Hue, FIBARO, Calex en Indinio. U kunt hier kiezen uit onder andere draadloze slimme dimmers, vloerdimmers, inbouwdimmers en meer. Lees hieronder meer over slimme dimmers of bestel hierboven direct de dimmer waar u naar op zoek bent.

De werking van een slimme dimmer

De voornaamste functie van een slimme dimmer is om in samenwerking met een schakelaar de lichtintensiteit van uw lampen aan te passen. Zo kunt u wanneer u maar wilt de sfeer in uw woning veranderen. Zo kunt u bijvoorbeeld het licht dimmen om met wat rustiger licht een film te kunnen kijken, of juist de intensiteit van het licht verhogen voor het lezen van een boek of om aan de slag te gaan in de keuken. Daarnaast zijn veel slimme dimmers ook dusdanig intelligent dat ze u inzicht kunnen geven in uw energieverbruik, waardoor u geïnformeerde keuzes kunt maken met betrekking tot uw impact op het milieu. Ook kunnen sommige slimme dimmers u zelfs waarschuwen in het geval van storing of kortsluiting, waardoor u direct weet of er iets in uw woning met de stroomtoevoer aan de hand is. Heeft u een smart home voice assistant? Dan kunt u een aantal slimme dimmers zelfs met uw stem aansturen.

Een slimme dimmer gebruiken

Om een slimme dimmer te gebruiken moet u deze eerst installeren. Wij adviseren om altijd goed de installatiehandleiding van het product te lezen, want het kan noodzakelijk zijn om deze op de bedrading aan te sluiten. Dit is de reden dat het ook zeer belangrijk is om de stroom uit te schakelen voordat u aan de installatie begint! Na montage moet de slimme dimmer aan uw domotica netwerk of smart home hub gekoppeld worden, waarna de slimme dimmer klaar is voor gebruik.

Kan ik op elke soort verlichting dezelfde slimme dimmer toepassen?

Helaas niet. Een slimme dimmer is niet geschikt voor elke soort lamp of inbouwdoos. Afhankelijk van het wattage en de mogelijk inbouwdiepte zijn er verschillende slimme dimmers. Zo heeft u bijvoorbeeld een specifieke slimme dimmer nodig als u led lampen wilt dimmen. Ook zijn er slimme dimmers die u niet achter een bestaande schakelaar hoeft in te bouwen maar gewoon in het stopcontact kunt steken. Net als bij alle andere domotica is het ook van belang of een slimme dimmer met een hub of direct met een draadloze verbinding werkt.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een slimme dimmer?

Een slimme dimmer is een dimmer die u kunt koppelen met uw smartphone of smart home systeem. Via deze manieren kunt u vervolgens uw verlichting die gekoppeld is aan de dimmer aanzetten, uitzetten en/of dimmen. Daarnaast kunt u ook nog via de dimmer zelf de verlichting bedienen.

Hoe werkt een smart dimmer?

Wat betreft besturing werkt een smart dimmer via uw smartphone of via een smart home systeem. U kunt via uw smartphone of smart home systeem meerdere apparaten en lampen draadloos koppelen en bedienen. Sommige slimme dimmers in ons assortiment zijn draadloos en sommige dienen op de bedrading aangesloten te worden. U kunt de apparaten ook via de dimmer zelf bedienen.

Is een slimme dimmer zuinig?

Ja, een slimme dimmer is energiezuinig. Dat komt omdat u de verlichting dimt, waardoor de lamp minder energie verbruikt dan een lamp die altijd op de volle 100% aan staat.
 

Wij helpen u graag bij de aankoop van een slimme dimmer. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.