123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
  • Home
  • De tien grootste voordelen van led verlichting

De tien grootste voordelen van led verlichting

Voordelen led verlichting

Steeds meer mensen stappen over op led verlichting. Dit doen ze natuurlijk niet zomaar. Het gebruik van led verlichting heeft een hoop voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Wij zetten de voordelen in deze blog voor u op een rijtje.
 

1 Led verlichting heeft een lager energieverbruik
Een led lamp zet 90% van de elektriciteit om in licht en maar 10% in warmte. Een gloeilamp zet op zijn beurt maar 25 tot 30% om in licht. Zo bespaart u door de overstap op led verlichting al gauw 50 tot 90% energie. Enorm veel dus! De overstap zorgt voor een verlaging van uw energierekening en is dus een goede keuze voor uw portemonnee. Zo heeft u uw investering pijlsnel terugverdiend, bij professioneel gebruik vaak al binnen een jaar. Voor ondernemers is de overstap financieel nóg aantrekkelijker, omdat zij aanspraak kunnen maken op de energie-investeringsaftrek (EIA). Als ondernemers namelijk investeren in duurzame energie, kunnen ze de kosten deels aftrekken van de fiscale winst. Lees meer hierover in onze blog.
2 Led verlichting heeft een langere levensduur
Led lampen gaan veel langer mee dan andere lampen. De lampen kunnen namelijk ongeveer 30.000 tot 50.000 uur blijven branden. Dit betekent dat u ze kunt ophangen en er dan gemiddeld tien tot twintig jaar geen omkijken meer naar hebt. Heel anders dan bij gloeilampen (levensduur van 1.000 uur), halogeenlampen (3.000 uur) en spaarlampen (5.000 tot 10.000 uur). Bij led verlichting maakt u dus minder kosten, want u hoeft minder vaak nieuwe lampen aan te schaffen. Bovendien scheelt dit u ook weer een hoop onderhoudstijd.
3 Led verlichting is milieuvriendelijker
De overstap naar led verlichting is goed voor het milieu. Voor de opwekking van stroom worden namelijk fossiele brandstoffen als gas en steenkool verbrand, wat een hoop vervuiling voor het milieu oplevert. Hierbij wordt namelijk veel CO2 uitgestoten. Hoe minder elektriciteit een lamp dus verbruikt, hoe minder fossiele brandstoffen er moeten worden verbrand voor de opwekking en hoe minder CO2 er vrijkomt. Led lampen gebruiken tot 90% minder elektriciteit en belasten het milieu dus veel minder. Daarnaast zijn led lampen ook makkelijker recyclebaar. Door de lampen kosteloos in te leveren bij een WeCycle-punt kunnen de materialen die voor de lamp gebruikt zijn namelijk hergebruikt worden. Dit betekent een daling van het chemische afval dat bij andere lampen ontstaat, wat ook zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
4 Led verlichting zorgt voor minder warmteproductie
Zoals al eerder genoemd zetten led lampen 90% van de elektriciteit om in licht en slechts 10% in warmte. Dit is anders dan andere lampen. Spaar-, halogeen- en gloeilampen moeten veel meer warmte kwijt en worden dus gloeiendheet als ze aanstaan. Doordat led lampen dit niet hebben, zijn ze ook een stuk minder (brand)gevaarlijk.
5 Led verlichting is beschikbaar in vele soorten en maten
Vroeger werd er weleens negatief gedacht over led verlichting, omdat de oude led lampen vaak een erg koele en ongezellige lichttemperatuur hadden. Tegenwoordig is led verlichting echter beschikbaar in verschillende lichtkleuren en dus ook geschikt als gezellige verlichting in de woon- of slaapkamer. Bovendien zijn er voor alle armaturen wel peertjes beschikbaar, bijvoorbeeld met E14-fitting of E27-fitting. Ook zijn er bijvoorbeeld zowel lampen voor binnen als voor buiten.
6 Led verlichting heeft geen opstarttijd
Als u de led lamp aandoet produceert deze gelijk 100% van de lichtopbrengst. Er is dus geen sprake van opwarm- of opstarttijd. Als u tegelijkertijd gloei-, spaar- of halogeenlampen aan zou zetten, zou u zien dat deze lampen wel een paar seconden de tijd nodig hebben om op te starten. Heeft u dus direct licht nodig? Dan is led verlichting wederom ideaal.
7 Led verlichting bevat geen gevaarlijke stoffen
Spaarlampen bevatten de gevaarlijke stof kwik, waardoor deze na gebruik ook bij het chemisch afval weggegooid moet worden. Als een spaarlamp op de grond kapot valt, wordt dan ook aangeraden om direct het huis te verlaten. Best een gevaarlijke lamp dus! Met led lampen loopt u dit gevaar niet, omdat deze lampen hoofdzakelijk uit elektronische componenten bestaan.
8 Led verlichting heeft geen UV en infrarood in zijn spectrum
Led lampen hebben geen UV- en infraroodstraling in het spectrum, wat ze geschikter maakt voor bijvoorbeeld in musea en in de voedselindustrie. Daarnaast zijn led lampen ook makkelijker recyclebaar. Waar normale lampen vaak weggegooid worden bij het chemisch afval, kunnen led lampen bij het normale huisafval. Dit betekent dat er een daling van het chemische afval ontstaat, wat ook zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
9 Led verlichting flikkert niet
Spaarlampen of TL-lampen gaan tientallen of honderden keren per seconde aan en weer uit. Meestal is dit niet echt zichtbaar, maar vooral bij lampen die aan het einde van hun levensduur zijn is dit met het blote oog wel waarneembaar. Zelfs als het niet echt duidelijk te zien is, is dit proces wel zeer vermoeiend voor de ogen. Led lampen flikkeren niet en staan constant aan. Dit is rustiger voor de ogen en bevordert de concentratie.
10 Led verlichting is beter bestendig tegen schokken en trillingen
Led lampen zijn een stuk steviger dan andere soorten lampen. Zo kunnen gloei-, halogeen- en spaarlampen snel kapot gaan door trillingen en schokken, maar is dit bij led verlichting niet het geval.

Een hoop redenen om dus te kiezen voor led verlichting. Overtuigd? Op 123led.nl verkopen wij led verlichting voor zowel op kantoor als thuis (voor binnenshuis en buitenshuis) en voor allerlei doeleinden. Led lampen voor uw voertuig, kerstverlichting of werklampen... u vindt het bij ons allemaal. Zo koopt u altijd de perfecte led lamp.

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant: