123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Meest voorkomende kerstverlichting problemen

123led helpcentrum: Meest voorkomende kerstverlichting problemen
Wanneer kerst weer is aangebroken komen alle verlichtingen en kerstspullen weer tevoorschijn. Om u een beetje op weg te helpen, bespreken wij in dit artikel de meest voorkomende kerstverlichting problemen en hoe u dit kunt oplossen. Mocht u problemen ervaren, dan kunt u dit hopelijk met onderstaande oplossingen aanpakken, zodat alle verlichting naar behoren werkt en uw huis er tijdens kerst weer mooi bijstaat.

Knipperende led kerstverlichting

Een van de meest voorkomende kerstverlichting problemen is knipperend/flikkerend licht. Dit gebeurt meestal doordat er: óf geen juiste adapter wordt gebruikt óf doordat de adapter niet meer (goed) werkt. Kerstverlichting krijgt eigenlijk altijd een adapter meegeleverd die ervoor zorgt dat de lampjes het juiste voltage krijgen en converteren. Wanneer een adapter stuk is of niet meer goed werkt, krijgen de lampjes onvoldoende spanning, waardoor ze kunnen gaan knipperen/flikkeren. Met het aanschaffen van een nieuwe adapter zou het probleem opgelost moeten zijn. Let wel goed op dat de nieuwe adapter genoeg spanning kan leveren aan de lampjes. Controleer daarom eerst altijd hoeveel spanning uw kerstverlichting nodig heeft, zodat u weet welke adapter u dient aan te schaffen.

Kapot kerstlampje vervangen

Als een deel van de kerstverlichting niet werkt, kan het zijn dat er een kapot lampje tussen zit. Over het algemeen zijn kerstverlichtingen zo gemaakt dat als er één lampje kapot gaat, de rest aan blijft staan. Mocht dit niet het geval zijn en de hele verlichting uitvallen, kunt u het kapotte lampje vinden door middel van een spanningsdetector. Het is hiervoor wel belangrijk dat u de lamp op het stopcontact heeft aangesloten.


 

Een andere mogelijkheid is om elk lampje van de verlichting voorzichtig vast te pakken en deze lichtjes van de aansluiting weg te trekken. Wanneer u dit heeft gedaan ziet u twee koperen verbindingspunten. Het is belangrijk dat deze verbindingspunten op de juiste plaats zitten en niet gedraaid zijn of ontbreken. Ga zo de hele verlichting af en vervang losse lampjes waar nodig door ze eraf te draaien en een nieuw lampje erin te draaien.

Doorgebrande zekering

Verder is een doorgebrande zekering ook een veelvoorkomend probleem bij kerstverlichting. U kunt een doorgebrande zekering krijgen wanneer er bijvoorbeeld een hoge hoeveelheid lampjes in een slinger hangen aan elkaar verbonden zijn. Het vervangen van de zekering is relatief eenvoudig en snel uitgevoerd.


 

Allereerst dient de verlichting niet op een stopcontact aangesloten te zijn tijdens dit proces. Open daarna de zekeringkast. Deze zit op de achterkant van de stekker die in het stopcontact gaat. U ziet hier dan meestal één of twee lontjes in een plastic doosje. Bekijk het plastic doosje goed van dichtbij om te zien of u een punt kunt vinden via waar u het doosje kunt schuiven en eruit kunt wrikken. Normaliter is een lontje transparant. Degene die gebroken of zwart (dus doorgebrand) is, dient vervangen te worden. U kunt met bijvoorbeeld een schroevendraaier de slechte lont er voorzichtig uithalen. Indien u geen reserve lont thuis heeft liggen, raden we u aan om met het defecte lontje naar een winkel te gaan, zodat een professional u kunt adviseren wat voor lontje u als vervanging dient te hebben. U kunt daarna het nieuwe lont op dezelfde manier in de zekeringkast plaatsen als u hoe u het eruit heeft gehaald.

Verroest contact/slechte bekabeling

Een ander veel voorkomend probleem is een verroest contact of slechte bekabeling. Om dit op te lossen is het belangrijk dat de kerstverlichting niet onder stroom staat en dus uit een stopcontact is verwijderd. U kunt ervoor kiezen om het contact te verwijderen, zodat de verlichting weer zou moeten werken. Doe dit overigens niet bij te veel contacten (niet meer dan twee), omdat de hoeveelheid voltage anders te hoog wordt voor de andere lampen, waardoor die kunnen doorbranden.


 

Om een contact te verwijderen heeft u een draadstriptang nodig. Strip ongeveer een centimeter van beide kabels en draai de uiteinden van de draden een aantal keer en steek ze daarna in een twist-on kabelaansluiting. Draai de aansluiting een paar keer totdat de dop er stevig op zit en u deze weg kunt trekken zonder het los te trekken.

Afstandsbediening problemen

Een ander probleem kan zijn dat er iets is met de ontvanger van de kerstverlichting, waardoor de verbinding tussen de ontvanger en afstandsbediening niet goed is. In dat geval zal het niet mogelijk zijn om de verlichting te bedienen met een afstandsbediening.


 

Daarnaast kan het probleem ook simpelweg de batterijen zijn. Controleer goed of u de juiste batterijen in de afstandsbediening heeft zitten. Is dat het geval? Dan kan het zijn dat de batterijen leeg of defect zijn. Plaats in dat geval nieuwe (opgeladen) batterijen in de afstandsbediening.

Verschillende kleuren koppelbare kerstverlichting

Als u verlichting gaat koppelen, kan het zijn dat er een kleurverschil optreedt. In de meeste gevallen is dat niet de bedoeling. Dit kunt u gelukkig eenvoudig op de volgende manier oplossen: Koppel de verlichting met het kleurverschil aan op de adapter en stel het lichtsnoer in op de gewenste kleurtemperatuur. Als alle snoeren de juiste kleurtemperatuur hebben, kunt u de koppelbare kerstverlichting aan elkaar koppelen. Volg voor het koppelen altijd de instructies in de handleiding of op de verpakking.


 

Dit zou het probleem moeten oplossen. Werkt het niet? Zorgt dan eerst dat alle lichtsnoeren in de gewenste kleurtemperatuur zijn voordat u deze aan elkaar koppelt. Dit doet u door stap 1 te herhalen met al uw koppelbare kerstverlichting.

Niet werkende smart-adapter voor kerstverlichting

Het kan zijn dat u heeft gekozen voor een smart-adapter. Hiermee kunt u namelijk gemakkelijk op afstand uw kerstverlichting bedienen. Soms ervaart men problemen met dit apparaat. Een veelvoorkomende oplossing is dat de smart-adapter te ver van de router verwijderd is. De slimme adapter in ons assortiment bijvoorbeeld werkt via wifi en kan gebruikt worden met de Tuya-app. Wifi heeft echter geen heel groot bereik, waardoor het kan zijn dat de adapter niet (goed) verbonden is met de router. Zorg er dus voor dat deze twee bij elkaar in de buurt staan.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: