123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
 • Home
 • De (financiële) voordelen van led kaarsen

De (financiële) voordelen van led kaarsen

Blog voordelen led kaarsen

Dineren zonder (romantisch) kaarslicht is een stuk minder gezellig. Bijna niks verhoogt de sfeer dan ook meer dan een mooie kaars op tafel. Waarschijnlijk maakt u er in uw horecagelegenheid of op uw eettafel thuis ook regelmatig gebruik van. Er kleven echter de nodige nadelen aan het gebruik van echte kaarsen, zoals de mogelijke brandgevaren en het vervelende kaarsvet. In deze blog leggen wij uit waarom u beter voor led kaarsen kunt kiezen. Bovendien rekenen we voor u uit hoeveel u jaarlijks kunt besparen door over te stappen op led kaarsverlichting.

Wat zijn led kaarsen?

Led kaarsen zijn, zoals de naam al zegt, voorzien van led verlichting en dus niet van echt kaarslicht. Dit terwijl de 'neppe' kaarsen in veel gevallen niet eens van de echte te onderscheiden zijn, zo geloofwaardig zien ze er uit. Bovendien wordt er bij het maken van de led kaarsen vaak ook was gebruikt, zodat ze zelfs hetzelfde aanvoelen als traditionele kaarsen.

Wat zijn de grootste voordelen van led kaarsen?

 Veiliger: Waar rook is, is vuur. En waar vuur is, zijn gevaren. Een kaars per ongeluk omstoten, het vlammetje waar iemand zich per ongeluk aan brandt, smeulend kaarsvet dat op het tafelkleed lekt. Er kan altijd wat gebeuren. Led kaarsen bieden het genot van kaarslicht zonder al deze gevaren.
 Gezonder: Bij het branden van kaarsen wordt fijnstof uitgestoten. Dit is eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het tast de lucht net zo aan als bijvoorbeeld tabaksrook in een kroeg: niemand zal er direct ziek van worden, maar levenslange blootstelling kan op lange termijn zeker voor schade zorgen. Led kaarsen stoten deze stof niet uit en zijn hierdoor een gezondere optie.
 Makkelijker: Waxinelichtjes die halverwege de avond op zijn en elke dag weer overal nieuwe kaarsen neer moeten zetten. Het is nogal een gedoe. Led kaarsen hebben een lange brandtijd, zodat u hier minder omkijken naar heeft.
 Schoner: Naast het feit dat smeulend kaarsvet gevaarlijk kan zijn, is het ook nog eens vies. Iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt weet hoe vervelend het is om elke avond gelekt kaarsvet te moeten wegschrapen en kaarsenhouders te moeten reinigen. Led kaarsen zijn daarom een stuk handiger en schoner.
 Goedkoper: Hoewel de aankoopwaarde van led kaarsen hoger is dan van traditionele kaarsen, is deze investering binnen de kortste keren terugverdiend. Nog niet overtuigd? Lees dan verder. 

Geld besparen met led kaarsen

Maar hoeveel bespaart u nu precies dankzij de keuze voor led kaarsen? We leggen dit aan u uit aan de hand van een rekenvoorbeeld. Hiervoor hebben we populaire waxinelichtjes als voorbeeld gebruikt.

 
Echte kaarsen Led kaarsen
Branduren 6 uur 180 uur
Gemiddelde prijs per stuk € 0,10 € 2,50
Kosten per branduur € 0,02 € 0,013
 

U hoeft dan alleen nog maar het batterijtje te vervangen (kosten: € 1,50), waarna u weer 180 uur kunt genieten van de kaars. Dat betekent dat u hierna nog maar 0,13 cent betaalt per branduur, terwijl u met traditionele waxinelichtjes gewoon de 2 cent per branduur blijft betalen.
 

Wat zijn de kosten dan precies per jaar? Als u de kaarsjes gemiddeld vijf uur per dag gebruikt, zal de rekensom er als volgt uitzien:

Traditionele waxinelichtjes: 365 dagen x 5 uur x 0,02 euro = € 36,50 per jaar.
- Led waxinelichtjes eerste jaar: € 2,50 + 365 dagen x 5 uur x 0,013 euro + 15 euro  = € 41,22 per jaar.
- Led waxinelichtjes na het eerste jaar: 365 dagen x 5 uur  x 0,013 euro + 15 Euro = € 20,48 per jaar.
 

De overstap op led kaarsen levert dus een enorme kostenbesparing ten opzichte van normaal kaarslicht op. U bespaart hiermee al gauw 30 euro per waxinelichtje per jaar. Samen met de andere voordelen een goede reden om, zowel voor professioneel als thuisgebruik, over te stappen op led kaarsverlichting.

Verschillende soorten led kaarsen

Er zijn verschillende led kaarsen op de markt, die allemaal hun eigen voordelen hebben. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld de volgende kaarsen:

 
 • Bedien op afstand
 • Kaarsen dimmen
 • Verschillende groottes
 • Na een paar uur 
  automatisch uit
 • 2, 4, 6, 8 of 10 uur
 • Verschillende kleuren
 • Unieke vormen
 • Verschillende merken
 • Bedien op afstand
 • Diverse kleuren          
 • Glad of gedraaid         
 • Diverse tektsen   
 • Stompkaarsen       
 • Bedienen op afstand
 • Verschillende groottes
 • Diverse kleuren

Led kaarsen in de horeca

Led kaarsen met afstandsbediening en timer zijn bij voorkeur zeer geschikt voor in horecagelegenheden. Aan het begin van de avond zet u alle kaarsjes snel en eenvoudig aan met de afstandsbediening en de timer zorgt dat ze aan het einde van de avond automatisch stoppen met branden. Decoratieve led kaarsen zijn meer geschikt voor thuisgebruik, maar kunt u natuurlijk ook altijd in professionele situaties gebruiken. Zo genieten uw gasten van kaarslicht, terwijl u geniet van alle voordelen van de led verlichting.


Bestel hier uw led kaarsen

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant: