123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Algemene productinformatie

• Wat houden de diverse beschermingsniveaus in (IP44, IP65, IP68 etc.)?
    Het beschermingsniveau, aangeduid met een IP-codering, geeft aan in welke mate een lamp of voeding beschermd is tegen scherpe voorwerpen, stof en water. Op basis van de IP-waarde weet u of een lamp geschikt is voor gebruik in stoffige en vochtige ruimtes, of gebruik buitenshuis.

Onderstaande beveiligingsniveaus zult u tegenkomen bij ledstrips en/of bouwlampen:

IP20: Aanraakveilig, geen bescherming tegen stof of vocht. IP20-ledstrips zonder coating dienen in een aluminium profiel gebruikt te worden.
    IP44: Bescherming tegen spitse voorwerpen, plensdicht (tot 10 liter/minuut).
    IP62: Stofdicht, lage waterbestendigheid. Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.
    IP65: Stofdicht en sproeiwaterbestendig (tot 12,5 liter/minuut), geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.
    IP67: Stofdicht en bestand tegen tijdelijk onderdompelen in water (max. 30 minuten).
    IP68: Stof- en waterdicht. Geschikt voor gebruik buitenshuis en onder water.

Let op: ook de voeding van een ledstrip heeft een IP-code. Zorg ervoor dat ook deze genoeg bescherming biedt voor het beoogde gebruik. Plaats de voeding waar mogelijk altijd buiten bereik van water.

Terug Terug naar boven