123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Slimme tuinverlichting kiezen

Slimme tuinverlichting kiezen

Het ‘slim’ maken van verlichting komt steeds vaker voor, en dat is niet verwonderlijk gezien de vele voordelen die slimme verlichting met zich meebrengt. Denk aan het bedienen op afstand, het instellen van voorkeuren en schema’s, en zelfs de mogelijkheid om uw lampen met uw stem te bedienen. Dat maakt slimme verlichting niet alleen heel comfortabel om te gebruiken, maar geeft het ook de potentie om energiezuiniger en milieuvriendelijker te zijn.

 

Daarnaast is slimme verlichting meestal in samenwerking met andere slimme producten zoals sensoren, dimmers en camera’s te gebruiken. Hierdoor ontstaat een geïntegreerd geheel wat met één druk op de knop te gebruiken is. Deze integratie komt tot stand door het gebruikte protocol; dit is de manier waarop slimme apparaten (waaronder lampen) met elkaar communiceren, zoals door middel van wifi, Bluetooth, Zigbee of Z-Wave.

 

Al deze voordelen hebben ook betrekking op slimme tuinverlichting, maar toch is dit meestal de laatste plek waar mensen slimme producten toepassen. Dat willen wij veranderen. Het is namelijk heel eenvoudig om uw tuinverlichting ‘slim’ te maken. Wist u bijvoorbeeld dat u niet eens een kant-en-klare slimme tuinlamp hoeft te kopen, maar dat u zelf uw slimme tuinverlichting kunt samenstellen?

 

Wij nemen u in deze blog dan ook graag mee langs de verschillende mogelijkheden op het gebied van slimme tuinverlichting, welke opties u heeft om deze aan te schaffen en wat enkele voorbeelden zijn voor verschillende soorten verlichting, zodat u direct kunt beginnen met het ‘slim’ maken van uw tuin.

Gebruiksklare of samengestelde tuinverlichting?

De eerste keuze die u moet maken bij het ‘slim’ maken van uw tuin is hoe u dit wilt bereiken. Koopt u een kant-en-klare slimme lamp (armatuur inclusief lichtbron) van een merk als Philips Hue of Innr, of neemt u de moeite om zelf afzonderlijk een buitenarmatuur en een geschikte lichtbron te kopen? Voor beide keuzes valt wat te zeggen, en wij nemen hieronder de voor- en nadelen met u door.

Kant-en-klare slimme tuinlamp

Ten eerste kunt u ervoor kiezen om een complete, gebruiksklare slimme tuinlamp te kopen. Dit is als het ware een kant-en-klare set met een buitenarmatuur waar een slimme lichtbron in is geplaatst. De voordelen van het aanschaffen van een dergelijke tuinlamp is dat deze alleen nog aangesloten en gekoppeld dient te worden, en dat de combinatie van buitenarmatuur en slimme lichtbron zoals ontworpen door de fabrikant uitblinkt in de functie waar deze voor bedoeld is. De nadelen van dit type tuinverlichting zijn een relatief beperkt assortiment (u kunt voornamelijk kiezen tussen de merken Philips Hue en Innr) en de doorgaans hogere prijs.

Samengestelde slimme tuinlamp

De tweede mogelijkheid is om zelf een buitenarmatuur (excl. lichtbron) en een slimme lichtbron te kopen, en deze vervolgens te combineren. Voordelen van het zelf combineren zijn een groter assortiment om uit te kiezen, en de mogelijkheid om de prijs door uw productkeuze lager te houden (bijvoorbeeld door het kopen van een 123led-huismerk armatuur). Nadelen zijn dat u zelf goed moet kijken of een buitenarmatuur en slimme lichtbron voor elkaar geschikt zijn, en dat het zelfs bij geschikte combinaties niet gegarandeerd is dat het ook een logische combinatie is. U moet zelf dus iets meer onderzoek verrichten.

 

Voor welke optie u ook gaat, u bent ervan verzekerd dat voor elke soort slimme tuinverlichting een mogelijkheid naar smaak beschikbaar is.

Verschillende soorten slimme tuinverlichting

Slimme tuinverlichting is aan de hand van de functie en plaatsing van de lamp op te delen in een aantal categorieën. Voor al deze categorieën aan slimme tuinverlichting zijn zowel kant-en-klare tuinlampen als samengestelde variaties beschikbaar, en bij ieder type geven wij graag een voorbeeld van een product dat u bij ons kunt aanschaffen. Dan kunt u direct aan de slag.

 • Slimme wandlamp: een slimme wandlamp is de alleskunner onder de slimme tuinverlichting. Met wandlampen kunt u zorgen voor meer licht, meer sfeer én voor een betere veiligheid. Zo kunt u kiezen voor slimme wandlampen uit de White & Color Ambiance lijn van Philips Hue, waarmee zowel witlicht als RGB-kleuren geproduceerd kunnen worden. Wilt u het licht aan laten gaan zodra u naar buiten gaat om het afval in de kliko te doen? Kies dan voor een wandlamp met bewegingssensor.

  Zelf een slimme wandlamp samenstellen is tevens eenvoudig. Kies voor een wandarmatuur voor buiten (IP44 of hoger) en een daarvoor geschikte lichtbron, bijvoorbeeld een wandarmatuur met E27 fitting en een slimme E27 lamp die gebruikmaakt van een protocol naar keuze.
Kant-en-klare wandlamp Samengestelde wandlamp:
armatuur
Samengestelde wandlamp:
lichtbron
 
 • Slimme sokkellamp of tuinlantaarn: een slimme sokkellamp of tuinlantaarn is vooral geschikt voor het algemeen verlichten van uw tuin en voor het verbeteren van de veiligheid. Beide type buitenlampen worden voornamelijk gebruikt voor het verlichten van tuinpaden, waardoor vooral ’s avonds de kans op misstappen of struikelen kleiner is. Het verschil tussen de twee soorten buitenlamp zit vooral in de hoogte, waarbij lantaarns doorgaans wat hoger zijn.

  Een handige manier om uw slimme sokkellampen en tuinlantaarns nog efficiënter te maken is het gebruik van schema’s waarbij de lamp automatisch op een bepaalde tijd wordt aangezet, zodat u zeker weet dat deze ’s avonds brandt. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij de Philips Hue Outdoor Fuzo sokkellampen.

  Het zelf samenstellen van een sokkellamp of tuinlantaarn doet u door een geschikt sokkel- of lantaarnarmatuur te kiezen in combinatie met een slimme lamp.
Kant-en-klare sokkellamp Samengestelde sokkellamp:
armatuur
Samengestelde sokkellamp:
lichtbron
 • Slimme prikspot en grondspot: slimme prik- en grondspots zijn bij uitstek goed te gebruiken voor het creëren van accentverlichting; u kunt letterlijk iets in uw tuin in de schijnwerpers zetten. Denk hierbij aan het werpen van lichteffecten op bomen, bloemenperken, kunstobjecten of de muur van uw woning. Er zit veel overlap tussen de twee lampen, maar prikspots zijn altijd voorzien van een grondspies zodat u deze eenvoudig tussen de bloemen of in het gazon kunt steken zonder al te veel begroeiing te beschadigen.

  Koopt u een kant-en-klare slimme prik- of grondspot? Dan is het vaak mogelijk deze te verlengen door het aanschaffen van een uitbreidingsset, zodat u ook over een groter oppervlak of dieper in de tuin lichtbronnen kunt plaatsen. Dit is zowel bij Philips Hue als Innr het geval.

  Om zelf een slimme prikspot of slimme grondspot samen te stellen kunt u kiezen voor een tuinspotarmatuur met grondspies, in combinatie met een slimme lamp. Voor deze combinatie heeft u meestal een lamp met GU10 fitting nodig.
Kant-en-klare prikspot Samengestelde prikspot:
armatuur
Samengestelde prikspot:
lichtbron
Alle gebruiksklare slimme tuinlampen zien? Bekijk ze direct!


Uiteraard komt het mooiste resultaat tot stand als u een aantal van bovenstaande soorten tuinverlichting met elkaar kunt combineren. Dit is wellicht makkelijker te realiseren dan u denkt, mits u gebruikmaakt van één protocol. Op die manier kunt u niet alleen meerdere merken combineren (zo gebruiken zowel Philips Hue als Innr vaak het Zigbee protocol) maar is dit ook allemaal via dezelfde app op uw smartphone of tablet te bedienen. Zo heeft u voordat u het weet een geheel ‘slim’ verlichte tuin die goed verlicht is, veilig is en volledig op afstand is te bedienen.

 

Heeft u nog vragen over het aanschaffen, samenstellen of gebruiken van slimme tuinlampen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.
 

Terug naar blog

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!