123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led lampen voor buiten

Led lampen voor buiten bestellen

Op deze pagina bestelt u altijd de geschikte led lamp voor uw buitenarmatuur. In onze ruime collectie vindt u lichtbronnen in verschillende vormen voor alle tafellampen, sokkels, tuinlantaarns, wandlampen en ander armaturen in de voor- of achtertuin.

1 - 0 van 0

Voordelig led lampen voor buiten bestellen

Heeft u een lichtbron nodig voor uw buitenarmatuur? Op deze pagina vindt u ons ruime assortiment van led lampen die gebruikt kunnen worden in de tuin of uw buitenruimte. Lees in deze tekst meer over ons aanbod en de verschillen tussen de lichtbronnen.

Hoe kiest u de juiste led lampen voor buiten?

Aangezien wij een grote collectie hebben van led lampen die u buiten kunt gebruiken, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Hieronder hebben wij daarom uitgelegd op welke gebieden de lampen van elkaar verschillen en welke opties er allemaal beschikbaar zijn.

Vorm van de led lamp

Bovenaan deze pagina kunt u kiezen uit vier verschillende categorieën. De lampen zijn opgedeeld aan de hand van hun vorm. Dit betekent dat u kunt kiezen voor peerlampen, kaarslampen, Edisonlampen en buislampen.

De vorm van de lamp oefent een grote invloed uit op het uiterlijk hiervan, dus houd hier rekening mee bij het uitkiezen van een geschikte led lamp. Zo heeft een peerlamp een traditioneel uiterlijk, roept een kaarslamp de gelijkenis op met een kaars en wordt hiermee dus een sfeervol effect gecreëerd, en heeft een Edisonlamp een meer rustieke uitstraling. Een buislamp heeft een strakke en moderne uitstraling.

Coating van de led lamp

Deze lampen kunnen verschillende coatings hebben. Dit betekent dat het glas op een andere manier kan zijn afgewerkt. Hierbij geldt vooral dat lampen met een heldere coating vaak goed zichtbaar led filament bevatten, waardoor hiermee een sfeervol lichteffect gecreëerd wordt. We verkopen daarnaast ook lampen met een gouden coating, waarmee een meer vintage uitstraling ontstaat.

Verder vindt u bij ons ook diverse led lampen van Firelamp. Dit zijn led lampen die voorzien zijn van een uniek vlammeneffect, waardoor hiermee het uiterlijk van een fakkel nagebootst wordt. Het gebruik hiervan is perfect voor het creëren van een sfeervolle en authentieke uitstraling in de tuin. Door de zwaartekrachtsensor brandt de ‘vlam’ altijd omhoog en ziet dit er dus zeer geloofwaardig en realistisch uit. Ook deze lampen zijn beschikbaar in twee verschillende coatings:

  • Transparant: Door de doorzichtige coating wordt er met deze lamp een extra spectaculair effect gecreëerd, ook vanaf een afstand. De leds zijn namelijk zeer goed zichtbaar en extra fel.
  • Opaque coating: Deze matte coating (ook wel opaque genoemd) ziet er mistig uit, waardoor het vlammeneffect hiermee zachter en subtieler is.

Led lampen met of zonder sensor

Diverse lampen zijn voorzien van een geïntegreerde schemersensor, waardoor de verlichting automatisch gaat branden als het begint te schemeren. Het gebruik hiervan wordt daarom op eenvoudige wijze geautomatiseerd, zodat u niet meer over uw (tuin)verlichting hoeft na te denken. Als het buiten weer licht wordt gaat de verlichting namelijk ook automatisch weer uit.

Let op dat niet alle lampen voorzien zijn van een dag-/nachtsensor. Controleer daarom altijd goed in de titel of de productomschrijving of er hiervan sprake is.

Weerbestendigheid van de lampen

Let er tot slot op dat niet alle led lampen die u op deze pagina kunt vinden geschikt zijn voor blootstelling aan regen, sneeuw en andere weersomstandigheden. Als u de lamp dus wilt toevoegen aan een open armatuur voor buiten, dan kunt u alleen lichtbronnen gebruiken die wél weerbestendig zijn. Dit zijn lampen die een IP-classificatie hebben van IP44 of hoger, wat betekent dat ze bestand zijn tegen stof en opspattend water . De IP-classificatie kunt u in de specificaties terugvinden. In een waterdichte armatuur kunt u alle soorten lampen toevoegen (ook lampen met bijvoorbeeld een IP20 classificatie).

Fitting, wattage, kleurtemperatuur en lichtopbrengst

Tot slot zijn er nog een aantal andere factoren waar u rekening mee kunt houden bij het uitkiezen van de geschikte led lampen voor buiten:

  • Fitting: U vindt hier lampen met een kleine E14 fitting en een grote E27 fitting. Aan de hand van uw armatuur kunt u dus eenvoudig een bijpassende lichtbron uitkiezen. Bij lampen met een E14 fitting wordt vaak zelfs een verloopfitting meegeleverd, zodat u de lampen alsnog kunt toevoegen aan buitenarmaturen met een E27 fitting.
  • Wattage en lichtopbrengst: Hoe hoger de lichtopbrengst en de wattage, hoe krachtiger dit licht is. Gebruikt u lampen meer ter decoratie, dan is ook een lage lichtopbrengst mogelijk. 
  • Kleurtemperatuur: Vrijwel alle lampen op deze pagina hebben een warm witte lichtkleur, waardoor deze verlichting als zeer sfeervol beschouwd wordt. U kunt wel schakelen tussen extra warm wit licht (1.800K) en regulier warm wit licht (2.700K).

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke led lamp kan ik gebruiken voor buitenverlichting?

Lampen met een geschikt beschermingsniveau kunt u gebruiken om buiten te gebruiken in open armaturen. Hiervoor heeft de lamp een beschermingsniveau nodig van IP44 of hoger. Hierdoor is de lamp bestand tegen opspattend water en stof. Op zoek naar buitenverlichting? Bekijk ons ruime en voordelige assortiment op 123led.nl.

Wat is de beste buitenverlichting?

De beste buitenverlichting hangt af van waar u naar op zoek bent. Buitenverlichting moet altijd een beschermingsniveau van IP44 of hoger hebben, zodat deze tegen opspattend water kan. Verder kunt u kiezen uit diverse vormen, coatings, fittingen, wattages, kleurtemperaturen en meer.

Hoeveel lumen heb ik nodig om mijn terras te verlichten?

Voor een terras van 10 m² raden wij aan om tussen de 300 en 500 lumen aan licht te gebruiken. Ideale verlichting voor uw terras vindt u voordelig op 123led.nl. Als u vandaag besteld, ontvangt u het morgen al in huis.
 

In deze tekst heeft u alles gelezen over onze led lampen voor buiten en alle verschillende opties. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit tijdens het bestellen? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen.